פצעי בגרות

פצעי בגרות

אחי הקטן, בן ה-16, סובל כבר כמה שנים מפצעי בגרות. בזמנו הוא שינה את התזונה, נמנע ממטוגנים, שוקולד, מוצרי חלב ועוד, ולא היה שינוי. גם מסכות חימר ובוץ לא הועילו כלל. אני חושבת שניסיתי לדקור אותו וזה גם לא עזר. (אבל אני לא בטוחה, כבר עבר מאז זמן). מה לדעתכם הוא עוד יכול לעשות? מה שמטריד אותו הוא לא רק הפצעים, אלא בעיקר הצלקות. אשמח לכל עצה, טיפ, המלצה או רעיון. גם הוא ישמח. תודה

Fistandantilos

New member
צרת רבים..

גם אני בגילו סבלתי מכך מאוד וכל הקשקושים על תזונה דיקור וכו' לא עזרו אין מה לעשות .. ההורמונים מדברים בעד עצמם. אך דבר נוסף שחשוב להסביר הוא שהדחק הינו גם גורם שמייחסים לו חשיבות רבע לפצעי בגרות .... האם אחיך לחוץ\מתוח? אם כן, הוא בן 16 אני ממליץ ללמדו שיטות של מדיטציה\הקשבה לקוהרנטיות של הלב. בד"כ בנים עם פצעים, משחקים אותה שלא אכפת להם מאיך שהם נראים בכלל ושכולם יכולים לקפוץ להם, אבל בפנים עמוק זה פוגע בערך העצמי והבטחון.. וחשוב שיתן לזה לתת החוצה גם עם לבד בחדרי חדרים... המלצה פרטית שלי שעזרה לי בסוף בזמנו, היא מדיטציית הבכי... לדעתי לדמעות יש כח רב מאוד בקטעים אלה... בקיצור, אם אין מנוס תני לו משחות על בסיס ויטמין A אך להמנע מראקוטן!!!!!!

תודה על כל העצות

הראתי לו את תגובותיכם, ואני מקווה שאחרי מבחן המתכונת שיש לו היום הוא יגיע להחלטה. התזונה שהמלצתי לו עליה בזמנו הותאמה לו באופן אישי על ידי, אבל אני חושבת שקשה להתאים טיפולים באופן יעיל לבני משפחה. (מה גם שחלק מהדברים שאמרתי היו בניגוד לדעה של ההורים וזה גם היה אתגר). בכל אופן, אני אתן לו מספר טלפון של קוסמטיקאית טובה ומקווה שהוא יעשה גם מעבר לזה. דרך אגב, אור, לראשונה נתקלתי במישהו שיישם את ההמלצה שתמיד יצאת נגדה (למרוח על הפצעים משחת שיניים. הוא אומר שזה מייבש אותם) אמרתי לו שזה לא מומלץ. נכנסתי למילון המונחים של פורום תרופות סבתא וראיתי שם כמה המלצות קצת מוזרות לפצעי בגרות. מה דעתך עליהן?

0 אור 0

New member
באמת פרסמו כמה המלצות מוזרות שם

אני מאד נגד משחת השיניים, אם כבר רוצים לייבש אז אפשר עם מי פנים, או אפילו אלכוהול, אבל היום יש תכשירים הרבה יותר טובים : יש שמן הידרופילי לניקוי הפנים שמאזן את רמת השומן בעור, ועוזר להורדת פצעי הבגרות (התינוקת שלי די מתעצלת ליישם את שאר הדברים - אבל היא כן משתמשת בשמן ההידרופילי, ויש לה פצעון לעתים מאד רחוקות מאז שהתחילה) יש מי צמחים לייבוש /ריפוי של הפצעים, יש ג'ילים ומשחות חלקם על בסיס טבעי. וכמובן אפשר להיעזר גם בטיפת שמן לבנדר ו/או עץ התה על כל פצעון. אבל לא סתם לא כתבתי את כל זה בתגובתי הראשונה, כי לדעתי זה הולך עם הטיפול של הקוסמטיקאית והתאמה אישית של המוצרים לעור - גם אם הקוסמטיקאית טועה, והחומר לא עוזר, אפשר להחזיר לה ולקבל משהו מתאים יותר.

0 אור 0

New member
תקראי את תופעות הלואי והאזהרות

על התרופה עצמה ותביני. זו תרופה מאד מסוכנת שפוגעת במערכות בגוף (רק לדוגמא - אסור להכנס להריון 3 חודשים לאחר תום השימוש בתרופה)

Fistandantilos

New member
נמצא קשר ישיר

בין לקיחת ראקוטן למחלות ה OCD\דכאון למיניהם השמרו !!

hal767

New member
פצעי בגרות

מספרים לנו ברמז ברור את שקורה בתוך הגוף. הפצעים האלה אינם מחלה. הם אמצעי של הגוף לשחרר החוצה פסולת שהצטברה בו. במקרה הזה, הגוף נעזר בעור. זה טוב שהוא שיפר דברים מסויימים בתזונתו, אבל פסולת שהוכנסה לגוף במשך זמן רב, לא תשתחרר בזמן קצר. זה לא מספיק לסלק מספר פריטי מזון גרועים. יש לבנות תוכנית תזונתית, מותאמת לפציינט, שתיצור תהליכי ניקוי של הגוף ע"י הגוף. תוכנית תזונתית זו תספק חומרי מזון חיוניים לתיקון הנזקים שנגרמו לעור. תזונה צמחונית אורגנית נכונה, תמלא את המשימות הנ"ל בהצלחה. כתבתי על הצד התזונתי של הבעיה, אבל בוודאי שיכולים להיות גם גורמים נוספים שמשחקים תפקיד בהיווצרות הבעיה, פיזיים ומנטליים. כדי לתת יעוץ מדוייק, יש להכיר היטב את הפציינט, ולהתאים לו טיפול.

0 אור 0

New member
להתייעץ עם קוסמטיקאית

קודם כל, נראה שהשינוי התזונתי שהוא עשה לא מתאים לו - צריך לבדוק את התזונה כמו שצריך בהתאמה אישית, ולא רק להמנע ממה שגורם בעיות למישהו אחר. יתכן שהוא דוקא זקוק למוצרי חלב, או לתוספת של איזשהו מרכיב בתזונה שלו. דבר שני, לא הכל זה תזונה, חשוב מאד גם לשלב פעילות גופנית, ואחרון, שבו פתחתי בכותרת, מרבית הקוסמטיקאיות הטובות מטפלות גם בבנות וגם בבנים בגיל ההתבגרות - קוסמטיקאית טובה, תייעץ לו גם לגבי ההגיינה היומיומית, וגם תטפל ותסייע במניעת היווצרות הצלקות.

freearth10

New member
טיפול רגשי

או אחר להעלאת האהבה העצמית והדימוי העצמי.

tookmy

New member
מסכימה עם חלק ממה

שכתבו מעלי ומוסיפה: מים, הרבה הרבה מים. לאכול הרבה פירות , ירקות טריים- לא מבושלים/מאודים/מטוגנים. הרבה עלים ירוקים ובכלל ירקות ופירות שמכילים הרבה מים. בקשר לצלקות אני לא חושבת שאפשר לעשות משהו.

pumiki8

New member
כמתגבר שחווה עכשיו אקנה (../images/Emo11.gif):

עם כל הרצון הטוב לרפואה משלימה, אני חושב שבכל זאת פגישה עם רופא עור יכולה לעשות המון. כשרק התחילו לי הפצעים ניסיתי למרוח משחת שיניים נקודתית (זה כאמור מייבש), או שאר משחות-קוסמטיות, אבל לטיפול שרופא עור יכול לתת אין תחליף. אם המצב באמת חמור צריכים לקחת בחשבון גם ראקוטן (רק אם רופא העור ממליץ). כל עוד אחיך לא "בודי בילדר" (אסור "לגמור" את עצמך ממאמץ בתקופה עם הכדורים) לא תהיינה לו בעיות. ובכלל - עכשיו חורף ומעונן, וזה כל כך מקל מאשר בתקופות הקיץ בה אני רואה חברים שלי שלוקחים ראקוטן, נמצאים בחשש מתמיד מהשמש. אני, לדוגמא, פניתי לרופאת העור והיא רשמה לי משחות ליום וללילה. השיפור הוא משמעותי אך עדיין קיימים פצעונים. ואם הוא עדיין ב-י', זה לא יתערב לו בצו הראשון [צה"ל, אם זכור לי נכון, מוריד פרופיל על לקיחת ראקוטן - אבל באופן זמני (אפשר לחזור לפעולה תקינה אחרי סיום תקופת הראקוטן)]. אלו עצות תיאורטיות שכן אני לא יודע מה רופא\ת העור יאמרו על אחיך. טיפים שלי; > להימנע מכל מגע עם עור הפנים (יש המון לכלוך ושומן על הידיים). > לעולם לא לפוצץ את המוגלות! זה לא רק לא בריא (גם אם מחטאים את העור לאחר מכן), אלא זה מגביר את הסיכון בצילוק. > להזהר בגילוח ולהשתמש בקרם לאחר הגילוח ולא באפטרשייב. נכון, הוא מייבש את העור ואולי גם מקנה לו מראה פחות מוגלתי - אבל, וזה ולפי העור שלי, העור אינו כולו מכוסה חטטים אלא יש גם איזורים "נקיים". כך שאת האיזורים הלא-פגועים של העור אנו רק מייבשים והורסים. > ללכת לקוסמטיקאית! אמנם השיטה שלהם כוללת פיצוץ הפצעונים הקיימים, אך התרומה העיקרית שלהן היא בטיפול נגד "שחורים". האקנה והשחורים (מההיכרות שלי איתם) בד"כ באים ביחד. לעיתים קוסמטיקאית טובה תוכל להמליץ על קרם לאחר גילוח טוב. זה משהו שבא עם הגיל ועובר עם הגיל, אני מסכים. אני בטוח ששינויים בתזונה עולים בקנה אחד עם השקפות הוליסטיות למיניהן (אני שמעתי, למשל, שכדאי להימנע מפירות (הסוכר) ולהרבות בירקות ובמים כדי להעניק לפנים לחות), אך בהתחשב בכך שלא תמיד העור נשאר חלק אחרי שה"מכה" עוברת, כדאי מאוד להיעזר ברפואת עור. אקנה זה אכן משהו שמפריע לכולם, מאוד לא הגייני, ומוריד את הביטחון העצמי. בהצלחה!

טיפים

* לחזק את הערך העצמי שלו ואת האהבה העצמית שלו * לאהוב את הגוף ולטפח את הגוף / לפתח קשר טוב יותר עם הגוף * לפתח את היכולת להיות שלוו ונינוח בחייו

קובי 770

New member
מצטרף לצרה

אני היום בן 20 ומגיל 15 אני סבלתי מזה. ניסיתי הכל ומה שהכי עזר זה לשטוף כמה פעמים ביום את הפנים עם סבונ. (אני השתמשתי עם סבון שיש בו גרגרי פילינג) וזה הדבר היחיד! שעזר לי. בהצלחה.

אתד

New member
ילד בן 16 יעשה את זה?

לשטוף את הפנים טוב עם סבון, להשאיר אותן לחות ולשפשף סוכר בעדינות על כל הפנים לכמה דקות ולשטוף במים, הפנים קצת מאדימות, להקפיד שהפנים יהיו לחות כי הסוכר מגרד את השכבה של העור ויחד עם זה לא משאיר סימנים כי הוא מתמסמס. לשטוף עם מיים ולמרוח דבש לאיחוי המקום למשך רבע שעה, לשטוף במיים ואז לעשות משהו ממש קשה: למרוח לימון על הפנים, שורף.. אבל בתור התחלה אפשר להשאיר קצת מיים על הפנים ואז למרוח את הלימון, זה מבהיר כתמים וסוגר חזרה את הנקבוביות, לשטוף במיים וזהו. לעשות בערך פעם בשבוע לפני השנה כל ערב אפשר לקחת מקל של האוזניים לטבול אותו בלימון ולשים נקודתית על הכתם/סימן זה מבהיר אותו. מאוד, מאוד עוזר ועובד!!

0 אור 0

New member
לימון על הפנים לא טוב לכל אחד

לאנשים עם פנים רגישות הוא רק יזיק. יש היום פתרונות הרבה יותר נעימים, יותר אפקטיביים ופחות מזיקים לעור הפנים. ואזהרה נוספת: מי שמורח לימון ויוצא אחר כך לעור, עלול לקבל כתמים מאד רציניים על הפנים.

למעלה