פצעי נפש...

seaגל

New member
פצעי נפש...

"לפעמים פצע הוא המפגש הראשון שלנו עם החיים זהו המקום בו אנו לומדים להכיר בכוחם של החיים ומשמעותם. כשאנו פצועים אנו מוצאים חוכמה המלמדת אותנו לחיות טוב יותר.."(נעמי רמן) לפעמים אני שואלת את עצמי למה הלמידה חייבת להיות כל כך כואבת לפעמים אני מרגישה שמרוב פצעים שהותירו אצלי צלקות אני לא נושמת כל עוד הצלקות שקטות הכל זורם אבל לצלקות הנפש יש נטייה להתעורר ואז הן פשוט כואבות כאב שקוף שלא ניתן לתאר במילים כלל... מצד שני כשאני בוחנת את הדברים מהראש לא מהלב אני יכולה בהחלט לזהות את הפצעים האלו הצלקות האלה כנקודות צמיחה הרבה יכולות הקיימות בי כיום נרכשו בזכות הכאב הזה... אני רק חושבת לעצמי האם זה היה שווה או עדיין שווה את הכאב שמתרוצץ אצלי בלב בכל פעם שצלקת "מתעוררת".. אני מרגישה לא פעם שצלקות הנפש בי מקשות עליי להגיע לשלווה או לשלמות ביני לבין עצמי....

1gaia1

New member
אני חושבת

שבגלל שאת לא בטוחה לגבי מהות הצלקות האלו את מרגישה ככה לדעתי כל צלקת וצלקת רק עושה אותנו חכמים, אפילו אם לפעמים זה לא נראה ככה ואפילו אם לפעמים כבר אין כח יותר ואין מקום לעוד צלקות פעם מישהו אמר לי משפט ממש חכם "תסתכלי על כל משבר כעל הזדמנות" אז אולי גם תנסי לאמץ אותו ותהיה פחות מתוסכלת מכל הצלקות- הרי אותן צלקות הן חלק ממך, ואני בטוחה שיש הרבה יותר מהם ואולי זה קצת נעלם תרגישי טוב!

seaגל

New member
....

אני מכירה היטב כל צלקת וצלקת מודעת לנקודת הכאב שלה ומודעת לנקודת הזינוק שלה רק שהצלקות מכילות בתוכן זכרון של נפש וכשהצלקת מתעוררת זה פשוט כואב למרות כל הצמיחה והגדילה.... תודה לך על התגובה...

למעלה