פעם ראשונה פה

anat concept

New member
פעם ראשונה פה

וואוו, לא להאמין שאני פעם ראשונה פה. חשבתי שאולי זה המקום הטוב ביותר לשאול את דעתכן. בהנחה שאת מחוץ לארון בפני כולם וכבר הרבה זמן. ואת גם מבינה שזה אקט פוליטי. בואו נניח שהייתן בזוגיות ארוכת שנים, נגיד 6, 7, 10 שנים. וזוגתך (זה היפותטי) נהרגה או מתה (חלילה). כשהייתי פוגשת אנשים חדרים או בראיון עבודה או משהו כזה, האם היית מגדירה את עצמך בפניו/ה כ"אלמנה"? או שאלה יותר פשוטה - אם היית בזוגיות מלא שנים ונפרדת. האם היית מגדירה את עצמך ׁ(בשאלון שצריך למלא או בפני סטרייטים שרק רוצים להבין מה הסטטוס שלך כדי לתייג) כגרושה? לחילופין, אם היית בוחרת להגדיר את עצמך כ"רווקה" (כי הרי יש רק 4 אופציות (רווקה, נשאוה, גרושה ואלמנה - אין אופציה "אחר" או "בוחרת שלא לענות"). משום שאם היית מגדירה את עצמך כ"רווקה", שזו הההגדרה החוקית שלך, יש בזה משהו שאינו מכיל את הזוגיות והמשמעויות שהיו לזוגיות הזו עבורך. יחד עם זאת, האם מעניין אותך לתייג את עצמך בשאלון או ראיון כלשהו, מה אכפת לך מה חושבים? אני מתלבטת לגבי השאלה הזו. כי מצד אחד אני חושבת שיש בזה אקט פוליטי, כי אם הייתי בוחרת להגדיא את עצמי כ"רווקה" הייתי הופכת את הזוגיות שלי לשקופה. שלא רואים. מצד שני, אם אני אומרת שאני אלמנה או גרושה, אני משתמשת בשפה של הסטרייטים, בשפה שגם כך מדירה אותי ממני, שאני לא מוגדרת בה, אבל מנסה "לעקם" את ההגדרות כדי להכליל את עצמי. בדומה לגייז או לס שמתחתנות. אשמח לשמוע תגובות וברור לי שזו בחירה אישית, אבל בכל זאת מעניין אותי לגלגל את הרעיון הזה הלאה. תודה וחג שמח.

רווקה - במידה וזה נגמר

אני מניחה שהשאר היה מגיעה עם הזמן. אם מדובר באנשים חדשים, ככל שתלך החברות/ידידות ותעמיק, כך הקשר יפתח ויוכל להכיל את כל מערכת היחסים. במידה ומדבר בראיון עבודה, הייתי אומרת מיד בשיחת הפתיחה (אחרי שהתקבלי) שיהיה בהצלחה.

../images/Emo140.gifענת

תשובבתי : בשל היותי גרושה מגבר אני כותבת ,גרושה כפי רשום בת. זהות שלי. בטפסים רשמיים בעיתי כי יש את ה"חוק היבש" ועל פניו איננו יכולות להנשא בישראל ולפי כך לא יהיה רשום בתעודות זהות שלנו מצב משפחתי כך וכך.בזמן חיינו עם אישה. אבל ישנן כמה זוגות , בארץ, שהילדים של שתי בנות הזוג רשומים אצל שתיהן,מאחר ואיני מתמצאת בפרטים הנ"ל, נקווה שיש כאן נשים היודעות ,כנ"ל לגבי אלו שנשאו בקנדה -לדוגמא לעניות דעתי, יעברו לא מעט מיים בירדן עד שאלי ישי למינהם יסכימו להכרה כלשהי בזוגיות חד מינית. עד אז נצטרך להסתפק ברוקה,למרות שהיו מקרים שבבית משפט לעיניני משפחה-ולא הרבני-היו גברים שחיו יחדיו שנים והכירו בהם כידועים בציבור, שאלה טובה, לה לא מעט תשובות באזרחי,ברבני, אין מה לדבר אפילו. לי אישית חשוב הנושא והייתי מאוד שמחה שהרשויות ישנו את הטפסים,מה שנראה לי כחלום לפחות בזמן הקרוב

טרק טור

New member
לא הייתי משתפת פעולה

לא עם משרד הפנים ולא עם תיוגי ע"פ אופיו החוקי של הקשר שלי עם אדם אחר או אישה אחרת (גם אם היא מאוד יקרה לי) בעבר או בהווה. בהעדר אופציה להמנעות מתשובה אאלץ לבחור ב"רווקה" כי זה פחות חושף את מה שאינו רלוונטי למקום עבודה וכך גם תוייגתי בעת שקיבלתי תעודת זהות לראשונה. במפגשים חברתיים אציג את עצמי בשמי ואם אדרש לפרט לגבי זוגיות אענה בהתאם למצבי בזמן השאלה או לאינטרסים שלי מהשואלת.

anat concept

New member
ובואו נאמר שזה בראיון או מפגש פחות פורמלי

ולא כרוך במילוי טפסים. למשל, סקר, אם הייתי עונה רווקה, כאשר אני בזוגיות מליון שנה, הייתי מקטינה בעיני את הזוגיות. כך שהייתי מעדיפה לאמר "אני בזוגיות". זה פחות משתף פעולה עם התווית שחוקיות/סטרייטיות של ר/נ/ג/א אבל זה עדיין מכבד את הקשר הזוגי שיש לי. כך הייתי נוהגת בזמן שהייתי בזוגיות. כיום, אני פרודה. כבר לא בזוגיות, שהתקיימה מלא מלא שנים. אני מרגישה שיש לי נסיון חיים ושעברתי כמה וכמה מערכות יחסים רציניות. כך שלענות שאני רווקה בת 30+, יכול להשתמע כאילו מעולם לא הייתי בזוגיות. הנקודה היא, או הרעיון שאני מנסה להעביר הוא שאני לא מוצאת באמת דרך מספיק טובה להשתמש בשפה כדי להגדיר את עצמי, כי זו שפה שאולה עם ההגדרות שאינן משרתות אותי, אלא את המבנים הפארטיאכלים, כך שהשפה מספקת מידע על הבעלות הגברית על נשים.

למעלה