פצעים אצל חתול

• פותח הנושא YGIM
  • פורסם בתאריך

YGIM

New member
פצעים אצל חתול

שלום, יש לי שאלה -

לחתול שלי יש בעיה שחוזרת על עצמה כבר בפעם השניה. מופיע אצלו פצע קטן בעור, ותוך כמה זמן החתול פשוט מלקק אותו וגורם לו להיות גדול ומדמם.
לקחנו אותו לוטרינר, הוטרינר לקח משטח, הסתכל במיקרוסקופ כזה שמחובר למחשב, גירד ובדק - וקבע שמדובר בפצעים שטחיים, שלא נובעים מאיזה זיהום או פטריה והחתול פשוט מפתח אובססיה אליהם ומלקק אותם בלי הפסקה (החלק של הליקוק בהחלט נכון).
בגדול הוא אמר או להתעלם מזה, או לשים עליו קולר אליזבת ולתת לפצע לעבור כדי שלא יציק לו.

בפעם הראשונה החתול היה עם קולר אליזבת איזה חודשיים, עד שהפצע החלים לחלוטין (כולל כמה פעמים ששיחררנו אותו, הוא חזר ללקק את הפצע, וחזרנו אחורה מבחינת החלמת העור... עד שזה עבר לבסוף).

יש לי שתי שאלות - ממה הפצעים האלה נובעים? כרגע יש לו שלוש פצעים קטנים, כולם ברגל ימין, קוטר כל פצע הוא בערך 3-4 מילימטרים.
בפעם הראשונה הפצע היה על הבטן והיה בגודל של כחצי סנטימטר.
הבעיה שבגלל שהחתול שלנו מאוד גמיש, הוא מצליח ללקק את הפצעים ברגל גם דרך הקולר אליזבת. מה ניתן לעשות כנגד זה? זה נורא מתסכל אותנו וגם אותו. האם יש חומר שניתן לשים וזה יעזור לפצעים להחלים?

יש אפשרות לצרף לתמונה של אותם פצעים?

האם החתול מטופל באופן קבוע נגד פרעושים?
הוא יוצא החוצה? בן כמה הוא?
האם לקחו תרבית פטריה (לא מגרד למיקרוסקופ אלא בדיקה ספציפית לפטריות) ו/או האירו על זה במנורת UV?

אם החתול מגיע לפצעים דרך הקולר אליזבת אולי המידה קטנה לו מדי וצריך קולר במידה יותר גדולה.

YGIM

New member
תודה על התשובה!

לצערי יש בידיי רק תמונות של הפצע הישן שעבר לו כבר בבטן, אבל מדובר באותו סוג פצעים... כעת יש לו 3 על הרגל הפנימית והם יותר קטנים מהפצע הזה.
איני יודעת אם נלקחה תרבית לפטריה כמו שאתה מתאר, ראיתי שגירדו לו משהו, שמו על משטח זכוכית ולקחו לחדר. אח"כ חזרו ואמרו שלא מצאו שם שום דבר. את הבדיקה עם המיקרוסקופ שמחובר למחשב עשו בפנינו ישירות על הבטן שלו... ולא ראיתי שהאירו במנורה.
הקולר עצמו גדול ומאוד מתסכל אותו... אני לא רוצה להגדיל לו אותו עוד יותר...
ראיתי באינטרנט כל מיני ספריים לבעיות עור אצל חתולים וכלבים, תהיתי אם אחד מהם מומלץ.

תודה רבה על ההתייחסות!

YGIM

New member
אה ושכחתי לענות על השאלות האחרות

החתול בערך בן שנתיים וחצי, מטופל נגד פרעושים (הוטרינר בדק ואמר שאין לו פרעושים) וגם קיבל תילוע כשהינו אצל הוטרינר.
הוא יוצא למרפסת שיש לנו, לא יודעת אם זה נחשב לבחוץ.
יצא לו גם לברוח מהבית פעמים ספורות (לפרקי זמן של כמה דקות עד שעה).

למעלה