פקודות הדפסה מ DOS

icaesar

New member
פקודות הדפסה מ DOS

במחשב 98 אני מריץ את הפקודה:
net use lpt1: /delete net use lpt1: \\hostname\printername​
ואז אני שולח הדפסה כך:
dir>lpt1​
כלומר שולח את תוכן התיקייה הנוכחית למדפסת. הבעייה היא שעד שאני לא שולח הדפסה מתוכנה חלונאית ההדפסה מהפקודה לא יוצאת. במחשבי XP ההדפסה יוצאת מייד. למה? מה עושים

icaesar

New member
אין צורך..(והפתרון)

אין צורך להגדיר את המדפסת ב Windows שכן אני עושה לה capture. הדבר היחידי שזה עוזר לי זה לשחרר הדפסה דרך תוכנה חלונאית או.....כל תוכנה שלאחר פקודת ההדפסה כוללת גם פקודת Form Feed או FF בקיצור. כרגע כל תוכנות ה DOS שאנו עובדים עליהן מוגדרות לשלוח FF לאחר פקודת ההדפסה וכשאני עושה את הבדיקות כפי שתארתי בהודעה הראשונה אני פשוט מפעיל קובץ BATCH עם הפקודה הזו וההדפסה משתחררת.

marvin2

New member
לא הבנתי

חשבתי שבכלל לא מגיע למדפסת מידע. בכל אופן מה שאתה צריך לעשות זה לא לשלוח פקודה למדפסת בעצמך (בעזרת קובץ אצווה למשל) אלה פשוט להגדיר FF אוט' במדפסת עצמה. כל מדפסת סבירה יכולה לעשות זאת. וכן צריך להגדיר דריברים גם למדפסת שלוכדים מרחוק (לטובת הדפסה מוינ, בדוס באמת אין צורך)

icaesar

New member
קובץ אצווה

הוא הפתרון המהיר לשם בדיקות מסוג זה. הפתרון הנכון הוא פתרון אפליקטיבי (הוספת ה FF כקוד קשיח), שכן דרך כל תוכנה שאני כותב יצאו הדפסות מבלי שתיהיה תלות מלאה בחומרה עצמה. תודה בכל אופן ושבוע מצוין

עדיבן25

New member
תוודא

שאתה שולח DIR שגדול מעמוד אחד, תלוי במדפסת ובדוס, לפעמים, אם אין מעבר עמוד, הוא לא מדפיס. תעשה דיר כזה לתיקיה גדולה. תבדוק אמור לעבוד. כמובן תבדוק שיכול להיות שהבעיה היא לא בהדפסה אלא בקישוריות, שעד שאתה לא מאלץ תקשורת מול השרת, היא לא קיימת (נגיד, יכול להיות מבעית WINS/DNS

למעלה