פקאן

love_asp

New member
פקאן

שוב שלום לכולם! אני רוצה להכין משהו עם פקאן. עדיין לא סגור על עצמי אם פרלינים או טראפלס או בכלל משהו אחר.
אני מניח שיהיה חבל לשבור את הפקאנים לחתיכות קטנות בכדי שיתאימו לפרלינים ולכן כנראה שזה יהיה בכיוון של טראפלס.
יש לכם אולי בשלוף איזה מתכון מנצח? (בבלוגנאש לא מצאתי)

וגם: האמנם כדאי להשתמש ב"פקאן סיני", ההוא שנמכר מטוגן בסוכר? או עדיף פקאן טבעי?
אם תמליצו לי לקרמל אותו בבית אנא המליצו גם איך בדיוק. בעבר ניסיתי לקרמל קשיו (לא מלוח כמובן) והציפוי יצא לי עבה מדיי.

תודה רבה!
יום קסום :)

אני מחבב פקאנים מסוכרים

מכינים סירופ סוכר ומחממים אותו לטמפרטורה של בערך 160 מעלות. מורידים מהאש, וטובלים את הסיר באמבט מים קרים לעצירת הבישול.
לוקחים פקאן (אפשר גם סוגים שונים של פירות), משפדים אותו, וטובלים בסירופ, ומשאירים את הפקאן כלפי מטה. נותנים לפקאן קצת להתקרר, וחוזרים על הפעולה. נותנים לפקאן להתקרר לגמרי, ומשחררים מהשיפוד.

אם עושים את זה כמו שצריך, יווצר "שפיץ" כזה מסוכר.

בקשר לשילוב בתוך גנאש -- אני משער שאפשר לטחון כמות של פקאן או עד רמת הנוזל - כמו חמאת בוטנים או מחית אגוזי לוז, או אם רוצים לשחק עם מרקם, הייתי משאיר חלק מהפקאנים ברמת פירורים גסים, ואח"כ מערבב עם החלק הנוזלי. עכשיו אפשר להשתמש במה שהתקבל כמילוי בפני עצמו, או (יותר טוב בעיני), לתת לתערובת להגיע לסביבות ה- 30 מעלות, ואז לערבב עם שוקולד מטומפרר. (מבחינת אחוזים - אני חושב שזה צריך להיות בערך 10-20 אחוזים שוקולד מכמות המחית). אני לא מוצא את הניירות שלי, כך שיכול להיות שהאחוזים לא לגמרי מדוייקים. אולי האחרים יתקנו אותי.

motip3

New member
פרלין פתוח - גנאש קפה, אגוזים ופקאן

לפני למעלה משנתיים העלתי כאן בפורום פרלין פתוח שהגנאש מורכב משוקולד לבן, שמנת שמורתחת עם קפה טייסט צ'וייס מוסיפים מחית אגוזים ומכניסים פנימה פקאן שלם ויפה. החסרון, זה לא פרלין שמחזיק הרבה זמן מעמד כי הפקאן סופג נוזלים מהשמנת ומתרכך. ניתן אולי לצפות אותם קודם בחמאת קקאו אבל לא ניסיתי.

למעלה