פצעים במצח

שוקiלית

New member
פצעים במצח

יש לי במצח נטייה להיווצרות מעין בליטות קטנטנות על פני העור (לא מוגלה!) במצח מעט מאוד כאלה, זה לא נראה כמו אקנה. אם לוחצים עם הציפורניים יוצא מעין חומר שומני לבן, אבל תוך שבוע ימים זה שוב מתמלא וחוזר. יש לציין שזה לא ירוק\צהוב ולא מוגלתי בכלל. הבליטות הן ממש זעירות וקטנות. אני בת 22, אין שום בעיה הורמונלית. ממה זה נובע? האם זה אקנה? איך מונעים או מטפלים? פילינג עמוק יעזור?

תשובה

שלום יכול להיות שאת צודקת ואין מדובר בחטטת נפוצה אבל אציין כי מהתאור שנתת זה כן יכול להתאים. בשלב הראשון כדאי להפסיק מריחת כל חומר שומני על הפנים. אם זה לא עוזר מספיק יש תכשירים מצוינים שיעזרו לך. ד"ר קובי פסח, המרכז הרפואי ת"א.

D1DUSH

New member
גם אני בת 22,ויש לי את אותם פצעים. אצלי

זה לאו דווקא על המצח, אלא על כל הפרצוף. עפ"י הקוסמטיקאית שלי ורופאת העור שלי, זה שומן שהגוף מפריש. כנראה שיש לך עור שמן/מעורב. זה בד"כ במצח בגלל החום בחוץ שגורם לזיעה בעיקר באיזור הזה. או שאם יש לך פוני אז עדיף שתאספי עם סיכה את הפוני למעלה כדי שהשיער לא ילכלכך את העור. הפתרון זה קודם כל לנקות את העור פעמיים ביום, בוקר וערב עם מי פנים / סבון פנים לעור מעורב-שמן. ולהבא, אל תפוצצי את בועת השומן אלא תני לה "להתמלא" עד שאת כבר לא יכולה להתאפק יותר [רצוי שבוע פלוס] וללכת לקוסמטיקאית מומחית כדי שתפוצץ לך בעדינות את השומן במחט במקצועיות, מהיסוד. בד"כ אחרי ניקוז נכון של השומן הזה, הוא לא חוזר אחרי שבוע. הכל כמובן תלוי ברמת ההגיינה שלך ושמירה על העור נקי ע"י, כאמור, מי/סבון פנים מתאים. פילינג עמוק לא תמיד עוזר אבל את יכולה לנסות. תתייעצי בקוסמטיקאית מקצועית, אחת כזו שלא תגיד לך שזה יעזור רק כדי שתשלמי לה הרבה כסף. שתאבחן אותך במקצועיות, בלי לחסוט הרבה כסף. והכי חשוב - שלא תגיד לך שהיא מפוצצת את הבועות שומן באצבעות, רק עם מחט ותלכי רק למי שיודעת מה עושים! בהצלחה :)

D1DUSH

New member
אהה ושכחתי להגיד שזה גם יכול לנבוע מרמת

שומנים גבוהה בדם, כדאי לעשות בדיקות דם... אבל שוב, אני לא מומחית - זה רק מה שאמרו לי ה"מומחים" שלי... ופשוט נראה שיש לנו אותה בעיה..

למעלה