פקחים בשבת

אליגטור

New member
פקחים בשבת

אני לא מבין מה לפיד רוצה לעשות? יש לו הסכמים שבהם מובטחת צביונה של השבת והוא בכוח רוצה לפגוע. אני מציע ללפיד שישב וירגע כי במלחמה הזאת הוא לא ינצח. ישנן מפלגות שכן יש להן קווים אדומים ואת קו השבת הוא לא יחצה. תוך יומיים השטות הזאת תעלם אבל נדע להזהר מלפיד, שאינו מקיים את דבריו, וזה לא בפעם הראשונה.

masorti

New member
בוקר טוב. עכשיו התעוררת??

הרי מיד לאחר שהמפד"ל חתמה על ההסכם עם "שינוי" אמרתי לך שבמהרה יחסלו שרי "שינוי" את הדת ע"י שימוש בסמכותם ובלי להזדקק לחקיקה בכנסת. אני מפנה אותך לשירשור שמתחיל מההודעה הזו. בפרט קרא את מה שכתבתי בנושא הפקחים למיניהם. שים לב שהזהרתי אותך מפני מה שמחכה לנו כבר ב-9 במרץ.

אליגטור

New member
לא, ואני חוזר- זה לא יקרה

כל עוד המפד"ל בממשלה היא לא תתן לזה לקרות. כרגע השימוש בסמכות הוא של אולמרט ולא יקח הרבה זמן עד שרה"מ יצטרך להתערב כדי לסגור את הסיפור הזה. אני לא מבין מאין מגיעה אליכם המחשבה שבקלות כזו יפטרו את שרי המפד"ל ויפרו הסכמים? או שהסכמים חתומים היום ע"י ליכוד ושינוי אינם נחשבים יותר?

ronen1981

New member
לא לכפיה הדתית.

כל הכבוד לשר המשפטים לפיד שפנה אל שר התמ"ס ואמר לו שיחסוך בכספי המדינה ולא יבזבזו אותו על פקחים בשבת. והמפד"ל אם יפרשו הרי יש בכך טוב שכן נוכל להכיר בגיור רפורמי וקונסרבטיבי ולקדם נישואים אזרחים לכל האזרחים. ולפעול מידית לרב אחד במקום שניים ולנציגים רפורמים בועדה הבוחרת. ולתחבורה ציבורית בשבת.

masorti

New member
הא לך אליגטור.

תיהנה מאלה שבמו ידיך הכנסת לעמדות הכוח.

אליגטור

New member
אתם אמרתם "כן" לכפיה כביכול

בחתמכם על ההסכמים. ברגע שתפרו אותם אתם בעצמכם תפגעו. ואגב, אפשר לזלזל עד מחר, לא נראה לי שבכזו קלות שרון ירצה שהקואליציה שלו תעורער והממשלה תיפול (והיא תיפול, כי 3 ח"כים מהאיחוד הלאומי הם דתיים והם לא יסכימו לחילול שבת). אתה גם חולם אם אתה מוותר בכזו קלות על המפד"ל. אנחנו נראה מה יקרה.

ronen1981

New member
לא אמרנו כן לכפיה.

אלה אמרנו כן לשינוי הסטטוס קוו כאשר כעת מדובר בשינויים בקצב איטי יחסית. אבל אי אפשר לשכוח את ההצלחה הלא מעטה שיש לנו בסוגיות רבות וחשובות כמו למשל השוואת קצבאות הילדים ,וקיצוץ לתלמידי הישיבות. והדבר הטוב הוא שצעדים אלו הם בחסות המפד"ל כך שאף אחד לא יכול להביא טענה כאילו מדובר במהלכים כנגד הדת ובכך להקל על המלאכה. אני רוצה את העבודה בפנים ואז כשהעבודה בפנים אני רוצה את שינוי מצביעה באופן אידאולוגי מובהק ללא פשרות.

benif

New member
יש חוקים שהם כולה כפייה חילונית

כגון ספורט בשבת מונע מדתיים להצטרף או ממסורתיים לחלל שבת. פתיחת חנויות מסחר בשבת זה קודם הפרת יום השבתון כופה על העובדים באותו חנות לעבוד נגד רצונם באותו יום. בנוסף יש מאות אלפי בעלי חנויות שומרי חוק ולא מעונינים לעבור על החוק כי זה נגד טובתם האישית - איכות חיים או שמירת שבת או שניהם- שמופלים לרעה בגלל הגחמות של שנאה לדת או חוקים שגובלים בשמירה על הדת. אפילו בג"ץ יכול מתוך החוק לסגור את החנויות אז למה להתפלפל? תצליחו לשכנע את הליכוד לשנות את החוק ואז למפדל לא תהיה עילה לדבר. אבל בינתיים יש קואליציה. כמו שהמפדל אכלה אותה השבוע בפינוי מאחז היתומים של עוזרי אתם תסבלו עוד 4 שנים את החוקים ששומרים על ערכים דתיים במדינה היהודית.דרך אגב יש בג"ץ נגד פורז על השינויים שהוא עושה לטובת עליית גויים.

אליגטור

New member
אפרופו כפייה דתית

בדיוק כתבתי למישהו משהו על כך לא מזמן: ביום שהכפייה הזאת לא תהיה מקובלת על רוב העם החוק ישתנה. בינתיים לא הדתיים חוקקו את אותו החוק אלא חילונים כמוך אשר הבינו, בקום המדינה, שאין לה זכות קיום ללא שמירה על צביון יהודי במדינה הזאת. זכותך להרגיש בכלא כפי שזכותו של השודד. גם מבחינתו ישנם חוקים שלא לטעמו. אני מבין שצביון יהודי זוהי מילה זרה, אך אתה צריך להבין שלא אתה תכפה על עם ישראל את מחיקת הזהות היהודית ממנה. בשביל זה ישנן מדינות אחרות.

ronen1981

New member
איזה מצחיק.

ראשית כל ליצן יכול להגיש בג"ץ עצם הגשת הבג"ץ אין לה משמעות כי עם פסיקת בית המשפט הגבוה לצדק היא שבעלת המשמעות. הספורט בשבת כמדומני לא תוצר של איזה שהוא חוק אלה פשוט של נוהג שנובעה מכך שזה היום החופשי של רוב האזרחים העובדים והלומדים ולכן נוח יותר שתחרויות למינהים יהיו ביום זה. לא מדובר פה בכפיה דתית גם אם תתאמץ מאוד לעקם את המציאות לכל היותר אתה יכול לטעון ל"אפליה" שכן בגלל שזה בשבת אתה לא יכול להשתתף באירוע זה (אבל אין כאן משום כפיה לפי אף פרשנות שכן אף אחד לא מכריח אותך לעסוק בפעילות ביום השבת.) אבל כשם שאתה יכול לטעון כך, כך גם איש כת האימיש יכול לטעון לאפליה לכך שחקלאים משתמשים בטרקטורים והוא לא. (האם החברה צריכה לסבול בגלל תמהונים שהיחליטו להחיל על עצמם איסורים וכתוצאה מכך טוענים לאפליה?) כעת אני מסכים איתך שעיקרון הסוציאלי של יום מנוחה שבועי חייב להישמר ולכן יש לאפשר לשינוי לחוקק את חוק יום המנוחה השבועי. כך שמי שעובד בשבת יהיה חייב לקבל יום מנוחה במקומו.

למעלה