פעם ראשונה כאן

דובי123

New member
בטח שאפשר לתבוע את בזק אבל צריך קיס

וזה אין לך הפעם כלל דרך אגב הסכום הוא בגין שכירת הטלפון והענקת שרות ותחזוקה [אם היתה לך בעיה עם הטלפון היית יכול גשת לבזק למסרו לתיקון...] מה שלא היה תקין בזמנו הוא שעם הקו חיבו אותך במכשיר של בזק זה לא המצב ומזה שנים יש בא]פשרותך להחזיר המכשיר ולא לשלם בגינו ולחילופין לשלם אולי 10 ש"ח [אם אין לך מכשיר או שאתה אוצה להשאיר אותו אצלך] ובכך לרכוש אותו ולבטל החיוב בגינו.... יש הרבה דברים אחרים שאפשר לתבוע את בזק.....

דסי אשר

New member
פעם ראשונה כאן

הי לציפי, המוכרת לי ממקום אחר, וכמובן לכל השאר. אני רוצה לשמוע מה דעתכם על שאלה המטרידה אותי. בחשבון הטלפון שלי, במשך שנים הופיע סעיף "זמיר" וידעתי שכאשר רכשתי טלפון בעבר הרחוק, אכן רכשתי כזה. בחשבון הטלפון האחרון, קיבלתי הודעה(בוודאי לא אישית), שאני יכולה להפסיק לשלם עבור "זמיר". מדובר בסכום קטן, כ - 6 שקליים לחודשיים, אבל בהצטברות של שנים, ובהצטברות עבור חברת בזק ממאות אלפי צרכנים... אתם מבינים המשמעות. בהתאם להוראות התקשרתי ל 199, והם שאלו אותי אם אני שתמשת במכשיר, אמרתי שכבר שנים לא, והבירו לי שאם כך, אני פטורה מתשלום דמי אחזקת המכשיר. כתבתי לנציב תלונות הציבור של בזק, וטענתי שהם לקחו ממני כסף, בלי לידע אותי מדוע הם לוקחים ממני הכסף, ובקשתי העתק חוזה, הודע ה בה הודיעו לי על כך שעם רכישת המכשיר אני גם "קונה שירותי תחזוקה למכשיר= סוג של ביטוח" הממונה על פניות הציבור, ענה לי, ללא ציון שמו, ששפנייתי בטיפול. במכתבתי לבזק הוספתי וציינתי, שאם לא אקבל בהקדם תשובה מספקת והגיונית, אפנה למועצה לצרכנות. כך עשיתי, כי עברו יותר מחודש ימים מהפניה. להפתעתי, קבלתי תשובה בכתב מהירה מאד מהמועצה לצרכנות, שפנתה ביוזמתה לוועדת הכספים של הכנסת בנושא זה, וגם הגישה תביעה נגד בזק. כל זאת בעקבות פניות רבות של אזרחים למועצה. הוועדה דנה בנושא, ונתנה הוראה לבזק להפסיק לגבות התשלום(שאושר בזמנו על ידי הכנסת= המחוקק). לדברי גלית אבישי, שטלפנה אלי באופן אישי, לא ניתן להגיש תלונה ייצוגית נגד בזק, משום שהיא עשתה המעשה באישור המחוקק(לדברי גלית, במכתבה ליו"ר וועדת הכספים: "רשע בהיתר תורה"). כמו כן הוסיפה, שלא ניתן לתבוע את המחוקק. ההגיון האזרחי שלי אומר, שניתן לתבוע את בזק. מה דעתכם? דסי

למעלה