פקדון מובנה

Fertilizer

New member
פקדון מובנה

לאחרונה נחשפתי לכלי השקעה הנקרא פקדון מובנה איפה ניתן לקבל במרוכז את כל רשימת הפקדונות המובנים שהבנקים מצאים ? למי שלא יודע זה כלי הקשעה סולדי ודיי בטוח אשמח לשמוע תגובותכים

אמיר72

New member
פקדון מובנה

ראשית, לא מאמין שיש במרוכז רשימה של מוצרים כאלו. שנית, וחשוב מכל - פיקדון מובנה בהחלט אינו "כלי השקעה סולידי ודי בטוח", ולמרות ששמו כולל "פיקדון", הוא בהחלט אינו סולידי כמו פיקדון. לשוב להבין משהו - זה שמבטיחים להחזיר את קרן ההשקעה אינו הופך את המכשיר לסולידי, בשל ההפסד של הריבית האלטרנטיבית. אם תנאי הפקדון לא צלחו, וקיבלת רק את הקרן, הפסדת 4% ריבית, מדי שנה, במשך 5 שנים - זה למעלה מ-20% ! שלא תבין לא נכון - בתמהיל נכון של השקעות, אני רואה בהחלט מקום לפקדונות כאלו בצד השקעות אחרות, אך לא בחלק הארי, ולבטח ללא יעוץ ברור. עובדתית, רשות ניירות ערך הורתה לבנקים להיזהר בשיווק המכשירים הללו, בדיוק בשל הסיכון המובנה בהם.

אמיר72

New member
רק הוכחה

עד כמה מוצר מובנה נחשב כמסוכן, הנה חוק הסדרת היעוץ בהשקעות ובניהול תיקי השקעות, ס' 18 (א): "היתה עסקה כרוכה בסיכון מיוחד, יודיע יועץ השקעות ללקוח מהו הסיכון". ס' 18 (ג) - "מבלי לפגוע בכלליות הוראות ס"ק (א) ו-(ב), יראו בעסקאות המפורטות להלן, עסקראות שביצוען כרוך בסיכון מיוחד ... (3) עסקה באופציה, בחוזה עתידי או במוצר מובנה".

Fertilizer

New member
אבל במקרה

אבל במקרה שזה לטווח קצר אז לדעתי עדיף פקדון מובנה על סתם פקדון ? אני מחפש כלי להשקעה שיהיה נזיל וסולדי זה כסף שאני לא יכול לסכן לכן חשבתי על כל מיני תחליפים לפק"מ מה אתה מציע?

ettt

New member
זה ממש לא סולידי

אתה נותן כסף ומקבל מענק בהתקיים X (למשל: אם שער הדולר יהיה גבוה מ-4.7 ב30.10.05). אחרת אתה מקבל רק את הקרן וזה כמו ששמת את הכסף בעו"ש- הפסדת את מרכיב הזמן והריבית האלטרנטיבית שיכולת לקבל בפק"מ הכי נמוך (אמנם זה מעט אבל גם את זה הפסדת)

Fertilizer

New member
אבל

אבל הקרן מאובטחת אז כמה כבר אני אפסיד זה לא שווה את הסיכון ?

אמיר72

New member
מאיפה לנו לדעת ?

אתה שוכח כאן נקודה - בכל פקדון, תוכנית חסכון או אג"ח אתה מקבל בסוף את הקרן וריבית כלשהי. פקדון מובנה אינו תחליף לאג"ח, אם כבר הוא איזשהו סוג של תחליף למנייה, משהו ברמת סיכון בין מניה לאג"ח. האם זה שווה את הסיכון, זו כבר החלטה אינדיבידואלית שלך. אגב, לא יודע מאיפה הסקת שהפקדון נזיל - הוא אינו נזיל עד מועד הסיום המקורי שלו.

למעלה