פענוח דוח עוברים

פאשון

New member
פענוח דוח עוברים

אז אחרי שאיבה. אין מוקפאים:(
רציתי לברר לגבי דוח המעבדה שקבלתי בהחזרה. הבנתי שהפריה נחשבת 2PN ואילו 1 זה לא טוב. הבנתי נכון?
לגבי ה-CELL STAGE- רשמו מספרים: 222 ו-412. מה זה אומר?
באחר רשמו שיש שברים אבל לא רשמו כמה אחוזים. האם כל עובר עם שברים נידון לכישלון?! הם גם רשמו ליד ה"שברים" בראשי תיבות IC. מישהי יודעת מה זה?
מקווה לטוב....

מנסה

הכי באינטואיציה
IC - אולי קיצור של ICSI כלומר סימון עוברים שהופרו בשיטה הנ"ל
2PN כמדומני זאת חלוקה ראשונית וזה מה שמצופה - 2 גרעינונים
שברים - גם עוברים מצ'וקמקים יכולים להשתרש יפה
מקווה שחכמות ממני יגיעו לעזור

פאשון

New member
לא...

חלק הופרו הICSI וחלק בIVF. והIC רשום בשלב החלוקה דווקא מתחת אלא שבוצעו בIVF.
ממש מעצבן אותי שתוך כדי ההחזרה מיידעים אותי על העוברים והרופא החליט לבדו בלי לשאול כמה להחזיר ועו לא הצלחתי להבין מה עלה בגורלם של העוברים שלי!

בלונד23

New member
עוד מידע ממאמר אחר שמצאתי

ביררתי לך - נכון, הפריה זה 2PN.
IC זה כנראה INNER CELL לא יודעת מה זה אומר, אבל מצאתי.
המספרים כנראה מורכבים משמאל לימין ממספר תאים (או אולי יום?), אולי גם המיקום שלו בצלחת ואולי דרגת העובר. יכול להיות ששניהם דרגה 2?
ממה ששמעתי פה ושם, לא כל עובר עם שברים נידון לכישלון, ולרובם יש שברים ברמה כלשהי.
בגדול עובד מעבדה יכול להסתכל על עובר במיקרוסקופ ולדרג אם הוא טוב, בינוני או גרוע. אני לא יודעת בדיוק את הקריטריונים כי כתוב במאמר שכל מעבדה מדרגת בשיטה משלה, לרוב 1 זה הכי טוב.
&nbsp

בלונד23

New member
מידע נוסף

קראתי עכשיו לעומק מאמר שעוסק בדירוג עוברים
בארה"ב לפחות...
1PN זה תא אחד=אין הפריה.
2PN כאמור שני תאים=הפריה.
המספרים בארה"ב אומרים משמאל לימין:
המספר השמאלי אומר דרגת התפתחות של העובר (4 זה טוב יותר מ-2)
המספר האמצעי אומר דירוג של המסה הפנימית ICM ממנה נוצר התינוק (הכי טוב זה 1)
המספר הימני אומר דירוג של המסה הלא פנימית שיוצרת אולי שיליה או משהו דומה (כנ"ל)
אבל פעם הסבירו לי שבישראל זה אחרת אז אני לא בטוחה, זוכרת שבדוח היה גם לכל עובר מספר שהצביע על מיקומו בצלחת.
נראה בכל אופן שהעוברים שלך שניהם דרגה 2 או שאחד דרגה 1 והשני דרגה 2. יכול להיות שאחד הוא דרגה 1 ללא שברים והשני דרגה 2 ושם יש את ציון השברים שהזכרת.
&nbsp

פאשון

New member
ואו בלונד! תודה

בלונדי אין כמוך

והבנתי עכשיו יור טוב:
4/2 - מספר תאים
1/2 - דרגה כאשר 1 הכי טוב.
2 - מספר יום
בסוף הופרו יותר מ-3 ביציות-
אלו עם המספרים לא היו כתובים עם שברים. באלישע עובר ביום השני עם 2 תאים נחשב לבינוני...עם או בלי שברים. בעזרתך הצלחתי לפענח:)
באלו בלי המספרים היה כתוב ה-IC עם שברים (לא כתבו אחוזים) וזרקו אותם. עדיין לא ברור לי מה אחוז השברים ומה זה אומר...זה אולי כבר לא משנה לעכשיו. הם בפח:(
אם זה לא יצליח אז אברר עם הרופא. שברים זה לא אומר שהם נידונו לכישלון בכל מקרה. אני רוצה להבין למה הם לא החשיבו אותם.

בלונד23

New member
החכמתי על הדרך

אני חושבת ששברים תלוי מאוד איזה וכמה. יש שברים קלים יותר ויש שברים מרובים. אולי זרקו לפח את אלה שהיו באמת ללא תקנה... אבל בהחלט מעצבן לחשוב על העובר בפח.

נוקי30

New member
עונה

היי מותק, אז ככה...
הספרה הראשונה זה מספר התאים, השניה והשלישית מייצגות את אחוז השברים והדירוג... (נראה לי שלפי הסדר הזה) .
תכלס מכירה עוברים שלא דורגו מדהים ונקלטו ועוברים מדהימים שמסרבים להקלט

&nbsp

פאשון

New member
לא כתבו אחוז שברים

בתאים שהיו שבורים הם פשוט כתבו frac ומתחת לזה IC אז אני מניחה שזה שברים בתוך מסת התא. השאלה היא כמה. ובאחרים שהוחזרו לא כתבו כלום מלבד 3 ספרות.
אז ממה שאני מבינה באלישע הם לא מפרטים על אחוז השברים. מה שכן, מטריד אותי שהיו 2 תאים ביום השני עם שברים והם קבעו שהם לא ברי יכולת להתפתח ולא הקפיאו אלא זרקו. אין לי מושג למה זה ככה. אני חוששת שהם קצת מתקמצנים עם המקום ועוברים שאולי מעט מאותגרים נזרקים. כמו שאמרתם- יש עוברים בינוניים שברחם מצטיינים והופכים לילדים מדהימים....
אני מוטרדת...

נוקי30

New member
ממה שאני זוכרת הספרה האמצעית היא ביטוי לאחוז

0 זה בלי שברים או מעט שברים
1 זה 10-20 אחוז וכו׳
ממה שזכור לי הם לא מקפיאים כשהספרה השנייה או השלישית גדולות או שוות ל 4.
אבל שוב לי יש בלאסטוציסטים שמוגדרים מושלמים ומה זה עוזר לי בחיים??? לעומת זאת יש לי חברה שהחזירה 3 עוברים שהוגדרו כבינוניים מינוס ונקלטה להריון עם תאומים (Ivf ראשון)... אז נסתרות הן דרכי הגורל...

פאשון

New member

את כבר בררת עם הקרישיות? זה באמת סופר מתסכל שכשיש עוברים מושלמים ואין סיבה טובה ללמה זה לא נקלט.
3 עוברים להחזיר זה מפחיד. גיסתי נקלטה בהזרעה עם שלישיה ואחד למזלה נספג לבד....היום היא עם תאומים שילדה אותם בשבוע 37! שזה בכלל מזל. אלוהים כנראה מאוד אוהב אותה
בכל מקרה אני עכשיו מסוקרנת:) אני אתקשר מחר למעבדה לברר.

למעלה