פענוח בדיקת זרע

רצהאצה

New member
פענוח בדיקת זרע

היי בנות יקרות,

אשמח לעזרה בפענוח הבדיקה המצורפת. אני קצת היסטרית (כהרגלי). הרופאה אמרה שכדאי לחזור על הבדיקה פעם נוספת, לפי מה שהבנתי מדובר בבעיה בתנועתיות הזרע.

במידה ובבדיקה הנוספת התוצאות ישארו זהות- האם מצב זה מחייב הזרעות? ניתן להיכנס להריון טבעי עם תוצאות כאלו?

אשמח לכל עזרה בנושא. תודה!

היא צודקת לגבי בדיקה נוספת

לא מסיקים מסקנות על סמך בדיקה אחת ויחידה.
הבעיה, כמו שהבנת, היא תנועתיות.
אם אפשר בהשבחה להתגבר על זה, הזרעה ללא הורמונים כמוה כמעקב זקיקים.

כלומר לא ביג דיל

לתנועתיות יש תוספי מזון שלפעמים עוזרים

אצלנו ראינו שיפור מסויים אחרי כמה חודשים שהבעל לקח Q10, לארגנטין ו E400. יש פה בנות שהמליצו על קומפלקס וטמין בשם ספרמה.
&nbsp
אבל.. שימי לב שלוקח 3 חודשים לזרע להיווצר. מה שאומר שאם הבעל יתחיל עכשיו ויתמיד ויקח כל יום יתחיל להיום שינוי (אם בכלל) רק עוד כמעט 3 חודשים.
&nbsp
בהצלחה

רצהאצה

New member
תודה רבה לכן על המענה- שאלות נוספות ברשותכן :)

לא רואים בתמונה שצרפתי, אבל בדוח כתוב שה viscosity אבנורמלי. מישהי יודעת מה המשמעות של הדבר?
האם המורפולוגיה של 5% תקינה?

בנוסף לעניין הזרע אני עם שחלות פוליציסטיות, מה שמסבך את העניינים עוד יותר :/

תודה 3>

לגבי ויסוסיטי

לא יודעת להגיד לך.. זה מוזר שזה לא תקין אך אאגלוטנציה כן. חשבתי שהם קשורים. כנראה שלא.
אז נחכה למומחיות יותר..
&nbsp
מרפולוגיה 5% זה סבבה לגמרי.
&nbsp
לגבי פולציסטית-
את תהיי כנראה מופתעת לשמוע, אך לדעתי אם כבר זוג בטיפולים בשל בעיית זרע- אז עדיף שהאישה פולציסטית.
בשלב שאת נמצאת בו, זה עדיין לא יתרון, פרט לעובדה שאם יעשהו הזרעות על בסיס הורמונלי כנראה ייתנו לך מינון נמוך יותר מאשר אישה ממוצעת.
אין כלל סיבה להניח שתצטרכו IVF, אך אם חלילה כן, אצל הרבה פולציסטיות מקבלים עם מינון נמוך תגובה של הרבה ביציות.. וככה נדרש פחות שאיבות כי יש הרבה פעמים מוקפאים.
לא כל דבר שהוא לא בנורמה הוא שלילי... אבל שוב, מאחלת שלא תגיעי לזה ושתקלטי בהזרעות או אפילו טבעי אם יש סיכוי לזה.

רצהאצה

New member
תודה רבה!

אז קודם כל תודה שאת מקדישה מזמנך לענות תשובה רצינית ונעימה

בכלל לא שמתי לב למדד של האגלוטנציה ובדקתי אצלי (כשפותחים את הקובץ בוורד יש דברים שלא רואים בתמונה שצרפתי) והיה כתוב ליד האגלוטנציה none, וממה שקראתי זה תקין.

אנחנו באמת רק בתחילת הדרך, כשאקבל מחזור בפעם הבאה (או יותר מדוייק אם) אני אמורה ללכת לרופא שלי עם התוצאות של הבדיקות זרע ואז נתחיל לראות מה עושים.

אני יודעת שזה עוד מוקדם, אבל אני כבר חוששת ממה שהולך להיות...

למעלה