פעם ראשונה פה..

פעם ראשונה פה..

ערב טוב... אני בלבטים רבים. עובדת במקום עבודה מצוין מזה כשנתיים כמעט, הארגון הוא גדול, רציני ומתחשב, התפקיד בתחום המחשבים יחסית מעניין. הבעיה היא שכל המחלקה שלנו מונה 22 איש בערך, אבל הצוות שלי מונה רק אותי ואת המנהלת שלי, שלא עושה את אותה עבודה כמוני, מה שאומר שאני עם עצמי לבד. כל שאר המחלקה עושה דברים שונים בתכלית ממני ואין להם שום (!) קשר מקצועי אלי בשום צורה שהיא. נוצר מצב שאני עם עצמי לבד כל היום, משועממת, הרבה שעות אינטרנט, לא מדברת עם אף אחד כל היום, גם הבוסית יושבת לא רחוק אבל נותנת לי חופש פעולה כמעט מלא אז כל היום אני לבד, מרגישה מאוד זנוחה, אף אחד לא ניגש, לא מתעניין, לא מדבר, אין ישיבות, אין פגישות עם הצוות וכו'. פעם הצוות היה יותר גדול אבל הורידו בתקנים. כרגע המצב הוא שאני אוהבת את הארגון ואת התפקיד, אבל כבר בקושי מסוגלת למשוך כמו היום- לבד לבד כל היום. האינטרנט הפך להיות החבר הכי טוב שלי... מתלבטת אם לעשות עם מנהל המחלקה שיחה, איזה פתרונות הוא כבר יכול להציע לי (אין תקן לעוד מישהו שיהיה איתי, ואי אפשר מבחינה מקצועית לשים אותי בצוות אחר) , ואיך והאם בכלל לספר לו שאי שביעות הרצון שלי מהאווירה הכללית עלולים להביא אותי בסופו של דבר לעזיבה , והאם אני עושה נכון בעזיבה בכלל. אווווווף תודה למי שהקשיב שיח

מבינה אותך מאד.

לדעתי אחד הדברים החשובים בעבודה הוא הצוות וסביבת העבודה. זה אולי אפילו חשוה יותר מתוכן העבודה עצמה, אבל יש כאלו שיחלקו עלי... בכל מקרה, מה לגבי הפסקות בוקר/צהריים? האם את לא יכולה לנצל את ההזדמנות לשוחח עם הצוות ולנח קצת מהמחשב? לדעתי יש טעם לשתף את הבוס, כי אולי כן יהיה לו איזשהו פתרון יצירתי ולפחות הוא ידע שכך את מרגישה. סך הכל אנחנו יצורים חברתיים וזה אך טבעי שתשתעממי לבד כל היום... אני גם הייתי מרגישה כך, והייתי משתפת את הבוס.

היי ../images/Emo140.gif

מה שלא הבנתי הוא, שאת אומרת שיש לך הרבה שעות אינטרנט ואת משועממת. האם זה אומר שאין לך מספיק עבודה? אולי אם היית עסוקה יותר בעבודה, הזמן היה עובר לך יותר מהר. תבקשי לעבור לתפקיד יותר מאתגר שיתן לך יותר סיפוק וניסיון, רצוי בצוות עם עוד אנשים.

תשובה

בתפקיד שלי יש כל הזמן עבודה, אבל עבודה כזו שאני יוזמת ומייצרת כמעט ברובה, כלומר רוב העבודה שלי לא מגיעה מלקוחות חיצוניים (עובדים אחרים בחברה) אלא בדיקות שאני עושה בעצמי, ככה שיש לי את כל הפריבילגיה לעשות מה שאני רוצה וכמה שאני רוצה, ומהבחינה הזו זה נוח. עכשיו, בגלל שאני לא מדברת עם אף אחד יום שלם (ומסביבי אני שומעת קשקשת וברברת וריכולים וזה נורא מתסכל אגב) אז ה"חבר" שלי זה האינטרנט והפורומים וYNET וכו' , ואכן מדי פעם אני מרגישה שאני אפילו לא ממש מרוכזת בעבודה מרוב אינטרנט, אבל אין מה לעשות.. אני לא מסוגלת כל הזמן להתרכז בענייני עבודה וחייבת לנוח מדי פעם מהעבודה ... &**** היום עשיתי זימון לפגישה אישית עם הבוס שלי לתחילת השבוע הבא- בכוונה עשיתי פגישה לעוד שבוע ולא לעוד יומיים שלושה, כדי שאוכל לחשוב טוב על הדברים שאני הולכת להגיד ועל כל האסטרטגיה שלי ****

מעניין

אותי לדעת עם מי את אוכלת צהריים? אם את מרגישה כל כך לבד, וזה כל כך מציק לך. את חייבת לבקש לעבור לתפקיד אחר.

תשובה

לגבי ארוחת צהרים- יש 4 אנשים שאני יותר מיודדת איתם במחלקה. עם 2 אני אוכלת קבוע , השלישית לפעמים מצטרפת, הרביעית לרוב לא, אבל אלו האנשים שאני יותר מיודדת איתם ולבחורה פה למטה שכתבה שצריך ליזום וליצור - זה נכון, אבל זה לא קשור לבעיה שתיארתי, שלא מתייחסת לבעיה מקצועית, אלא לבעיה חברתית התפקיד שלי יחסית נחמד, שקט - במובן של לשבת מול המחשב, לחקור מקרים, לתרגם, לפרש, הרבה נוסחאות, אז עם זה אין לי בעיה, אבל כשזה נעשה 9 שעות רצוף ואף אחד לא מתעניין בך, לא עובר לידך, זה מבאס. ותאמינו לי, אני הייתי קמה מדי פעם מהכסא לדבר עם אחרים, אבל מדובר במחלקה עסוקה, אז כשהייתי באה לדבר עם אנשים והם בדיוק עסוקים, אני לא יעמוד להם ליד הראש ואציק, אני זזה, ואחרי כמה דקות את שומעת אותם מדברים עם חברי הצוות שלהם, בהתחלה שיחות עבודה ומקצועיות, אח"כ זה גולש לשיחות חברתיות. בקיצור, שעמום. לא יודעת מה לעשות... חשבתי לדבר עם המנהל שלי בשבוע הבא על הנושא.. נראה איך אעביר לו את הדברים.. תודה

הזוייה

New member
גם אני נמצאת לבד במשרד

הבעיה שאני מחפשת כל הזמן את הדבר הבא ולא נותנת לעצמי להשתעמם. אני דוגלת במשפט, מי שרוצה עבודה, מוצא עבודה אדם כריזמטי שרוצה ללמוד ולדעת לא יחכה שהבוס שלו ייתן לו משימות כאם יחפש משימות בעצמו. קודם כל את צריכה אנרגיה ושמחה ולהסתכל על העיסוק שלך שהוא כבויי יחסית בצורה חיובית כי את יכולה לעשות ממנו פלאים. אני גם במשרד לבד, כשסמוך אלי במשרד צמוד יושבת הקולגה שלי, כמה פעמים ביום אני עושה סיבוב בין המשרדים שנמצאים בקומות מעליי, עצם השיטוט שלי בין המשרדים גורם לאינטראקציה בין העובדים והם מוצאים לנכון גם לפנות אלי בבקשות ושאלות. את נמצאת בארגון עם כמה מחלקות לא יזיק להתעניין בשביל הקניית ידע חדש במה שעושים הקולגות שלך, אולי תוכלי לסייע להם. אני אומרת, מי שלא מבליט את עצמו הוא לא קיים. פעם הייתי נוהגת לעשות כל כך הרבה דברים הבעיה שאף אחד לא ממש ידע עליהם, מאז על כל פלוץ, מחשבה, רעיון שיש לי אני עושה תפוצת נטו באימיילים כולל מי שמעליי. שימי לב שאת כותבת כל הזמן, שלא באים אלייך או לא מתעניינים בך- תגרמי שיתעניינו בך. לדעתי גם עבודה הכי פשוטה של מזכירת לשכה יכולה להפוך להיות הדבר הכי מעניין אם רק רוצים.

הי שיח

הי שיח, קראתי את הדברים, אכן נשמע שאת רוצה משהו נוסף על מה שיש היום. אני מבינה שאת אוהבת את העבודה, אבל חסרה לך חברה. השאלה היא האם אפשר לעשות את העבודה עם חברה. אם הדברים היו תלויים בך כיצד היה נראה יום העבודה שלך? לאחר שאת מתארת את הדברים כאמור, אני הייתי מציעה לך להגדיר את הדברים הטובים שאת מוצאת בעבודה. ואח"כ לבדוק את מה שהיית רוצה להוסיף, והאם את יכולה להוסיף אותם לבד כשם שאת יוזמת בדיקות באופן עצמאי או לבקש מהבוסית שתוסיף אותם. בהצלחה, הילה הדר מכון קשת אימון אישי (איזון חיים-עבודה, טיפוח הזוגיות), אימון עסקי

למעלה