פפילומה טייק 3

moma422

New member
פפילומה טייק 3

הי, היו כבר דיונים בעד ונגד החיסון.
רציתי לשאול את המתמצאות האם חל שינוי בעמדתן לאור מידע חדש (מייס? בולגרית? אקסנויורקית?....)

מדובר הפעם בחיסון הבנים. לא ידעתי אפילו שזה נכנס.
הנטיה שלי היא לא לחסן. בגלל תופעות לווי לא ברורות , בגלל שהצורך בחיסון בכלל אצל גברים לא לגמרי ברור לי (מלבד להגן על הבנות) , בגלל שהחיסון לא מבוצע מספיק שנים בגברים כדי לבדוק השלכות ארוכות טווח. בגלל שוירוסים משתנים ומתפתחים כל הזמן....

פרמלה

New member
בכורית חוסנה

בזריקה האחרונה מתוך השלוש, בתחילת אוגוסט, האחות באמת עדכנה אותנו שמהשנה הקרובה החיסון יהפך לחלק מסל החיסונים גם של בנים.

אגב, השנתון שלה עוד אפשר לה לקבל את החיסון ללא תשלום בלשכת הבריאות.

התלבטנו ממושכות לפני. מה שהכריע את הכף הייתה דעתה הנחרצת של הרופאה שלה.

nochda

New member
פפילומה

לא חיסנו את הבכורה בשנה שעברה ולא נחסן את הבחור השנה.

nochda

New member
מדוע לא חיסנתי

קודם כל התייעצתי עם אשת רפואה שדעתה הייתה כדעתי, לא לחסן.
אינני מוצאת שום סיבה לחסן נערה בת 14 או נער בן 14 בחיסון שאין לו שום רלוונטיות לחייהם כרגע. בניגוד למשל לחיסון הטטנוס שהם מקבלים באותה הפעם (אצלנו)

קראתי לאחרונה כמה מחקרים על שקרי תעשיית התרופות

ועל איך הם דוחפים "מחקרים" מוזמנים.
ועל כל שגם הודעות שיוצאות כאילו מטעם משרד הבריאות - הן בעצם העתק-הדבק מהודעות שהם קיבלו מחברות התרופות.

גם הפפילומה הוזכרה שם. נאמר שם בערך מה שאת כתבת בהודעתך. נכון להיום - בכלל לא ברור מה עלול לגרום יותר נזק - הוירוס, או החיסון.
(וחוץ מזה - יש לי אלרגיה מאד קשה לשקרים וקומבינות. המחשבה שמשרד הבריאות הולך בעיניים עצומות אחרי מפרסמים חסרי אינטגריטי
)

ויקה1222

New member
אבל צריך להזהר לדעתי

ולא לקחת את הדעה הזו יותר מדי רחוק ולא להכליל בה חיסונים רגילים כי אז מקבלים אוכלוסיות שלמות של ילדים לא מחוסנים שמדביקים את האחרים ויש התפרצויות של מחלות שהיו צריכות להעלם מן העולם לפני שנים ופתאום חוזרות.

כן. כל חיסוני הילדות אני נתתי

אלה למחלות אמיתיות.
מי שלא מחסן אותם - מסכן את הילד ואת הסביבה.

אמאyyy

New member
הבת שלי חוסנה

בחיי שלא מצליחה להבין את אלו שלא מחסנים...

נטלי22

New member
לא חיסנו את הבת לפני שנתיים וכרגע לא מתכננים

לחסן את הבן, אם כי לגביו אני עדיין מתלבטת קשות (אובחן לאחרונה כחולה קרוהן, ולפעמים חולי קרוהן מקבלים טיפולים להחלשת המערכת החיסונית, לכן ממליצים להם להתחסן מראש במירב החיסונים האפשריים).

הסיבה שלי היא, שהחיסון לא נבדק מספיק ושפורסמו ידיעות רבות על תופעות לוואי לא נעימות ואף מסוכנות של החיסון, שנראה שהן נפוצות יותר מכפי שמנסים לגרום לנו לחשוב (שיתוק בפנים למשל).
[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4425159,00.html[/URL]

מלכתחילה גם אמרו, שהחיסון הזה אינו מגן בפני כל סוגי הוירוסים של סרטן צוואר הרחם.
עד שייבדק ויימצא חיסון בטוח יותר, אעדיף שבתי תעשה בדיקת PAP אחת לתקופה כפי שאני עושה, ותימצא במעקב תקופתי.

פרמלה

New member
הוא גם הצליאקי שבחבורה?

איך אתם מתמודדים?

הסיבה שלנו לחסן היא קודם כל נגד הווירוס. אכן החיסון אינו מגן מפני כל סוגי הווירוסים, אבל בכל זאת מגן, ואין לי מושג איזה חיי מין היא תנהל בעתיד.

נטלי22

New member
לא... עכשיו יש לנו 1 צליאק ו-1 קרוהן.

מקווים שהקטנה תישאר בריאה עד 120, אבל עם הגנטיקה שלנו חוששים מהבאות...

ההתמודדות קשה...במיוחד לאור העובדה שגם במקרה שלו רצנו במשך שנתיים אחרי הרופאים וטענו שמשהו לא בסדר עם הילד והם טענו שהכל בסדר ושאין לו צליאק ושאנחנו סתם היפוכונדרים. בסוף באמת אין לו צליאק אלא משהו יותר גרוע, וחבל שלא טופל וסתם גרם בינתיים לעיכוב בגדילה. לפחות כבר יש אבחון והתחלנו בטיפול. מקווים שגם הוא ידביק פערי גובה בהקדם, כי זה כבר מפריע לו.

תודה על החיבוק

פרמלה

New member
מקווה שהוא בצד הקל של הסקאלה

ומצטרפת לתקוותך לגבי הקטנה

אני לא חיסנתי את המתבגרת הצעירה

היא היתה הילדה היחידה בכיתה שלא חוסנה.
דרך אגב, את החיסונים "רגילים" היא כן קיבלה (שעלת, וכדומה)
לפני החיסון קראתי הרבה באינטרנט ונראה היה לי ש:
א. זה עוד חיסון יחסית חדש ולא יודעים לגבי תופעות לוואי לטווח הארוך
ב. היה לי רושם עז שבהכללה של החיסון הזה היתה מעורבות חזקה של אינטרסים מצד חברות תרופות.
דרך אגב, אני לא פוסלת על הסף את האפשרות שבאיזשהו שלב נחליט שכן כדאי לחסן אותה.
לא ידעתי שיש חיסון לגברים. באיזה כיתה מחסנים אותם?

למעלה