פעם ראשונה!

shotgun

New member
פעם ראשונה!

היום נסעתי בפעם הראשונה נסיעה בינעירונית רצינית לבד! נסעתי לת"א.. אויש זה היה סיוט!!!!!! כל איילון דרום פ-ק-ו-ק! והכי נורא זה שהיה לי להשתין ואני תקוע בפקק! זה סיוט! וכל פעם שאני מנסה לעבור נתיב איזה אופנוען אידיוט כמעט מגרד לי את כל הצד של הטויוטה.. אני יהרוג אותו אם הוא רק יעשה שריטה קטנה והטמבלים שתמיד נדחפים מאחורה וממש נושקים לפגוש האחרוי שלך, כאילו, מה אתה לחוץ???? זה יעשה אותך מאושר אם תתקדם עוד 20 ס"מ???????????? ואנשים נדחפים בלי רשות, לאותת, גם זה לפעמים.. ואז רואים איזה אחד עם מרצדס ספורט שעוקף את כולם מהצד ואתה מתפלל שיפוס אותו שוטר וייתן לו את מה שמגיע לו.. ובת"א גם היה רע מאוד, עשרים אלף רמזורים, שלושים אלף רחובות ללא כניסה, מאתיים אלף קבצני צמתים מפחידים וחצי מיליון סיכונים אחרים.. חבר´ה, פעם הבאה שאני נוסע לת"א, רק ברכבת!!!!!!!!!!!!!!!!!! נ.ב. אל תחשבו שזה היה עד כדי כך גרוע, לפחות היתה מוזיקה טובה בגלגלצ, וניצלתי את הפקק כדי להדליק סיגריה ולהרגיש כאילו אני 20 שנה על הכביש..

עתיד18

New member
ככה החיים אחי

הסיגריה לא עושה אותך 20 שנה על הכביש, אבל בהחלט עלולה לקצר את שהותך עליו ב20 שנה (למעשה את החיים בכלל ב20 שנה) בקשר לפקק "אל תרתח אדון עזריאל" תלמד להיות סובלני וסבלני גלגל"צ ? האאאאא ? הלו אנחנו בעידן הדיסקים כאילו, וואוו !! מה אכפת לי מה יש ברדיו אני שומע לפי הטעם שלי !! בקיצור : בהצלחה !!

Crusader

New member
למה אני ההפך

גם אני נסעתי לתל אביב היום בשעות הצהריים עד ערב המוקדמות, ואני אוהב לנסוע באלנבי ובן יהודה ודיזינגוף - כל הבלאגן וכל התנועה זה כיף, זה הרבה יותר מהנה מכבישים משעמים בלי תנועה ובלי כלום.. ורדיו - ממש לא, יש מערכת בימנו, אפילו זולה ולא צריך לשמוע שום פרסומות שום כלום.. אבל בכל זאת תהנה מהכבישים בישראל זה מה יש רוני, מאוהב בנסיעה קשה ומסורבלת

sronis

New member
ואתה קורא לעצמך חובב נהיגה?

מעדיף תנועה פקוקה באמצע תל אביב מכבישים מחוץ לעיר ללא תנועה?? טוב, כנראה שיש גם כאלו
רוני

© DrorZi

New member
תפסיק לעשן.

על כל השאר אין לך שליטה וככה זה, תתרגל, תן לאחרים להתעצבן/לחתוך/לפצור/וכו וכו.
דרור זי.

sronis

New member
אתה באמת נשמע כמו 20 שנה על הכביש

קודם כל, תלמד ממני לא לנסוע בפקקים. (ומה קורה אם חייבים?? לא קורה.
) וברצינות - כל פעם שאתה מנסה לעבור נתיב אופנוען אידיוט כמעט מגרד לך את האוטו? לא חשבת במקרה שגם לו מותר לנסוע שם, וכדאי לשים לב ולא לפגוע בו? הוא לא מנסה לפגוע בך אל תשכח, זה החיים שלו שבסכנה. אתה צריך לשים לב יותר לאופנועים ולא לכעוס עליהם, כי הם רק מנסים לעבור, כי הם יכולים. תן לו לעבור ולא תראה אותו יותר. אתה הרי תקוע בפקק. ואם תתחיל לשים לב מה קורה מאחור כל הזמן בפקק אתה לא תצא מהסרטים, מה אכפת לך? כל עוד לא פגעו בך - שיעשו מה שהם רוצים. זה לא שצריך לשמור מרחק גדול כשעומדים במקום... לאותת? עמישראל לא שמע על זה. ובקשר לתל אביב - אחת מהערים הכי גרועות בארץ. היא וירושלים (אבל פחות) פשוט נוראיות לנהיגה. אני עדיין לא קלטתי את תל אביב לגמרי. רוני

אתה עוד לא קלטת את תל אביב?

אני כן קלטתי.. לא נוהג לתוך תל אביב. לפחות לא למרכז-טיילת. לא בשעות העומס, לא בשעות הרוגע לא כשיש פקקים, ולא כשאין. כל רחוב שם הוא גם חד סיטרי, גם דו סיטרי, וגם פניה ימינה ושמאלה ביחד.. יש שם מקומות שבשביל להמשיך ישר במרמזור, צריך להזיז את הרכב כמה מעלות מזרחה, בקוי אורך. מבחינתי, תל אביב שאני מוכן להגיע אליה זה: יפו, עד לדרום הטיילת ומצפון הטיילת - עד צפון תל אביב. כל מה שבאמצע? רק באוטובוס..

be_roo

New member
לא שאני רבה עם אופנועים

אבל רק תיקון קטן לרוני, לאופנועים, לפי החוק, אסור להשתחל בין נתיבים בפקק. אז נכון שהאופציה של נסיעה על השוליים היא בטוחה רק בקצת יותר, ושבעצם הדו"ג חוסכים לנו פקקים, אבל ברמה העקרונית זה מסוכן (מסיבות מובנות) ואסור. ונעבור לפרקטיקה, לפני מעבר נתיב חובה לבדוק במראות, ואם רואים דו"ג מתקרב, נותנים לו לעבור, מעבר לזה הוא מסכן רק את עצמו.

zelik5

New member
שלום לכולם

שמי עדי, חולה הגה מושבע מגיל אפס. כיום אני רוכב אופנוע (Kawasaki ZZR600). הכל התחיל מסיבות של נוחות (יום יום מנתניה לת"א בשיא התנועה...) ובקטן (Suzuki GSX400, דרך GS500). בקיצור, מה שאני רוצה לומר כאן זה שאני מטורף על מכוניות ואופנועים כאחד. ולענייננו: האם כל חברי הפורום באמת חולי הגה? ואם כן, איך זה מתבטא? לדעתי זה אומר הנאה מהמכונה שמבצעת את כל מה שתגיד, והיכולת שלה לקחת אותך למקומות מסעירים. בין השאר - מהירות... אז מה זה אומר be roo, שכולנו כאן עוברים על החוק? לדעתי כן, ואני לא מתבייש לומר זאת. כאשר מדובר בפאן שבמהירות, למרות שזה מחוץ לחוק, לדעתי אין רע בכר, זאת בלבד שאנחנו לא מסכנים את שאר המשתמשים בדרך ואותנו. בקשר לזה שאופנועים משתחלים בפקקים - אז מה? שלא נשתחל? בשביל מה יש לנו אופנוע (לי בכל אופן...)? בדיוק בשביל זה!!! למה זה מפריע? ואם את מתכוונת לשליחים חסרי הרסן באזור ת"א, לכך אני מצטרף במחאותי! הבעייה במדינה היא שאין לנהגי המכוניות מודעות לרוכבי האופנועים בכביש. אני מודה, גם אני הייתי מקלל אופנועים שהיו "חותכים" אותי. עכשיו אני מבין במה מדובר. קשה להאשים את נוהגי המכוניות. הרי אחוז הרוכבים בארץ הנו נמוך ביותר. שיקום אחד שבשיעורי הנהיגה שלו המורה דיבר על אופנועים. אני נתקל בזה בחיי היום יום שלי הן כרוכב והן כנוהג. בקיצור, מטרת כל הסיפור היא להביע את דעתי, שלא כל מה שבניגוד לחוק = מסוכן. אני בטוח שגם אתם תסכימו. שבת שלום.

shotgun

New member
אתם בטוחים שזה חוקי ל...

לעבור במהירות בין שני טורי מכוניות באמצע פקק????, מספיק נהג אחד שטיפה פחות פחות זהיר ממני והאופנוע שלך בתוך הכנף של האוטו, ואתה 20 מטר מקדימה מרוח על הכביש..

גרמי

New member
מנקודת מבטו של האופנוען....

זה בכלל לא משנה אם זה חוקי או לא. האופנוען צריך לדאוג לחיים שלו, כי אף אחד אחר לא ידאג לזה, ואם יש מצב שבו איזה אוטו נראה רק טיפה כאילו הוא עלול להתחיל לחשוב על מעבר לנתיב השכן, כדאי מאוד שהאופנוען יהיה ער לכך, ויאט את מהירות הנסיעה שלו, או שיוותר על מעבר בין הנתיבים באותו רגע. לזליק - גם אני חולה מכוניות ורוכב אופנוע ביומיום (הפקקים הפקקים...) אתה מוזמן לקרוא מאמר שכתבתי על איך נהגי מכוניות יכולים קצת להתחשב יותר באופנוענים, ולעזור לשמור על החיים שלהם. בעצם, כולם מוזמנים (מי שעוד לא קרא את זה...)

XRider

New member
יצר ההישרדות קודם לחוקי התנועה,

ולא מדובר בעבירות תנועה שמסכנות משתתמשים אחרים בכביש.

be_roo

New member
איך יצא

שכתבת בדיוק מה שאמרתי ובכל זאת הצגת זאת כאילו אתה לא מסכים איתי. אני ציינתי, בשביל הסדר הטוב כי נסיעת אופנוע בין טורי מכוניות אינה חוקית. במקביל גם אמרתי שזה מסוכן, ועל זה לא תוכל להתווכח. אין ספק שמעבר בין שני טורים נעים, עם מרווח בטיחות של 2 ס"מ הוא לא בטוח. ישנה גם האופציה השניה של נסיעה בשוליים (שלדעתי נראית עדיפה, למרות שגם היא אינה חוקית), שהיא מסוכנת פחות אבל עדיין מחייבת זהירות יתר. בשום לא אמרתי שכל עבירה על החוק הינה מסוכנת (ומי שמכיר את אופי הנהיגה שלי יודע שאני לא טלית...) אלא שבמקרה הזה זה נכון. אתה יודע מה, מצידי שזה יהיה חוקי, זה עדיין מסוכן. אבל כמו שאמרת (וגם אני אם תחזור להודעה), זה מחוייב מציאות, כי אחרת מצב התנועה בארץ יהיה בכלל איום ונורא, ואין ספק שדו"ג הוא פתרון. אלא שהדבר מצריך הכרה מצד רוכב האופנוע שרוב האחריות לחייו היא עליו. כבר קרו מקרים שבהם נהג בפקק בדק במראות, אבל בזמן שעבר עד שהוא החל לעבור נתיב, הגיע רוכב דו"ג ממקום אחר ונפגע. לנהגים הייתי ממליצה להזהר זהירות יתר בפקק, ולא להכנס לשאננות בגלל המהירות האיטית. תהיו בטוחים שזו הרגשה איומה לראות רוכב שוכב על הכביש לידך. בסך הכל הוא חוסך לך עוד מכונית בפקק. בדוק מראות ותן לו לעבור.

zelik5

New member
אז ככה:

קודם כל, be_roo, אני חייב לציין שכאשר כתבתי אתמול את ההודעה, רק הגבתי לגוף ההודעה. לאחר שסיימתי עם זה, הצצתי קצת בכרטיסים שלכם, ובמיוחד התרשמתי משלך, ומצורת ההתנסחות בהודעות שלך. מאד אהבתי! אני חושב שהשורה התחתונה בכל הסיפור היא לגרום להרמוניה מסויימת (עד כמה שזה ניתן) בין הנהגים לרוכבים. מה לעשות ואנחנו צריכים להתחלק באותם דברים שחורים שמע"צ נוהגים לכנות "כבישים"... רק רציתי לומר שחשוב שתהיה המודעות אצל כולנו, שאפילו אם אתה חושב שאתה הכי מהיר על הכביש, תמיד עלול להיות זה שיהיה קצת יותר מהיר ויפתיע אותך. בעקבות זאת שאני גם נוהג הרבה, אצלי זה עמוק עמוק במודעות, ואני רוצה להעביר את זה הלאה. אני גם בטוח שרובו ככולו של משתתפי הפורום הזה מבינים את זה. הבעיה היא עם אותם סוציומטים שנתקעים בנתיב השמאלי וגורמים לנו לעקוף מימין, או לזה שחושב שהוא בעקיפה (שתסתיים בעוד 20 שנה) ונוסע במקביל לרכב אחר וסותם את כל התנועה מאחוריו, והנהג שבבוקר בדרך לת"א רואה שהטור המקביל "מקדים" אותו ב-1/2 מטר והוא פשוט חייב עכשיו לשבור את ההגה לפני שמישהו אחר יתפוס את מקומו, וכל זאת בלי לבדוק 0.001 פעמים במראה, או אלה שחייבים לדעת כמה פקק יש לפניהם, שהם חייבים לרדת עם שני גלגלים (לפחות) לשוליים כדי לקבל זווית טובה יותר על המתרחש 1 ק"מ לפניהם במהירות של 1/2 קמ"ש, והדוגמאות מרובות. דרך אגב, ישנה הבנה של מפקד מתנ"א לגבי דו"גים, והוא הורה שלא לתת דו"חות לדו"גים בשוליים בפקקים. אני אישית מעדיף לנסוע בשוליים. זה הרבה יותר בטוח (או הרבה פחות מסוכן), וכשמדברים על מעבר בין מכוניות שלא בפקק, אז רק תציצו בפיסקה הקודמת ותסכימו איתי שאין מנוס מכך. אחרת אני כבר יכול "לתלות את הקסדה" כי אין תכלית לכך שבבעלותי אופנוע. וקצת לסבר את האוזן, אז זה לא כל כך מפחיד ומסוכן כפי שזה נשמע/נראה (דרך השמשה של המכונית) לעבור בין מכוניות (לא בפקק). על כך אין לי שום בעיה לפרט יותר בהמשך, אך לא כעת כי אני נורא ממהר... שבוע טוב! (אולי אחזור בשעות הקטנות של הלילה...) עדי, שמאוהב בשני המגזרים גם יחד.

be_roo

New member
לשם שינוי

אני מורידה את הכובע בפני המשטרה על הנוהל הזה. בפעם הראשונה שהם השתמשו בשכל הישר ולא הלכו באופן עיוור על אכיפת החוק אלא על מה שבטוח יותר. רוכב שיפחד מדו"ח יעדיף לנסוע בין המכוניות כי שם הסיכויים להתפס נמוכים, אבל הסיכויים להמרח על הכבישים גבוהים. ובלי שום קשר, שלשום בדיוק נהרג רוכב שנסע בשוליים והתנגש במשאית. לא היו יותר פרטים ואני לא יודעת אם היה מדובר בפקק, אם המשאית עמדה או נסעה וסטתה, ובכלל מה קרה שם. אז לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות. סביר להניח שרוכב שעוקף פקק בשוליים יבחין בסמי טריילר שחונה בצד וימנע מלהטיח בה את ראשו. בכל זאת, בטוח במיוחד זה לא.

גרמי

New member
ההרוג הוא אח של מכר של אשתי...

גם אלינו לא הגיעו הפרטים המלאים, אבל נודע ממקור כלשהו שייתכן שהאופנוען דיבר בטלפון נייד בעת התאונה, ולכן אולי לא הפנה את מלוא תשומת ליבו לקורה בכביש. אני באמת לא מצליח להבין איך אפשר להכנס במשאית שעומד על השוליים...

למעלה