פקחות

lightflake

New member
פקחות

פקחות זה להיות יותר חכם מ"מאיה" (האלה היוצרת את עולם האשליה)
מאיה תנסה תמיד להסביר ולהוכיח לנו מדוע הרגע הזה אינו רגע מושלם
אלפי טיעונים – כולם מוצדקים
אבל האמת הפשוטה של החיים היא:
שהכל מושלם עכשיו – לחלוטין!
ולמעשה, הדבר היחיד שמונע ממני לדעת עכשיו את האושר המופלא המהדהד מהמושלמות הזו היא האמונה שלי, שעכשיו אינו מושלם כפי שהוא!
זהו רק משחק של מחשבות
אבל זהו משחק שבו 99.999% מאוכלוסיית העולם מפסידה בו וידה של מאיה היא על העליונה.

כיצד נוכל להיות מתוחכמים יותר מתחכומה העצום של מאיה?
כוחה העצום של מאיה נובע מהעובדה שאנו מאמינים בשקר
"העוורון הגדול ביותר הוא לא לדעת שאתה עוור"
על כן, אם נזכור שתמיד ובלי יוצא מהכלל – כשאני מרגיש שהעכשיו אינו מושלם - מכל סיבה שהיא – ידה של מאיה על העליונה ואני נתון תחת כישופה.
רק לדעת את זה זהו נשק אדיר מול מאיה
לדעת שאני באשליה זה השלב הראשון

לדעת שהאמת היא שהעכשיו מושלם לחלוטין - זוהי תרופה שקשה לבלוע
להסכים לבלוע את זה
זו כנראה התרופה החזקה ביותר שיש נגד אשליות

lightflake

New member
פקחות 2. להתחיל ללמוד לשחות

העולם האמיתי אינו כלל דומה לעולם שאנו חיים בו כל עוד נתונים אנו תחת צעיפי האשלייה

העולם האמיתי שאנו חיים בו הוא אוקיינוס של תודעה
זהו אוקיינוס מושלם של אושר אהבה חופש ויופי

לאחר שהבנו שאנו באשליה ולאחר שפקחנו עיניים
אנו משולים לאדם שיוצא מהמערה החשוכה אחרי שנים רבות של חיים בחשיכה ומסתנוור מייד מהשמש החזקה שבחוץ
לכן עלינו להתחיל להתרגל לאור השמש או להתחיל "ללמוד לשחות" באוקיינוס של תודעה

לרוב, ההרגל והמשיכה שלנו למוכר וה"בטוח" והפחד לשחרר אותו, יחזירו אותנו מיד לתוך המערה האהובה והחשוכה שלנו

אז מה עושים?

מכירים את סיפור על המורה שאומר לתלמידיו לצוף על הנהר וכולם בולעים הרבה מיים? אז חולפת גופה בנהר והיא צפה לה בשקט ובטבעיות על פני המים, המורה שואל כיצד זה הגופה חסרת החכמה צפה בקלות ואילו כל תלמידיו - עם כל הידע והחכמה שלהם - לא מצליחים לצוף...

המשל הזה רומז למעשה כיצד לשחות באוקיינוס התודעה
במילים אחרות - כיצד לחיות בערות
כמובן, לעומת התלמידים, הגופה לא מנסה לצוף ולא מפחדת לטבוע
הגופה המתה יודעת משהו שכל התלמידים לא יודעים
אי- עשייה

תשוקה ופחד הם שני צדדים של היאחזות שמניעים את גלגלי האשליה
תשוקה => אני מנסה להשיג משהו
פחד => אני מנסה להמנע ממשהו

לכן בכל המסורות הרוחניות אנו שומעים בכל מיני דרכים שונות שעל החכם להיות תמיד: "ללא תשוקה וללא פחד"
או במושג אחד:

אי-היאחזות

זוהי הדרך ללמוד לשחות
כי אם אתה רוצה לגלות שאתה באמת חופש מוחלט,
עליך לשחרר כל היאחזות...

אי היאחזות ....

נפלא .יש שני מצבים :הידע על שחיה ,והחוויה של השחיה שאנחנו במים .לחשוב מי שאנחנו זה הידע התיאורטי על השחיה ,להיות בטבע האמיתי שלנו זה להיות בין סוף הנשיפה לשאיפה הבאה .לחקור "מי אני ? האם אני זה קובץ הדיעות והתפיסות שמגדירות אותנו כשם וצורה או שטבעי האמיתי הוא אושר שלוה ,אינו ניתן לתפיסה ,נצחי ,ולא משתנה כמו הגוף ,מחשבות ,תחושות ,שתפקידם להצביע על הטבע האמיתי .מומלץ לראות ביוטיוב סרטונים של רמנה מהרישי .אור ואהבה

למעלה