פקודה לחסימת Refresh

amitgold

New member
פקודה לחסימת Refresh

שלום לכולם! מישהו יודע במקרה אם יש פקודה כלשהי שמסוגלת לחסום אפשרות רענון עמוד?
עמית

אמיר ט

New member
--->

לא נראה לי שקיי כזה דבר, בכל מקרה אם יש - זה בצד לקוח ולא קשור ל PHP. אבל, אפשר לעשות מערכת יחסית פשוטה שבודקת אם האדם הזה ניגש ב X זמן האחרון לאותו דף ואז להתנהג בהתאם... לשלוח לו מה שאתה רוצה.

N i X

New member
אתה לא רוצה שישלחו לך אותו form

פעמיים? יש דרכים אחרות לעשות את זה, לאו דווקא "לחסום refresh"...

amitgold

New member
זאת, בעיקרון, הבעיה...

יש לי באתר מערכת שיוצרת קבצי זיפ באופן אוטומטי, ומאפשרת למשתמשים להוריד אותם. בעיקרון, כל אחד יכול ליצור הרבה קבצי זיפ, שכל אחד מהם מורכב מקבצים שונים. יש יותר מדי אנשים שמתעלמים מהבקשה הכתובה באותו עמוד: "נא לא לרענן עמוד זה!", מרעננים ו"מחסלים" לנו את המקום המוקצה לנו על השרת... יש לך הצעות לפתרון שונה לבעיה?
עמית

N i X

New member
אולי...

תעשה משהו עם sessions? כלומר, תעשה בדף הזה session, ואז כשהעמוד עולה תבדוק אם יש משתנה מסוים שרשמת בsession, ואז die(); או שאחרי ביצוע הסקריפט של היצירת זיפים, תשלח את המשתמש לעמוד אחר, שאם הוא עושה שם refresh, לא יקרה כלום. או שאולי תביא קוקי ל5 דקות, ואז תבדוק אם יש קוקי, אם יש, אל תבצא את הסקריפט. זהו בנתיים, זה כל מה שעולה לי בראש.

amitgold

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo13.gif

רעיונות לא רעים... אני אנסה ליישם אותם... בכל מקרה, אם יהיו לכם רעיונות נוספים - אשמח לשמוע
. עמית

YuvalCo

New member
יש בעייה עם הפתרונות האלה..

בשום מקום לא מגבילים אנשים להכין להם רק קובץ אחד בחמש דקות.. אם מישהו רוצה אחרי דקה להכין לו קובץ עם תוכן אחר, כל ה sessions וה cookies, כמו שהצעת, לא יועילו.. שם הקובץ הוא רנדומאלי (כי הוא נוצר במקום, כשהמשתמש בוחר מה הוא רוצה להכניס לזיפּ), ולכן גם אין טעם לשמור את שם הקובץ כדי לבדוק אם הוא כבר הורד.. בקיצור, סוג של מלכוד. (ודווקא לא הרענון הוא הבעיה.. ממש לא.. אלא היכולת לחזור אחורה וללחוץ שוב "צור zip" על אותם קבצים בדיוק ושהוא יעשה את זה.. כי למנוע מרוב האנשים להצליח, במסגרת הידיעות המוגבלות שלהם, לעשות רענון, זה לא סיפור גדול)

hezy45

New member
אם אתה מתכוון "בצד המשתמש" אז יש

אפשרות לחסום רענון של META TAG באופציות של הדפדפן אקספלורר

למעלה