פציעות (אצלנו)

tragula

New member
פציעות (אצלנו)

פציעתו של מייקל (איחולי החלמה) גרמה לי להשקיע מחשבה על סכנת פציעות ראש וצואר במשחקים שלנו (ימי שישי וליגת הפוטבול).בעקבות ההכנות לליגה רמת האיטנסיביות שלנו ועולה ואנחנו חייבים להתחיל לנקוט צעדים למניעת פציעות נוספות. אני מציע: 1) לא נרשה לשחקנים להשתתף במשחקי פוטבול (ליגה או ימי שישי) ללא מגן שיניים. 2. אנחנו חייבים להפסיק לתקל גבוה. לדעתי צריך להנהיג אימון חובה לפני כל משחק (ימי שישי וליגה) בו נחזור על טכניקת תיקול טובה ונתאמן (לפחות להשקיע 20 דקות כל פעם). אני מאמין שאם נכריח את כל מי שרוצה לשחק לעבור אימון כזה לפני כל משחק אזי תוך חודש עד חודשיים נוכל לחסל את מנהג התיקולים הגבוהים. 3. ביטוח לליגה, לסיים את הטיםול בביטוח בעדיפות ראשונה (גם במחיר דחיה של משחקי קדם העונה - יש לנו מקום לגמישות ללא דחיה של משחקי העונה עצמה). דורי

ofribecker

New member
בנוסף יש עוד פתרונות שיעזרו

אחרי ה preseason ניתן יהיה לתקן ולהחמיר עוד יותר בספר החוקים ולהגביל את צורת התאקל, כך שבכל פעם שיבוצע תאקל באזור אסור הקבוצה תיענש במשהו כמו 15 יארד. כרגע יש כזה דבר בחוק ואסור לתקל באזור הראש, אסור ללכת בכוונה לברכיים, אסור למשוך בחולצה מאחור באזור הצוואר והכתפיים ואסור לדחוף בצורה מסוכנת מאחור. העונש על חלק מהעברות האלה הוא 5 יארד ועל חלק יותר. כפי שציינתי, אחרי קדם העונה נשקול כולנו אם צריך להכניס החמרה בחוקים.

Yo-man

New member
יש לי תהיה בנושא

כולם מעוניינים להפחית את כמות הפציעות וחומרתן. גם אני. אבל דווקא הפציעה של מייקל (לפי מה שתואר לי, לא הייתי שם) לא קשורה לתיקולים אלא למפגש מקרי בנסיון לתפוס את הכדור. אין איך להתאמן על זה או איך להגביל את הפעולה הזו במטרה למנוע פציעות. לאלץ את כולם להשתמש במגן שיניים זו החלטה סבירה, אבל הסיבה שלה לא. זה לא היה משנה למייקל. זה כמו להגיד שמהמשחק הקרוב כולם יצטרכו לבוא עם גרב אלסטית (יכול לעזור, לא קשור לפציעה). היום בגלל חשש מפיגועים בודקים כל רכב שנכנס לחניון - החלטה נכונה, ביצוע לא נכון (הרי אפשר להחביא חביות של מטענים בלי שהשומרים ייראו). במקרה שלנו גם אם נחליט שלא מתקלים בשום מקום אלא בשרוול של החולצה - עדין יהיו מקרים של שניים שקופצים לכדור, מי שימצא עצמו מתחת לאיש גדול שנפל עליו במומנטים שמגביר את המשקל פי 2 וחצי ומי שידרכו עליו אחרי שנפל. אף אחד מאלה לא קשור ליכולות תיקול. כן, צריך להפחתי את הסיכון, אבל לא להגביל את המשחק.

tragula

New member
תשובה ל- Yo-man

אמנם מייקל לא נפצע בתיקול, אבל הפציעה שלו מבהירה שאנחנו צריכים לנקוט בצעדים למניעת פציעות ראש וצואר (שמסכנות חיים). מגן שיניים עושה את זה (מפחיד לחשוב עם בתוך כל הבלגן היתה למייקל גם לשון חתוכה). בכל מקרה אני לא מציע להגביל את המשחק אלה להתחיל לשחק אותו נכון (תיקולים מעל גובה הכתף הם לא חוקים בכל ליגת פוטבול בעולם, כולל שלנו). הסיבה העיקרית שדון "לא הרשה" לנו לעבור למיגון מלא זו הצורה שבה אנחנו מתקלים, אם נכריח (ע"י אימון) את כל השחקנים שלנו ללמוד לתקל נכון נוכל לשפר את המשחק ולהוריד פציעות בוס זמנית.

למעלה