פציעה בכתף

Mister Blonde

New member
פציעה בכתף

התרסקתי ישירות על כתף שמאל. והרגשתי כאב רב. לאחר שהלכתי לחדר מיון ועשיתי צילום רנטגן, הרופא האורתופד בחדר מיון אמר לי שלדעתו מדובר בהיפרדות כתף (שזה לא פריקת כתף, אלא משהו אחר). נקרעו לי שם הרצועות, זה גם נקרא לעיתים שבר ב- AC JOINT או לפעמים קוראים לזה בקיצור ACJ. למישהו כאן יש נסיון עם הפציעה הזו?

abeegilat

New member
מקווה שתחלים במהרה

שלום לך ולכל העמיתים אתה יכול להיכנס לאינטרנט ולמצוא שם חומר על הפציעה שלך.לא פרטת איך התרסקת. אני מציע שאחרי שתטפל בפציעה אתה צריך תוכנית שיקומית.תעלה על טריינר בבית ותתחיל מיד לסובב את הפדלים. בהתחלה יהיה קשה בגלל הכאבים אבל אח"כ הרכיבה תשחרר לך אנדורפינים שיעזרו לך להתגבר על הכאב. בנוסף צריך למצוא לך איזה פיזיוטרפיסט טוב שיעזור לך. יש במדיקס במרכז הספורט בת"א אנשים מקצועיים שיכולים לעזור לך. בהצלחה

ItsikH

Member
באופן פרדוקסלי לא פעם פגיעות כתף לא רק שלא מפריעות לרכיבה, הן כואבות בכל מצב למעט רכיבה... כך היה לי כשקרעתי רצועה לפני כמה שנים, אפילו לישון כאב, רק לא לרכב, ולא מדובר דווקא באנדורפינים שאייבי הזכיר (כמובן גם נכון), אלא פשוט התנוחה של הזרועות על הכידון - ברכיבה מתונה ולא מאומצת - היתה הנוחה ביותר לכתף. בקיצור, בכפוף להנחיות הרופא כמובן, ההמלצה היא לעלות על האופנים בהקדם../images/Emo3.gif

לא בדיוק

אבל לפני מספר שנים סבלתי מקרע ברצועות הכתף. איבדתי את היכולת להניע אותה למשך חודש וסבלתי מכאבים עזים למשך שבוע ואחר כך למספר חודשים כאב מתון יותר. 4 ימים אחר כך חזרתי לרכב והמשכתי להתקדם. לכתף היום שלום. תרגיש טוב.

udilir

New member
ההמלצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך

גם אני קרעתי לפני כשנה שתי רצועות בכתף שמאל (ללא שבר) ואני עדיין לא מצליח "לצאת" מהפציעה הזו - אלא אם אעשה (ואני מניח שזה תקף גם לגביך) ניתוח שהבעיות איתו הן: 1. ההצלחה שלו לא מובטחת. 2. זמן ההחלמה ממנו הוא כשנה, מתוכה צריך ללכת עם כתף מקובעת לפחות 3-4 חדשים. ההמלצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא ללכת לא לאורתופד אלא לאורתופד מומחה כתף - אני שם לב בייחוד למילה "לדעתו" שהבאת עם דבריו של האורתופד. בכל מקרה אל תחפש עצות רפואיות בפורום כי כל אחד עם צרוף הנסיבות המיוחד לו ולא ידוע לי על אורתופדים מומחי כתף שיוכלו לעזור לך און-ליין (מה שכן: "צרת רבים - חצי נחמה" וסימפתיה יש לך מלוא החופן).

sinamois

New member
לצערי

גם פציעה כזו עברתי אם אני מבין נכון ב ACJ אתה מתכוון לפריקה של עצם הבריח מעצם השכם פציעה כזו מדורגת 1-4 כאשר דרגה 1 זה אומר היפרדות מינורית ביותר ודרגה 4 היפרדות משמעותית במקרה של דרגה 4 מומלץ ניתוח, במקרה של דרגה 1 פיזיותראפיה בלבד דרגות 2-4 הן בעייתיות מבחינת בחירת הטיפול אני עברתי פריקה בדרגה 2.5-3 לא עברתי ניתוח ולא ברור לי אם עשיתי נכון כיוון שלמרות שאני שנה וחצי אחרי אני עדיין מרגיש את הפריקה וכואב לי לפעמים והיד גם מתעייפת מהר יותר מצד שני תמיד אפשר לעבור ניתוח מבחינת חזרה לאופניים אחרי חודשיים רכבתי כרגיל תקפיד עם הפיזיותראפיה (שלא כמוני) ואני מקווה שיהיו לך תוצאות טובות יותר משלי רפואה שלמה

Mister Blonde

New member
כן אני מדבר בדיוק על הפציעה הזו

האורטופד במיון לא אמר לי איזו דרגה הפציעה הזו וגם לא כתב בטופס שחרור מהחדר מיון. כרגע מאוד כואב לי וגם קשה לתפקד (הפציעה היא ביד שמאל ואני שמאלי). אני לא מזיז בכלל את היד הזו. אבל הדבר שהכי מטריד אותי הוא: מה יהיה הלאה... אני חיי אורח חיים די ספורטיבי (מעבר לרכיבה, גם סקי, שחיה, טניס ריצות מספר פעמים בשבוע) ואני מאוד חושש לעתיד. אני גם לא מכיר בארץ רופא אורטופד מומחה לכתפיים. אשמח לשמוע המלצות.

YotamKa

New member
ד"ר אורי ספרן מהדסה עין-כרם, מומחה לכתף. מקבל

דרך שר"פ, אם דחוף לך. אם לא, סביר שתתרפא לבד עד שתקבל אצלו תור דרך הקופה.

babyX

New member
ד"ר ערן ממן, מנהל מחלקה באיכילוב

מנהל את מחלקת הכתף שם, חוץ מזה שהוא מנתח בחסד, הוא גם איש מדהים. יש לו קליניקה במדיקס 03-6482333 ניתח אותי ועוד חבר, ושנינו חזרנו לתפקוד מלא, אחרי פציעה קשה במיוחד...

sinamois

New member
ד"ר ערן ממן

לך אליו נמצא באיכילוב מה שהוא יקבע זה מה שתעשה רפואה שלמה

בכל מקרה. מה שלא תעשה. ניתוח או אחר.

מאוד מאוד חשוב שתעשה אח"כ פיזיותרפיה והתעמלות בחדר כושר לחיזוק כל השרירים העוטפים. הרבה מטופלים חושבים שאם הם עשו ניתוח אז הם "עשו את שלהם" וזה ממש לא נכון !! האחריות להחלמה והחזרה למצב קודם (במצב כזה ובמידה ויש אפשרות כזו) חלה על החולה יותר מאשר על המטפל !! תרגיש טוב והחלמה מהירה !!

arg1

New member
ד"ר רם ירון מדיקס בהדר יוסף ת"א

הנ"ל ניתח אותי לפני כחצי שנה על פציעה בדיוק כזו לאחר שהתרסקתי בפארק הירקון.

למעלה