פענות בדיקת זרע- זקוקה לעזרתכם!

blessed

New member
פענות בדיקת זרע- זקוקה לעזרתכם!

שלום, קיבלתי עכשיו את תוצאות בדיקת הזרע של בעלי. נראה לי שיש בעיה במורפולוגיה וגם כתוב שהתנועה איטית. אני מצרפת את התוצאות ואודה לכן מאוד אם תוכלו לומר לי עד כמה זה גרוע ומה המשמעות של תוצאות אלה. Coaqulum present: No Colour: Normal PH: 7.6 Volume: 3 ml Sperm concentation: 53000000 in 1 cc Percent of motile sperm: 30 after ejaculation of grade motility: 30-40% בתנועה איטית Morphology: normal morphology: 8% abnormal morphology: 92% Types: Amorphous: 60% Tapering: 20% Neck: 15% others: 5% White blood cells present: 3-5

לפי מה שאני מבינה

הכמות ממש מעולה. 53 מליון ב-1 CC והיו לו 3 CC שזה אומר 150 מליון!!! מורפולוגיה 8% תקינים זה מעט מתחת למה שרצוי שזה 14%, אבל ממש בסדר. ניראה לי שבסה"כ התוצאה תקינה. בכל מקרה בהשבחה (שעושים לפני הזרעה או לפני IVF) משפרים את התנועתיות ומשאירים רק את התקינים ו-8% מ150 מליון זה יפה מאוד!!! בהצלחה.

פינקי33

New member
היי, אני יודעת שלבעלי במורפולוגיה

היו 10% תקינים והרופא אמר שיש לנו 10% סיכויים להרות ספונטנית כך שבטח גם לכם, כמו לנו, כדאי לעבור להשבחה והזרעה כי חבל על כל רגע...

blessed

New member
אני מקווה שאת צודקת!

קודם כל תודה רבה על התשובה! ואני מקווה שבאמת את צודקת והתוצאה לא גרועה כמו שאני חושבת, למרות שכתוב שהתנועתיות איטית אז אני לא יודעת אם השבחה תשפר את זה. ואני גם קצת מוטרדת מהכדוריות דם הלבנות- קראתי איפהשהו שתוצאה גבוהה יכולה להעיד על דלקת בערמונית.

blessed

New member
מקפיצה לעוד תשובות

אם עוד מישהי יכולה לחוות את דעתה אני אשמח מאוד.

debby12

New member
מנהל
עוד דיעה

ב"גדול" בדיקת זרע נמדדת על פי שלושה פרמטרים: 1. ריכוז/ספירה 2. מורפולוגיה 3. תנועתיות אצלכם הפרמטר הראשון ריכוז/ספירה הוא מעולה - כל דבר מעל 20 מיליון נחשב תקין לגמרי ואצלכם יש פי 3. הפרמטר השני - מורפולוגיה - מ-14% ומעלה נחשב תקין, 5-14% בינוני, ו4% ומטה גרוע. כמו שאת רואה אתם בלב הטווח הבינוני - שזה לא רע (אנחנו הצלחנו עם הזרעות אם נתוני מורפולוגיה שנעו בין 8 ל- 10%) הפרמטר השלישי הוא תנועתיות (motility) ונדמה לי שאצלכם הוא קצת חלש - כי כתוב תנועה איטית וגם נדמה לי שתקין זה מ-50% -- אבל אני לא זוכרת במאה אחוז אז אל תקחי אותי במילה פה. אין לך על גבי הטופס את ערכי הנורמה? סה"כ הבדיקה נראית לי בינונית - מעולה בפרמטר הראשון, ובינונית בשני ובשלישי. לא להתייאש - יש הצלחות עם תוצאות גרועות בהרבה. צריך לעשות עוד בדיקה אחת כי זרע זה דבר לא יציב (בראשונה שעשינו היה 5 מיליון ובשניה 21 מיליון - לכי תביני...) אני ממליצה על ליקופן כתוסף מזון - אנחנו ראינו שיפור רציני בזרע אחרי נטילה רצופה של כמה חודשים. תעשי חיפוש למעלה תחת ליקופן והודעות שפתחתי פה ותמצאי הרבה מידע.

למעלה