פצע בפיטמה

קנגרו 73

New member
פצע בפיטמה

מה עושים? זה כל כך כואב. החברה בני שנה וחודש יונקים. לפני כמה ימים טובים, לאחר ככל הנראה נשיכה שלהם בפיטמה נוצר פצע בפיטמה שמסרב להרפא. זה פשוט סיוט וההנקה כל כך כואבת, במיוחד בלילה באמצע השינה זה ממש ממש כואב. ניסיתי למרוח משכה של מדלה אבל, נאדה. יש רעיונות?????

פצע בפטמה

היי קרגרו נשמע שאת סובלת וכאובה.. נסי לאוורר את המקום כמה שאפשר כדי שיתייבש, זה יכול לעזור לריפוי. משחה יכולה לעזור בהרגעת הכאב, אבל יכול להיות שהם נוגעים בנקודה הזו כשהם יונקים ואז הם פותחים את הפצע בכל פעם במחדש. את יכולה לנסות להקפיד על חיבור "כמו בספר" כזה שמקפידים עליו כשהתינוקות קטנטנים. הרבה פעמים כשהתינוקות גדולים יותר, הם יודעים לתפוס את השד לבד ולעיתים תופסים בצורה קצת שונה, ותפיסה כזו יכולה לגרד את הפצע כל פעם מחדש ולפתוח אותו או לא לתת לו להתרפא. גם בלילה, כשכולם מנומנמים, לעיתים גם החיבור הוא מתוך שינה וגם פה - יכול להיות שתפיסה מתוך שינה ובשכיבה - מכחכת את הפצע ומונעת ממנו להתרפא. אם הקפדה על החיבור לא מקלה על הכאב, ופותחת אותו מחדש - אולי תחשבי על הפסקה מהצד הזה ליום יומיים כדי לתת לו "לנוח". יכול להיות שזה יעזור. אם מאוד כואב - את יכולה לקחת משכך כאבים כמו אדוויל או נורופן, שהם גם אנטי--דלקתיים וגם משכחי כאב. תרגישי טוב הדר

עוד דבר שיכול לעזור

חוץ ממה שהציעה הדר הוא להשתמש בפטמת סיליקון. את שמה על השד שלך פטמת סיליקון גם עוזר ומקל על הכאב מנסיון וגם אמור לעזור להם ללמוד לתפוס נכון את הפטמה... בנתיים המקום ירפא והם ילמדו את האחיזה הנכונה... ואם לא אז לשאוב בנתיים את הצד הזה "עד יעבור זעם"...

קנגרו 73

New member
מקווה להתגבר

היום לקחתי לעבודה משחה של עיניים סינטומיצין ואנסה למרוח במהלך היום, אולי נצליח להתגבר. קשה לי להפסיק להניק כי אז יווצר גודש, ולשאוב אני לא שואבת וגם שם יהיה לחץ של וואקום על הפצע שנמצא בין הפטמה עצמה לעטרה. רק שיעבור..... אני מנסה להקפיד על יניקה נכונה, קצת עוזר, כי ללדעתי חלק מהכאב הוא השיננים שלהם שמונחות בדיוק על הפצע.

shkunts

New member
בזמנו היה לי פצע ממש עם גלד

הרופאה (באודים) נתנה לי מופירוסין ובטאקורטן. אז אני לא ממליצה לקחת בלי מרשם רופא אבל יכול להיות שאת צריכה טיפול יותר רפואי. עם זה זה עבר די מהר, ולא היתה בעיה שהילדים ינקו עם זה. כמובן שהקפדתי למרוח מיד אחרי הנקה כדי שיעבור מספיק זמן עד שהם צריכים לינוק שוב. אולי לכי לרופא משפחה שיתן מרשם ואז תבדקי מה את יכולה להשתמש עם הנקה.

משחה אנטיביוטית

בהמשך לדבריה של shkunts - מופירוסין - זהו תכשיר אנטיביוטי לטיפול מקומי בזיהום/פצע על העור. בקטרובן או בקטרודם -אלה הם שמות התכשירים המקבילים. הרופאה באודים - היא ד"ר מירי ליבוביץ' שהיא אכן רופאת משפחה וגם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC, ומכיון שהיא גם רופאה , היא אכן יכולה להמליץ ולתת מרשם למשחה אנטיביוטית. אם הפצע לא מגליד - זו אכן המלצה טובה ללכת לרופא כדי לבדוק אפשרות למתן משחה אנטיביוטית לטיפול. גם הסינטומיצין היא אנטיביוטית - כך שאולי גם היא תעזור יותר מלנולין וכדו' שרק מרגיעים. תרגישי טוב הדר

גם אני עברתי עכשיו פצע של נשיכה...

השתמשתי הרבה במשחה הסגולה (לנסינו ? ) וגם חזרתי קצת להניק פוטבול ככה שיצא שהם תפסו את הפיטמה במקומות אחרים מהמקום של הפצע , התפללתי הרבה הרבה שזה יעבור כי ההנקה בצד הפצוע היתה ממש ממש ממש כואבת (הזכירה לי את השבועות הראשונים עם הילד הראשון...) וזה עבר !!!

למעלה