פציעות ברך .

natyh

New member
פציעות ברך .

בשנת 2006 בחרמון רגע לפני הנסיעה לאנדורה , נפלתי בסוף המסלול במקום לעצור , הטיפול בשלג הרב בצדדים היה מרושל חרמון מה לעשות והסקי לא השתחרר את הכאבים המטוורפים בברך שהסתובבה לצד הלא נכון אתם ודאי יכולים לתאר לכם ...

איכשהו הצלחתי לנהוג הביתה יומיים אחרי האורטופד קבע לי תור לניתוח מידי ...היססתי .

שבועיים אחרי גלשתי באנדורה עם כאבים נוראיים בהתחלה , שנה אחרי גלישה בפורט דה סולי שוב כאבים נוראיים בהתחלה ...

שלוש שנים אחרי אורטופד נוסף המליץ על תרגילים לחיזוק הברך שעדיין כואבת היום מפעם לפעם .
שנה שעברה בקירה הברך עדיין כאבה מפעם לפעם, ואני עדיין עובד על תרגילי חיזוק אינדו בורד בעיקר .
אתמול דודו העלה סירטון מטורף של קודי טאונסנד מאלסקה הקו הכי מטורף בשנת 2014 עברתי על הבלוג שלו בו הוא מתאר התאוששות מפציעה דומה בשנת 2013 אחרי שראיתם את הסירטון אתם כבר יודעים שהחלמתו היתה מלאה , איך ?
קיראו כאן :
http://www.codytownsend.com/

HelloweeN

New member
תוכל לתמצת את הסיפור?

הברך שמאל שלי מאותתת לי בשנה האחרונה שהיא לא מרוצה ובקרוב מאוד אלך להבדק כיאות. מענין לשמוע מנסיונם של אחרים עם התמודדות השיקום...

elotan

Member
תלוי מה סוג הפציעה....... אני הושבתתי מספורט למשך שנה וחצי

בגלל פציעת ברכיים
היום אני במצב של כמעט לפני הפציעה
&nbsp
אצלך זה משהוא שמתפתח לאט לאט או פציעה שקרתה בבת אחת?

HelloweeN

New member
אני עוד לא יודע.

עוד לא ממש החלטתי אם זה משהו פסיכולוגי (אני כל הזמן אוכל סרטים שאני חולה) או שזה אשכרה בעיה רצינית. העקצוץ בא לידי ביטוי כאשר אני על הליפט ומחזיק את ה-EDGE של הבורד על הרגל שמבחוץ לביינד, כלומר מעמיס משקל ולחץ על ברך שמאל (כשאני גולש גופי).
אני אחכה עם זה עוד 3 שבועות כי אני אמור להכנס לפוליסת ביטוח חדשה וטובה יותר ואלך להבדק ולעשות צילום. חבר טוב שלי עבר ניתוח KNEE RECONSTRUCTION והוא טוען שהוא גולש טוב וחלק מאי פעם, ככה שאני עוד איכשהו מעודד.

natyh

New member
קודי מספר על זריקה

הדיאגנוזה היתה אפשרות להחלמה ללא התערבות כירורגית הוא קיבל זריקת דם מועשר לברך לדעתי עם כמות קורטיזון נאה ..ראה במאמר והברך אכן החלימה מהר .

לא בטוח שאתה תלך על זה ...
ראשית יקר ושנית אם אכן הבנתי נכון את תופעות הלואי אתה לא רוצה ...

איל שחר

New member
ואם הזכרת "איתותים", נאמר וחודש לפני גלישה אתה נבדק אצל רופא

מטפל קצת, בברך נאמר, ואז, בגלישה, הברך נפגעת קשה יותר.
מה אומרים על כך בביטוח? הם לא טוענים שהיו "תנאים מקדימים" ולכן הביטוח לא תופס?
אני תמיד מתלבט אם ללכת לרופא בגלל כאבים בחודשים שלפני החורף, על מנת לא לתת לביטוח פיתחון פה

Kicker Girl

New member
לא בדיוק פגיעת סקי אבל מפריע

עשיתי בטאקוונדו טעות של מתחילים. נתתי בעיטה בכל הכוח, היריב הצליח איכשהו לחמוק, הבעיטה הסתיימה באוויר וקרו דברים מאד לא טובים בברך (ACL hyperextension בשפת הרופאים). נדרשה פיזיאותרפיה ארוכה והאמת שהברך אף פעם לא הסתדרה לחלוטין ועד היום אני מקבלת איתותים מפעם לפעם בעיקר אחרי אימון רגליים אינטנסיבי מדי בחדר כושר, למשל סקווטים. אין מה לעשות, על טיפשות משלמים מחיר.

למזלי אני גולשת בורד ולא סקי אז זה לא מפריע לגלישה.

Timewalker

New member
זה ממש תלוי איזו פציעה יש לך

בסקי קרע מלא/חלקי של רצועה צולבת היא פציעה שכיחה מאד (עקב סיבוב של הרגל + אי ניתוק של המגלש). לפעמים יש גם קרעים ברצועות אחרות.
איך מטפלים?:
הולכים לאורטופד מנתח (עם דיסק של MRI ביד) שמשחזר רצועה ויש לזה כמה טכניקות:
  1. השגת רצועה מהפציינט (לוקחים ממך חלק מגיד בHamstring ומשתילים אותו)
  2. לוקחים רצועה ממישהו שכבר לא צריך יותר (גופה) ומשתילים אותה
עקרונית אופציה 2. יותר יקרה (השתל עולה בערך 20,000 שקל אז צריך ביטוח רפואי טוב) אבל ההחלמה משמעותית יותר מהירה וקלה.
אני אישית עשיתי את 2. (בברך שמאל) לפני 3 שנים ושנה וחצי אחרי הניתוח חזרתי לגלוש - בפעמים הראשונות מאד באיזי ושנה אח"כ גלישה רגילה לגמרי.
רמת הכושר הגופני גם מאד משפיעה על מהלך ההתאושות - כושר טוב מתורגם להתאוששות מהירה יותר (אני התחלתי בריצה קלה בחד"כ לאחר חודשיים).

פציעה אפשרת אחרת היא קרע במיניסקוס (פחות נפצה כשלעצמה בגלישה אבל כמעט תמיד מתלווה לקריעת רצועה).
אורטופד יכול לבצע תיקון (הוצאה של החלק הקרוע) וההחלמה מהניתוח הזה קלה יחסית.
כזה ניתוח עשיתי לפני 5 שבועות (בברך ימין). אחרי 3 שבועות חזרתי לפעילות מלאה לחלוטין.

יש עוד כל מני פציעות בברכיים, אבל שתי אלו שציינתי הן השכיחות.
"כאבים בברכיים" זה לא אבחנה וחייבים ללכת לאורטופד שיודע מה הוא עושה בשביל לאבחן את הבעיה לקבל טיפול נכון.
כתלות באופי הפציעה לפעמים עזרה של פיזיותרפיסט טוב מספיקה ולא באמת חייבים התערבות כירורגית.
טיפול נכון יכול גם להשתנות מאדם לאדם ויש מספר גורמים שמשפיעים: גיל, סוג פעילות, כושר גופני וגם ציפיות מהתהליך.

norco

New member
הרבה ניתוחים בברכיים, 2 הפציעות שלך היו מסקי?

Timewalker

New member
לא בדיוק

הפציעה ברצועה בברך שמאל התחילה בסקי - מתיחה עקב סיבוב ונגמרה סופית 4 שנים אח"כ כשרצתי על שטיח והנעל איבדה אחיזה והחליקה הצידה. לא היה כיף.
המיניסקוס בברך ימין מאימון קרוספיט - עשיתי משהו שלא הייתי באמת מוכן פיזית לעשות אותו.
כאמור, כיום שתי הבירכיים במצב תקין לחלוטין

marceloros

Member
מנהל
ספורט זה דבר מסוכן

אתמול התאמנתי בספה בזמן ששחקני בארסה רצו (ולא עשו כלום) על המגרש, אפילו נתפס לי כמעט שריר ברגל, אבל הברכיים במצב מצויין

skiforce

New member
אני מאוד מבקש להפסיק עם זה תיכף ומיד

אני עוד שניה מבטל את החופשה שלי, יא מפחידנים! יש לי צמרמורת מכל סיפורי הזוועה האלה. ובניגוד אליכם, אני לא נוסע לקלאב אז אין לי את הלוקסוס לשבת ולשתות במקום לצאת לשם ולעשות את העבודה...

מרסלו, תכנית האימונים שלך נשמעת מעניינת, אפשר להצטרף?

marceloros

Member
מנהל
תצטרף תצטרף, היום זה עבד אותו הדבר עם בית"ר

עושה אימון כל יום אין ברירה תיכף הדבר האמיתי, או המדומה על הבוץ.
&nbsp
אין צורך לבטל חופשה בסקי נפצעתי רק בבנסקו כשבעטתי במיטה.

Arnon Ayal

New member
נצל"ש

יש למישהוא המלצה על אורטופד טוב שעובד עם הכללית?
רצוי מאזור שרון - מרכז.
לא פציעת סקי, אבל עלולה להרוס חופשה.

תודה, ארנון

למעלה