פצפיסט נכנס לכלא

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
פצפיסט נכנס לכלא

"שלום, עבר זמן מה מאז עדכון הסרבנים הכלואים האחרון שהוצאנו, בעיקר משום שהצבא העדיף בחודשים האחרונים שלא לכלוא סרבנים. אך עתה יש לנו שוב מקרה סרבן כלוא לדווח עליו. יהל אביגור מקרית מוצקין, פציפיסט המסרב לשרת בצבא מטעמי מצפון (ראו תמונה בקובץ המצורף) נידון ביום א' האחרון, 27/2/2005, ל-28 ימי מחבוש. העילה הרשמית למשפט הייתה סירובו ללבוש מדים. יהל לא נשלח לכלא מיד. הוא הושם בתא המעצר במחנה בית-ליד אתמול, והיום, 1/3/2005, הוא אמור להיות מועבר לכלא 4 בצריפין. מועד שחרורו המשוער מהכלא הוא יום ו', 25/3/2005. סביר מאוד להניח שאחרי שחרורו מהכלא הוא יישלח לכלא לתקופה נוספת, וכנראה יותר מאחת. למעשה, זאב שרוני, הקצין ששפט אותו, הקפיד לציין את הדבר באוזניו בזמן ה'משפט'. זוהי תקופת המאסר השניה של יהל. הוא כבר ריצה עונש של 14 ימי מחבוש בגין סירובו לשרת בצבא באוקטובר-נובמבר 2004 (אך באותו זמן עדיין לא היה מעוניין בפרסום פרטי המקרה). יהל החליט סופית לסרב לשרת בצבא כבר לאחר שגויס באופן רשמי, ושירת כחודש ללא נשק במסגרת הנח"ל. לאחר תקופת המאסר הראשונה שלו הוא הופנה לועדת המצפון הצבאית. הועדה שראיינה את יהל לא הייתה ועדת המצפון בהרכבה הנוכחי, הכולל גם חבר אחד שהוא אזרח, אלא הועדה בהרכבה הישן, המורכבת מקצינים בשירות קבע בלבד. ועדה זו דחתה את בקשתו לפטור משירות צבאי מטעמים שבמצפון, אך זאת מבלי שתינתן ליהל עצמו הודעה רשמית כלשהי על כך ואף מבלי לפרסם נימוק כלשהו להחלטתה זו. כשבוע לפני שנשפט בפעם השניה, חיבר יהל את ההצהרה הבאה, אותה אנו מביאים במלואה: מחר אשוב לבסיס הצבאי בו אני מוצב, בכדי להישלח לבית הכלא הצבאי. מזה שישה חודשים לערך אני רשום כחייל בצבא הישראלי, ומזה חמישה חודשים – מתנהלים המגעים שלי עם הצבא מתוך ההבנה כי לא אשרת בו. לאחר כחודש של שירות ללא מדים וללא סמכות צבאית כלשהי (אשר היה עתיד להפוך לשירות קרבי בנח"ל) הודעתי ליחידה תחתיה היית מוצב כי אין בכוונתי לשרת בצבא, וכי אני מבקש להתייצב בפני וועדת הפטור מטעמי מצפון. מאז – עוכבתי בבסיס הצבאי בו נמצאת היחידה. רק לפני כחודש עמדתי בפני וועדת המצפון, אשר החליטה, כפי הנראה (עדיין אין בידי כל תשובה רשמית, אלא רק אמירות ממפקד היחידה תחתיה עוכבתי ומהפקידה האחראית על הוועדה) כי איני מתאים לשחרור על סמך עמדותיי בנושאי אי-אלימות. כאן חשוב אולי לציין כי לא מוכר לי שום מקרה בו וועדת הפטור שחררה שום אדם אשר התחיל כבר (ולו רק באופן רשמי) את שירותו הצבאי. לפני מספר ימים נקראתי להתייצב שוב בבסיס הצבאי, על מנת שאוחזק שם כחייל עד קבלת התשובה. ההליכים אשר עשויים להביא לשחרורי מהצבא מוצו. על אף שהבהרתי את כוונותיי והוכחתי את כנותן, לא זכיתי להכרה בזכותי לשחרור. כל אשר נותר לי לעשות הוא לסרב כל פקודה שתינתן לי, ולשבת בכלא תקופה מסוימת, עד שהמערכת הצבאית תכיר באי-ההיגיון בהמשך כליאתי. אני מאמין כי בכל אדם טמון הפוטנציאל לחיות חיים של שלום ואהבה לאחר ולעצמו. פוטנציאל לתפוש את הזהות היסודית בינו לבין כל אדם – שהרי כולנו נולדים, נושמים ומתים. אותם דברים הם שמצערים אותנו: כולנו פוחדים מדעיכה ומוות, מכישלונות, אכזבות. בידי כל אדם מצוי הפוטנציאל להבין כי הוא חלק ממערכת גומלין ענקית, אשר כל מרכיביה שווים וזהים בבסיסם, בהיותם ביטוי של יסוד החיים. אני רואה כיצד אנו מתרחקים מהגשמת ההבנה הזו על ידי יצירת חייצים וגבולות בינינו לבין "האחר", על ידי אמונה כי אנו שונים מהאחר, ואפילו אויבים לו. כך אנו יוצרים עוד סבל, לנו ולאחר. אני רואה כיצד האנושות פועלת בקצב הולך וגובר לחיזוק תפישה זו. מלחמות וגבולות בין מדינות, ניכור בין-מעמדי, תפישת הסביבה כמשאב בלבד, אשר עלי לנצל לשימושי הפרטי – אלו הנם כמה מביטוייה של תפישה זו, וגם הם הולכים וגוברים. אין היום כל ספק כי דרך זו מובילה לכיליון המין האנושי, ואולי – העולם כולו. נשק להשמדה המונית, אשר מצוי בידיהם של אלפי אנשים אשר נכונים להשמיד הכל בשם תפישה זו, מערכת אקולוגית קורסת, אשר כולנו מכלים בשם אותה תפישה, מובילים אותנו למוות בטוח. האלימות ניזונה מתפישה זו, הרואה אותי כשונה מהאחר. הנכונות לפגוע ביצור הזהה לך לחלוטין יכולה לנבוע רק מתוך הכחשה של הזהות הבסיסית, ואמונה בקיומו של שוני מהותי ביניכם. כך השימוש באלימות מעוור את עינינו מלראות את האחר, ומזין תפישה שגויה והרסנית זו. האלימות הולכת ומתפשטת. אדם אשר ספג אלימות יפנים את האלימות ויפנה אותה כלפי האחר, אדם אשר השתמש באלימות – מפנים את הניכור כלפי האחר ואת הנכונות לנהוג כלפיו באלימות. שימוש באלימות יביא רק לאלימות נוספת. פתרון לאלימות יכול לבוא רק מתוך אי-אלימות. רק ביטולה המוחלט של האלימות, והמרתה בתחושות של שוויון, הקשבה אמפתיה ואהבה ככוחות הממלאים את התודעה, עשוי להביא לעצירתה של האלימות, ולאפשר לנו לחיות בשלום, לנו ולאחר. רק ניסיון להגשים באמת את מה שברור כי יש להגשים, רק שחרור מהתפישה המציבה אדם אל מול אדם אחר – עשויה לסובב את כיוון ההליכה, ולהרחיק אותנו משפת התהום. בשמן של תפישות אלו בחרתי לא לשרת בשורות הצבא. אני אוהב אנשים רבים. את משפחתי, חברתי, חברי, בני הגרעין שלי, כל מדריכי. כולם לימדו אותי לאהוב הכל, לאהוב אותי, לאהוב כל אדם. רק בזאת אני רוצה. זוהי הצהרתי היחידה. זוהי הסיבה היחידה למעשי. אני אוהב אתכם מאד. יהל אביגור 20/2/2005 " (סרגיי סנדלר - פרופיל חדש)

שישאר שם 3 שנים

לכל אדם החי בישראל יש מחיר, החיים כאן הם לא בחינם, עוד אדם עדין נפש שקרא הרבה יותר מידיי ספרי פילוסופיה ולא נחת כאן על האדמה, עוד אחד שניסה "חשיבה מקורית" והוא לא יותר מפרזיט, כמו כל מיני אברכים למינהם. זאת המציאות כאן, לא טוב לו אז שיעוף, כנראה שהמציאות כאן לא מתאימה לכל אחד, אני מבין את זה, מצד שני אני כמילואימניק לא רוצה באחד מהשירותים הבאים שלי להיות אחראי למנוע ממחבל פלשתיני להתפוצץ על אחד מחבריו1משפחתו של יהל, ברצינות, לא בא לי, אני מסרב!, זאת כפיה!, לא בא לי לשמור עליו ועל קרובי שהוא כל כל אוהב, זכותי המלאה לא?, זה על אחריותו של יהל הפציפיסט, אחריותו המלאה והפרטית, אם הוא או קרוביו/חבריו ירצו לשבת בפאב/בר/בית קפה/קניון, אני פשוט לא רוצה לוודא שהם יחזרו הביתה בשלום, מותר לי נכון?

אimר

New member
חזרנו לתפיסת השיוויון שלך

קרי, אם אני דפוק וטוחן 3 שנים, כולם צריכים להדפק ולהטחן 3 שנים. אבל למה לעצור רק פה? מה עם נשים שמשרתות שנתיים? למה שלא ישלימו שנה בכלא? למה שלא ניקח את כל הנבלות האלה שלא עושים מילואים ונתקע אותם כל שנה לחודש בכלא? חס וחלילה שלא ייפגע עקרון השיוויון המקודש בכל מחיר והרלוונטי לכל מצב. רעיון, אה? אני בטוח שאתה גם מכיר כמה כאלה, בכל זאת הרי 90% מהגברים לא עושים מילואים, אז יאללה, כולם לכלא. מוזר, מה שאתה קורא לו שיוויון, אני למדתי שקוראים לו נקמנות, עין תחת עין וכו'. גנדי, לא הרוצח, השני, אמר פעם שעין תחת עין רק הופך את כולם לעיוורים. אבל זה בטח לא אומר לך כלום, מבחינתך אם אתה עיוור, כולם צריכים להיות עיוורים, העיקר שתאוות הנקמה סופקה.

לזה אני קורא תפיסה מעוותת

אני לא מרגיש דפוק בגלל שעשיתי 3 שנים וטחנתי, עשיתי זאת באמונה מלאה שזה מה שאני צריך לעשות, אני מרגיש דפוק בגלל שאני מגן בגופי על אנשים שלא עושים את זה, הם גרים כאן, מרוויחים כסף, עושים תואר, מבלים וחוזרים הביתה בשלום, אחרי זה גם מרשים לעצמם גם לקטר על ה"כיבוש". כן זהו שיוויון אמיתי, לא מקובל עלי שום תירוץ, אתה כאן, אתה גר כאן כלומר אתה צריך גם לעשות דברים שאתה לא אוהב או לא מסכים, ככה זה. לגבי נשים אין ולא היו לי טענות, לצורך העניין גם אין טענות לג'ובניקים, נכון שהם עובדים הרבה פחות קשה מהקרביים אבל גם אותם צריכים, גם את הפקידות וגם את עובדי הרס"ר, ברמת הביצוע אומנם אין שיוויון וכל אחד עושה את מה שהוא יכול אבל ברמת העיקרון יש שיוויון, אותו אדם נותן מעצמו שנתיים או 3, לא חושב כן טוב לי או לא טוב לי, סותם ת'פה שלו לתקופה ופשוט עושה. אני אומר לכלא לגבי המשטמטים/סרבנים למינהם, מילואימניקים צריכים סוג של פגיעה בכיס. אני לא נקמן ולא בעד נקמנות, אני בעד שיוויון חובות מול שיוויון זכויות, איזה תמריץ יש לבנאדם לבצע חובות אם בכל מקרה הוא יקבל את אותם זכויות?. אחרי זה, שיתבכיין כמה שבא לו על המדינה ועל מה כן ומה לא טוב כאן, יש לו זכות מוסרית מלאה. על אותה נימה בדיוק, אולי גם נשמר את המצב עם החרדים, למה לא?, הם הרי עניים גם ככה, הם גם "לא יכולים", מה הבעיה?, כסף?, כאשר מדובר בכסף כולם כולל המתחסדים למינהם רוצים שיוויון "מה אני יממן את האברך במאה שערים"?. אין כאן קשר לעיוור או לא, לדעתי אתה עיוור למציאות, שבוי בתירוץ ה"כיבוש".

מסכים לעובדה שיש לי הזכות המוסרית

למנוע ממנו וקרוביו שהוא כל כך אוהב ביטחון?, או שגם לזה אתה קורא נקמנות, לא בא לי לשמור עליו... אבל נחש מה...אף אחד לא שואל אותי!

אלון ל

New member
אני מקווה מאד שלאחר

ריצוי 28 ימי המחבוש הללו אם הוא יסרב אז שיעבור להישפט בבי"ד ושם יגזר עליו לשבת עד סוף 3 שנות שירותו שחלילה לא יצא נשכר מהסרבנות שלו. או 3 שנים בצבא או 3 שנים בכלא.

E טי

New member
אביב מה זה החתימה הזאת???

דווקא ממך הייתי מצפה לקצת יותר!

noamgk

New member
חח כן.

וזה אחרי ה- "יהודי=ערבי=עשיר=עני=מתנחל=קיבוצניק=אדם" רק מראה את פניו האמיתיים של השמאל בארצנו. צביעות, שחיתות ושקרים.

eviv

New member
זה סותר../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

לא השארתי את הקודם כי זה נראתה כבר חתימה ארוכה מידי ומסורבלת אבל אני לא רואה את הסתירה. זה שהמתנחלים הם לא אחים שלי זה לא אומר שהם לא בני אדם. קצת תפיסה גזענית לומר שרק מי שאח שלי הוא אדם...

noamgk

New member
מחמדי,

קודם כל, לא משנה מה אתה אומר ועד כמה אתה אוהב רוצחים - אנחנו באים מאותו מקום. דבר שני, הסתירה היא בכך שבחתימתך הראשונה הצגת לכאורה את יפות הנפש העכורה שלך על ידי כך שקבעת שכולם שווים. בחתימה השניה איבדת את יפות הנפש הבדויה שלך וחשפת את השנאה שבך. למה, למשל, לא כתבת שהקולומביאנים הם לא אחים שלך?

noamgk

New member
גם המתיישבים לא.

הם מזהירים מפניה, והבעיה היא מול חיילים, לא מול שמאלנים שונאי ישראל.

Saatlan

New member
אין ספק שהאיש מלא באידיאלוגיות

יפיהפיות כלפי עולם וורוד ומושלם, בו הייתי מאחל לעצמי ולכל האנשים בעולם לגור בו, והייתי עושה הכל, תורם הכל, כדי להגיע ולהוביל את העולם המעוות של היום לעולם מעין זה. אולם, לצערי כבר הוכח שאם לא נחזיק נשק, נמות. אין פה וויכוח. תסתכלו מצידי על פרעות תרפ"א ותרפ"ט - שפרצו רק משנאה ליהודים ותקפו יהודים-שכנים של ערבים שבחרו לא להחזיק נשק עקה אהבתם כלפי חבריהם הערבים - מהומות בהם נשחטו למעלה מ150 יהודים. מאלו בוחרים הפצפיסטים להתעלם. תסתכלו על המסתננים שחדרו לישראל לפני הכיבוש ורצחו אנשים רק מתוך שנאה. תסתכלו על מלחמת יום הכיפורים והעצמאות. על מבצע אנטבה. על השואה, האינקוויציה, על ההסטוריה ועל העתיד- איראן, מכחישי השואה, גילויי האנטישמיות ברחבי העולם, השנאה כלפינו בעולם הערבי, על הנחש הפלסטיני שעם כל הרצון שלי שיזכה לחופש לא נוקף אצבע לעשות זאת, על ארגוני הטרור שמטרתם היא להשמיד את ישראל ולא לשחרר את פלסטין. עכשיו, אמור לי שוב, שעלינו להוריד את חרבינו ולתת לרוח לשאת אותנו לאן שתיקח. לא. חד משמעית לא. לא אתן שוב לראות דם חברים ודם אוייבים ניקז. אני מתכוון להציל את כולנו בזה שאעמוד בשערי העיר עם רובה ואמנע כל מלחמה רק בעצם קיומי ואפקט ההתרעה שאביא. אמנם העולם לא יהיה וורוד, אבל לפחות יהיה קיים עולם. רק ככה אפשר היום, שנת 2005, להציל חיי אדם, ולהוריד את נשקי ולקוות לטוב לא יעבוד, לא עבד, ובהחלט לא עובד, וסרבנים שבוחרים לא להשתתף בצה"ל ולהציל חיים של אחרים הינם אחראים למותם של אחרים כמעט כמו השונאים עצמם.

למעלה