פקחים נודניקים!

meshoamam

New member
פקחים נודניקים!

שלום וחג שמח, בשעה טובה הורדתי והתחלתי להשתעשע ב-ATR42 ב-FSX אצלי. אחרי קצת תרגול התחלתי להשתמש גם ב-ATC של המשחק. ב-flight planner אני מסמן IFR ו-Low Altitude traffic(או משהו כזה....). כבר כמה פעמים במהלך טיסות קרה לי שהפקחים התחילו לשגע אותי : טפס ל-7800....ואחרי דקה...הנמך ל-7100...עוד דקה בערך ושוב:טפס...וחוזר חלילה. (המספרים הם לדוגמה בלבד - זה קרה בכמה גבהים שונים). רק לאחר זמן מה וכמה הנמכות והגבהות אני מקבל סופסוף הנחיות לגובה אחר (ובד"כ גם כיוון אחר). לו היה ה-FSX טיפה יותר מציאותי בוודאי הייתי מקבל בחילה
... מה הרעיון? נ.ב למי שזוכר, בעבר "התלוננתי" כאן שה-ILS למסלול 26 בנתב"ג לא מיישר אותי כמו שצריך אל המסלול. הוצע לי לנסות להוריד סינרי של נתב"ג. עדיין לא ניסיתי את זה, אבל נתקלתי באותה בעייה ממש (אפילו בחומרה רבה יותר) בלפחות שני שדות תעופה בקנדה/אלסקה... אסף.

almogi

New member
ATC לא מנסה לשגע אותך...

והוא גם לא נודניק. בד"כ ATC ב FS יתן לך גובה התחלתי ואחר כך יאפשר לך לטפס לגובה שבקשת בתכנית הטיסה (יכול להיות שיעשה זאת בכמה שלבים). מצד שני ATC רוצה לשמור אותך בחיים ולמנוע אותך מלטוס לתוך הר. לכן, אם למשל ביקשת במרשה טיסה לטוס ב 7,000 רגל והנתיב שלך עובר מעל הרים שגובהם 6,500 רגל ATC יבקש ממך לטפס כדי לשמור מינימום GA בשאיפה להחזיר אותך לגובה שבקשת בהקדם האפשרי. אלא ש FS אינו פקח אנושי (עם כל הצער שבדבר...) ואינו מסוגל לראות שבנתיב שלך יש רכס הרים וביניהם עמקים. לכן ATC יבקש ממך לטפס כדי לעבור הר אחד ואז יוריד אותך חזרה ל assigned altitude ושוב יבקש ממך לטפס בהר הבא וחוזר חלילה... פתרון (חלקי) הוא לוודא שהגובה שביקשת אינו נמוך מדי. אם ATC עושה את זה לקראת הנחיתה - אז אין הרבה מה לעשות (הוא חיב לאפשר לך לעבור את ההרים ומנסה להוריד אותך ל approach alttude ברגע שהוא יכול).

למעלה