פקאן וזית

פקאן וזית

שלום, רציתי לשאול לגבי פקאן, האם אני יכול לשים אותו על האדמה (בעציץ) ויצא לי עץ פקאן שאני ישתול בגינה? איך אני יכול לדעת שהבלוט מוכן לשתילה, איפה אפשר להשיג בלוטים? אני רוצה לזרוע קצת עצי זית, אני יכול לקחת את הגלעינים מהקופסאות שימורים? (אמא שלי אמרה לי שהם עברו תהליך כל שהוא שהם לא יכולים לנבוט) תודה רבה,

רוּפֵן

New member
זית ופקאן

לגבי הפקאן - כבר הסבירו לך ששוה להשקיע בעץ/שתיל מוכן, כדי לחסוך זמן. אך תוכל לקחת אגוז פקאן, ולהשכיב אותו במצע מאוורר ולח - עציץ הממולא באדמה דשנה ועליה שכבה של עלים. לא "לתקוע" את האגוז באדמה, אלא להשכיב אותו ולכסות בעלי שלכת. קודם הוא יוציא שורשון שיעמיק באדמה ואז.. יוציא גבעול שיעלה למעלה.. הבאתי אמש תמונה של 'בלוט' של 'אלון התבור' נובט, תוכל לראות אותו, זה מאוד דומה. זכור כי עץ פקאן זה..."משהו גדול".. מאוד ! עץ שיכול להגיע גם לגובה של 10 מטר.. אז אל תמהר לשתול 10 עצים..! מספיק אחד שיתן אגוזים לכל השכונה.. לגבי זית, כמובן ש..'אמא צודקת', כמו תמיד ! זיתים לאכילה, בכל צורה שהיא, הם 'מתים' מבחינה בוטנית ! אל תבזבז זמן ואנרגייה, גם בהנבטה של זית 'חי'.. עדיף שתחתוך, באישור ! ענף מלבלב של עץ טוב, שמוצא חן בעיניך, ומהענף, תכין ייחור. מספיק ענף בעובי של 1 ס"מ ומעלה ובאורך של כ 20 ס"מ. להכניס אותו לעציץ עמוק עם אדמה מדושנת ולשמור אותו במקום עם אור, בלי שמש ישירה, ולשמור על לחות .., כל הזמן, כלומר, לרסס את הייחור שישאר לח, כל הזמן. לוקח לו כמה חודשים להשריש אך זה הרבה יותר מהיר מהנבטה של זית בודד.

shlumbergera

New member
אבל חשוב מאד שהייחור יהיה רך ולא

מעוצה. רך ז"א שרואים שהוא ירוק ומתכופף בקלות. מעוצה ז"א שהמירקם שלו הפך אפור, מחוספס ויותר נוקשה.

רוּפֵן

New member
צ'מעי משו...

גם אני "בעד" ענפים צעירים ומלבלבים.. אבל.., יום אחד.. טיילתי בתות ה"בתוכו" של איזה מקום נחמד ב 'דלית אל כרמל'.. יושב לו שם, בחור צעיר, כשמסביבו, ערימה אדירה של ענפי זית שנגזמו מעצים בוגרים. יושב באמצע ו..מנסר.. עם 'מסור ברזל', כמו כל החקלאים שרוצים 'חתך ישר וחד'.. מה מנסר ?! חתיכות של ענפים בעובי/קוטר של 4, 5, 6, וגם 8 ס"מ קוטר, ובגובה של כ 5-10 ס"מ אורך, ו..טובל בהורמון השרשה, ומכניס לשקית עם תערובת אדמה.. כן, עושה ייחורים.. ב"סרט נע"... ולאחר שראיתי, בכמה מסעדות שם "קישוט" מקסים, בדמותו של עציץ 5 ליטר עם עץ זית קטן.. אז.. נדלקתי על הרעיון.. ו"תקעתי" כמה ענפים לתוך עציצים, ו... ממתין..

shlumbergera

New member
זה בדיוק הענין:מייחרים מענפים מעוצי

ם, אני רואה את מה שהחקלאים כאן עושים. אלא שזה דורש הורמון ואדמה שהתרכובת שלה מתאימה בדיוק לסוג הייחור, כולל מדידת PH ויסודות קורט ושקית ומקום מתאים. לייחר במים או באדמה זמינה, זה הרבה יותר מהיר, קל ומעודד בעיקר אם הגנן מתחיל ואין לו הרבה ניסיון. ראיתי גם ייחורים רכים תקועים בארגז מלא בשבבי עץ מנגריה. הרטבה יומיומית. הצלחה כ 90 %. אז יש כל מיני וכדאי להתאים את סוג השיטה לגנן ולמטרה.

רוּפֵן

New member
אכן, ראיתי גם 'משתלת ייחורי גפן'..

חממה עם שולחנות ועליהם שקייות ממולאות ב תערובת של 2 סוגי 'טוף' דק וזה עובד..! מייצרים ייחורים באלפים.. וחקלאי אחר.. בשטח שלו, עובר נחל. הייחורים נתקעים בגדת הנחל, זה 200 שנה...

Rebeccan

New member
נו, ואת יודעת למה ?

ובעיקר מדוע ? פעם "מכרתי" למטיילים תיאוריה לפיה הריח של הורדים משפיע על הניחוח של הגפן בעת ההבשלה
קנו, בטח קנו .. אחלה תיאוריה לטיול ליל
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
היכן זה צולם ?!

מכיר את ה'רעיון'.. שהורדים מקדימים לסבול מכנימות, ומשמשים כ'גלאי כנימות', לפני הגפנים.., אך אצלנו, לא ראיתי את זה.. האמת, שבשבוע שעבר, הבטתי מקרוב על כרם אחד, וראיתי, להפתעתי, 'אספרג' צומח בכל תחילת שורה.., אולי גם הוא משמש כ"גלאי".. עוד אבדוק את זה..

מייקלה1

New member
אזור חולדה. על תאורית האספרג,

לא שמעתי. בדקתי את הכרמים בהרי ירושלים ואין ורדים.

Rebeccan

New member
יש ליד מחלף בן שמן, מימין, כשמגיעים

כשמגיעים מירושלים לא רחוק ממחלף בן שמן (יותר לכיוון מודיעין) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

הוורדים בתחילת כל שורה בכרם

הוורד רגיש לקימחון ומשמש כצמח בוחן רגיש לקמחון הוא הגשש של הכורם וחלק חשוב בהחלטת הכורם לגבי יום הטיפול נגד פטריית הקימחון בברכה עודד יפה מנהל המעבדה

אבל???

איך אני מכין ייחורים? אף פעם לא הכנתי ואני לא יודע, אם למישהו יש הסבר (עדיף גם תמונות) אם הוא יכול בבקשה לשלוח אותו? ואל תדא רופן אני יודע מה הגדלים של עץ פקאן (יש לי ליד הבית ספר) ולגבי הייחור של הזית, ליד הבית ספר שלי יש בית שיש בו עץ זית ועכשיו הוא מלבלב ויש לו ענף שלם שיוצא החוצה ענף ממש גדול אני יכול לקחת מלא ייחורים, אם אני ירצה לעשות הרכבה אז מה הכנה? ול shlumbergera אני ישלח לך השבוע את הדואר, תודה רבה,

מישהו יכול להגיד לי מה סוג...

ההרכבה הזאת? מצאתי אותה בטאגליינס, והאם אפשר לעשות אותה גם בהדרים? קישור לתמונות למעטה

למעלה