פצעים בפנים

מיראבלה

New member
פצעים בפנים

בערך לפני שנתיים התחילו להופיע המון חצ´קונים על פני (אני מעל גיל 30). פניתי לרופא שמטפל ברפואה סינית ידוע בארץ שנתן לי טיפול בתזונה (אסור קופאין לסוגיו, אסור מוצרי חלב, הרבה ירקות ופירות), וכן טיפול בצמחי מרפא שחלקם מגיעים ככדורים וחלקם תמציות שהוא רוקח בעצמו. הכל על מנת להוריד את החום הפנימי של הגוף, שלטענתו גורם לפצעים. בנוסף, התחלתי להתעמל באופן פעיל יותר. למרות שאני מטופלת על ידו כשנה וחצי, אין שיפור במצב. הוא הסביר לי שלפעמים הבעיה נפתרת ע"י תזונה. אבל אם היא לא נפתרת כמו במקרה שלי, אז צריך לעשות ניסוי וטעיה, עד שמגיעים לגורם האמיתי. אני חושבת שטיפול של שנה וחצי הוא מספיק ארוך כדי להראות שיפור כלשהו, וקצת מאוכזבת מכך שאין שיפור. הוא טוען שהפצעים הם איתות של הגוף למשהו שלא תקין ושלדעתו יש קשר נפשי לבעיה. הבעיה היא שאני לא רואה שהתזונה משפיעה. כן, היא עוזרת לבעיות אחרות שכנראה נילוות. אך הפצעים בפנים, עולים ופורחים. אינני יודעת מה שורש הבעיה, ולכן לא יודעת איך לפתור אותה. גם אם הגורם הוא נפשי, איך אוכל לדעת מה הוא? וגם, אני לא יודעת לשים אצבע על ארוע מיוחד בחיי שקרה לפני שנתיים, ושבגללו אוכל לומר שהתחילו הפצעים. קראתי בעיון תשובות שנראו לי קשורות לבעייתי: קישור1 ו-קישור2, אבל אין בהן פתרון. יש למישהו הצעות? הרבה הרבה תודה

בובי

New member
זו בעיה די קשה

בדרך כלל פצעים בפנים נגרמים מצירוף של חום ולחות ותזונה והורדת הלחות היא הפיתרון בד"כ. לדברים כאלה לוקח זמן ובדרך כלל מקובל שטיפול של חודש הוא מקביל לבעיה של שנה . יכול להיות שיש לך מחסור מסוים בויטמינים שזה רק איש מומחה יוכל להגיד לך מה בדיוק חסר אני צריך לעיין בחומר שלי ולחזור עם תשובה יותר מפורטת למרות שהטיפול נראה בכיוון הנכון אך כנראה חסרה למטפל מעט פרקטיקה בנושא יש לי תזונאית מומחית באיזור הצפון שאוכל למסור לך את הטלפונים שלה והיא מכירה את הנושא די טוב בהצלחה

מיראבלה

New member
הרבה הרבה תודה

אני מאוד אשמח לקבל תשובה מפורטת. מחזיקה אצבעות שתוכל לעיין בחומר שלך במהירות... וגם, בשמחה אפגש אם התזונאית. אנא שלח לי את הטלפונים שלה. תודה רבה! עשית לי סיפתאח שמח על הבוקר

בובי

New member
מצאתי את החומר לגבי אקנה

וזה מעט ארוך יש סוגים שונים של פצעים ואת צריכה לתאר לי מה הכי קרוב. 1. פצע אדום שמביע אש אם נוגעים בו הוא חם 2. פצע עם ראש לבן - טיפוס סגור ומופנם מגע קר 3. פצע עם ראש שחור - חולשה בכליות 4. פצעים שבאים והולכים וזזים - רוח ומחזור 5. פצע מלא נוזלים - לחות צריל לראות היכן הלחות צריך לאכול מזון מקרר מיבש ומטהר חום להוריד קפה סיגריות אלכוהול ופיצוחים ומזון אלרגני בוטנים , ביצים, ומשפחת הסולנים - תפוחי אדמה חצילים פלפל ועגבניות השיטה היא שלא אוכלים כלום מהרשימה אם זה עוזר מה טוב ואפשר להוסיף כל יום מוצר אחר ולראות מה גורם לפריחה . אם גם זה לא עוזר יש להוריד מוצרי חלב ומזון מתועש. יש לדאוג שלא יהיו עצירויות כי זה מעלה אקנה להמנע ממתח רגשי , לא לאכול שומן כמו מרגרינה ושומן צמחי אלה דברים יותר טבעים כמו שמן זית. עוזרים קישוא , מלפפון , סלרי , כרוב, מהכרוב אפשר להניח כמה עלים על הפנים זה סופח לחות. סלק ועלים של סלק , אבטיח מילון תות עץ אגס דוחן גריסי פנינה נבטי אספסת לשתות מיץ מאבטיח מילון וסידר תפוחים . ותה מליסה. ולסיום לנסות לקחת כדורי אבץ שזה יכול לעזור . אני לא יודע מה בדיוק מצבך הבריאותי כך שלגבי אבץ רצוי שתתיעצי עם אדם מקצועי בחניות של סולגר לדוגמא או עם המטפל שלך. בהצלחה תנסי זאת שבוע שבועים ותחזרי אלי ותגידי מה התוצאות זו דיאטה מעט קשה אך שווה לנסות.

מיראבלה

New member
תודה תודה

עיקר הפצעים הם מסוג 4, אך הם כל הזמן מופיעים לא רק בזמן מחזור. יש גם מדי 2-3 ימים פצעים מסוג 5 ולעתים (לא קרובות) גם 2. לגבי תזונה, את כל הפיסקה הראשונה שציינת אני כבר מבצעת מזה שנה וחצי: ללא קפאין על סוגיו, מזון אלרגני, וסולניים וללא מוצרי חלב אין עצירויות. לגבי השאר, חלקם מופיעים בתפריט שאני אוכלת בהמלצת מטפל שלי וחלקם לא 3 שאלות: 1. מה זה בדיוק מתח רגשי ואיך נמנעים ממנו 2. עלי כרוב - מה הכוונה? לשכב, לעצום עיניים ולהניח עלים על הפנים? הרי האיברים הבולטים כמו האף מגביהים את העלים מעור הפנים. כמה זמן לשכב ככה? כמה פעמים ביום? 3. ואם הבעיה שלי היא לחות, אז איך רואים מאיפה היא מגיעה? ולמה בכלל היא נוצרת? ושוב תודה על ההשקעה!

פצעים,

קודם כל , מסכימה עם תחושתך שצריך להיות שיפור כלשהו לאחר מס´ טיפולים ובודאי אחרי שנה וחצי.. אכן פצעים הינם איתות של הגוף , ויהיה לי קשה לאבחן מהו דרך האינטרנט, הינה קישור לתשובה על אקנה שנתתי לא מזמן. הפצעים בהחלט יכולים להעיד על שילוב של בעיה נפשית האם נפרדת ממשהו יקר לפני שנתיים , האם עברת דירה או סיימת תקופה? האם החלפת קידמות ( בגיל?) גם דברים קטנים וכביכול טריוואלים יכולים לתת לנו כיוון. והערה אחרונה , אם אינך סומכת עוד על המטפל שלך , אולי כדאי להחליף מטפל , בסיס להצלחה הינה לשים את מבטחך במטפל ואם הוא איכזב אותך ( או שאת מאוכזבת מהתוצאות) זה יכול למנוע הצלחות בהמשך. הרבה בריאות יעל

מיראבלה

New member
אני מניחה

שהפתרון עבורי יהיה באמת החלפת מטפל. כמו שאמרת קשה דרך האינטרנט לאבחן כך שאני צריכה להפגש עם מישהו. לא זכור לי שום דבר חריג שקרה לפני שנתיים לגבי החלפת מטפל יש לי שאלה: מספר אנשים שאני מכירה פנו או קבלו המלצות של מטפלים שונים. העניין הוא שכל אחד מכיר שם שונה. וגם אם מטפל מסויים פתר בעייה של אדם מסויים, עדיין יתכן ולמטופל אחר יש בעיה שונה. שאולי המטפל המומלץ לא מספיק מתמחה בה. בגלל זה, לי באופן אישי יש בעיה לבחור מטפל. לכל מטפל שאבחר אגיע עם חשש מסויים. (כבר בעיה, נכון?) ואיך לדעת מי המטפל המתאים עבורי מתוך רשימת שמות? לעשות אן-דן-דינו? נניח שאני בוחרת את אחד השמות ופונה אל המטפל/ת ונפגשת איתו. כדי שהריפוי יהיה תקין, צריך שהמטופל יאמין במטפל ויסמוך עליו. כמה זמן/כמה פגישות לדעתך/לדעתכם המטופל צריך לתת צ´אנס למטפל? אם אני מבינה נכון מהדברים שבובי כתב הלילה, הוא ממליץ על 10 טיפולים מינימום. האם זה לא הרבה מדי פגישות כדי להתחיל לראות שינוי?

m_katzmann

New member
../images/Emo8.gifהפנים מייצגות אותנו בפני העולם

והפנים שלך הן פצועות. ולכן באמת טיפול של גוף- נפש נחוץ כאן. והאפשרויות הן רבות. טיפול בקנסיולוגיה לגילוי החסימות האנרגטיות בגוף דרך משוב הגוף או טיפול רפלקסולוגי, או טיפול בתמציות למיניהן. ואכן אני מסכימה איתך שרק טיפול תזונתי - יכול לשפר את המצב - אך לא לשנותו. אני מאוד מאמינה בשילוב של טיפולים רגשיים עם טיפולי מגע ומנסיוני הם היעילים ביותר. מאיה

למעלה