פקדונות

• פותח הנושא bugg
  • פורסם בתאריך

bugg

New member
פקדונות

אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול בו. אני רוצה לפתוח פקדון ע"מ לחסוף קצת כסף בצד. כמה נקודות: * אני לא רוצה לסגור את הכסף למספר חודשים, אלא אני צריך "תחנות יציאה" כל חודש (אם כך זה נקרא) או שזה יהיה פתוח לגמרי. * אני רוצה לקבוע בעצמי את סכום ההפקדה ואת מועד ההפקדה - ז"א לא בהוראת קבע, אלא להפקיד כמה שאני רוצה מתי שאני רוצה. יותר חשוב לי זה לשים את הכסף בצד מאשר הריבית כי אני מאמין שגם ככה בסכומים האלה (בערך 2000 ש"ח כל חודש) ובמשך הזמן הזה אני לא אקבל ריבית משמעותית. והשאלות - האם יש פקדון / תכנית חסכון כזה/כזו ? האם עדיף פשוט לפתוח חשבון נוסף ? האם יש "דמי ניהול חשבון" גם בחסכונות / פקדונות ? האם יש לכם המצלות ?
תודה מראש ויום טוב

stkachov

New member
פקדונות

אתה יכול לקבוע איזה מסלול שמוצא חן בעינך, שיהיו לך תחנות כל חודש או כל שבוע...עניין שלך. אתה יכול לפתוח פקדון עם סכום מסויים, וכל תחנה אתה תקבע סכום אחר שתרצה להפקיד בה. למשל פעם תוכל 2000 ש"ח ופעם רק 200 ש"ח.

bugg

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ואני מפקיד לשם מתי שאני רוצה, נכון ?יש דמי ניהול חשבון לחשבון שכזה ?ואיך נקרא דבר כזה ? אין אני אומר לבנק את זה ?

stkachov

New member
אתה

מפקיד לא מתי שאתה רוצה, אלא בתחנות שייקבעו(אם זה כל שבוע, כל חודש וכד'). נראה לי זה נקרא פק"מ משתנה, אבל השם לא חשוב, תסביר בבנק מה אתה צריך וייתנו לך. אין דמי ניהול על זה(בהנחה שאתה לא פותח חדש רק לצורך העניין הזה). אגב, תשקול אולי לשים את הכסף במק"מ, שם תקבל "ריבית" גדולה יותר, וגם תוכל להפקיד ולמשוך את הכסף מתי שתרצה ולא בתחנות מוגדרות מראש.

falash

New member
מק"מ

אג"ח מדינה (מלווה קצר מועד) לטווח קצר יחסית. מקנה ריבית של 3.5 - 4.5% לשנה, הנייר סחיר כל שיש תנודות קלות בתשואה (בסכום של עד 30 אש"ח ניתן לקנות בשער סגירה ATC , בסכום של 30 אש"ח ומעלה ניתן לסחור לכל אורך המסחר), מס על רווח 10%, בבנק שלי משלמים 0.05% עמלה בקניה ובמכירה . אם נשארים עם הנייר עד לסיומו (לכל נייר תאריך פקיעה בחודש מסוים - בכל חודש) ניתן לדעת מראש את התשואה (בהפחתת עמלות ומס). אלטרנטיבה רווחית יותר מפק"מ בתנאי שטווח ההשקעה הוא נאמר 3 חודשים ומעלה (בשל עמלות המכירה והקניה).

bugg

New member
../images/Emo12.gif

אוקי..... תודה על ההסבר אבל זה הרבה מעבר להבנתי.

stkachov

New member
../images/Emo9.gif

בשפה יותר פשוט ועל רגל אחת... נגיד אתה מלווה למדינה 96 שקל, והיא מתחייבת שעם תתן לה להחזיק את הכסף למשך שנה היא תחזיר לך אחרי שנה 100 שקל. אם תרצה את הכסף חזרה אחרי חצי שנה בלבד, היא תחזיר לך 98 שקל,ואם תרצה אחרי חודש בלבד אז היא תחזיר לך 99 ומשהו(הסכומים לא מדויקים, זה סתם דוגמא). ככה ככל שהמק"מ יהיה לתקופה ארוכה יותר, ככה התשואה שלך תהיה גדולה יותר. זה העקרון. תבוא לבנק ותתייעץ עם הפקיד. הוא יסביר לך במדויק.

למעלה