פעם ראשונה כאן

hagitm33

New member
פעם ראשונה כאן

היי לכולן,
זאת הפעם הראשונה שלי כאן ואני כרגע בכלל בשלב מאוד מוקדם בסיפור, כך שקחו את זה בחשבון (ואל תלחיצו היפוכונדרית שכמותי במושגים לא ברורים
).
אני בת 33, רווקה ולא מתכננת ילדים בזמן הקרוב. אבל כן רציתי לבדוק את האופציות שיש לי, אז רופא הנשים שלי שלח אותי לעשות בדיקה למצב הביציות.
עשיתי את הבדיקה לפני חודשיים, ביום הרביעי למחזור.
אתמול היה לי תור לרופא לבדוק איתו מה התוצאות אומרות, והתברר לי שה- fsh שלי הוא 10.6 וזה לא להיט (הוא אומר ששאר התוצאות יצאו בסדר). מכיוון שהאופציה של לרוץ ולהיכנס להריון כעת לא רלוונטית עבורי, הרופא אמר שכדאי שאקפיא ביציות בהקדם, כי לטענתו כשה- fsh יגיע ל- 12 לא יסכימו להקפיא את הביציות לעתיד.
אז דיברתי הבוקר עם האחות (שאמרה ש- 10.6 זה לא נורא) ואני מבינה שאני צריכה לעשות בדיקות גנטיות ובדיקה הורמונלית נוספת. אבל אשמח לשמוע מכם, במצב ההתחלתי הזה שבו אני נמצאת, אם יש לכם עצות להתחלה וכמה לחוצה אני צריכה להיות (כאמור,חרדתית
).
תודה מראש.

להקשיב לרופא..

ה FSH מתאים לגיל 40 כך שקחי את ההמלצה של הרופא.
10.6 זה לא נורא אם את מתחילה בטיפולים עכשיו (הערך שלי הוא כזה ואני ב IVF חמישי אחרי 3 הזרעות=הריון אחד שהסתיים בשבוע 12)
זה יכול להיות בעייתי אם לא תעשי כלום ורצון לילד יתעורר בעוד כמה שנים.
בהצלחה!

hagitm33

New member
תודה על המענה

ברור לי שגם אם אני מתכוונת לחכות עם הבאת ילד, במצב הנוכחי את הקפאת הביציות אני חייבת לעשות כעת.

a morph

New member
10.6 זה לא נורא אם את מנסה להרות עכשיו

כלומר, אם את מתחילה לנסות היום, עם FSH כזה אפשר להצליח בטיפול ולהביא ילדים לעולם.
אבל הוא בהחלט בסימן עלייה, ולא הייתי נשארת עם המנטרה של "לא נורא" אם מועד תחילת הניסיונות אפילו עוד לא בתכנון.
קחי בחשבון גם ש-FSH זה לא המדד היחיד והקובע את מידת הקלות או הקושי בכניסה להריון. הוא לא מנבא את מצב הביציות אלא רק את הרזרבה השחלתית.
אני יכולה להגיד לך שהתחלתי לנסות בגיל דקה ל-34 עם FSH מושלם ובחודש הבא אני "חוגגת" שנה לניסיונות, עם תאריך סיום לא ידוע.

hagitm33

New member
תודה על ההתייחסות

כמו שאמרתי, אני לא נמצאת כרגע במקום של להביא ילד, ולכן אני מבינה שבגלל המצב, אני חייבת למהר ולהקפיא.
ממה שאני מבינה, בהנחה ואני מקפיאה עכשיו, ומחליטה בעוד כך וכך שנים להביא ילד, בהנחה ולא יהיו מדדים בעייתיים אחרים, אוכל להיכנס להריון עם הביציות שאקפיא כעת (באופן כללי, כמובן. ברור לי שגם להקפאה יש השפעה)? מקווה שהשאלה מובנת.

a morph

New member
כן

כמובן שרצוי להקפיא כמות נכבדה, עד כמה שאפשר, כי
א. לא כל הביציות שורדות הקפאה והפשרה, גם אם היו תקינות מלכתחילה.
ב. הגיל משפיע על מהירות קליטת ההריון גם כאשר במדובר בביציות "צעירות" יותר.
אז כדאי להיערך מראש לאפשרות שיידרשו מספר ניסיונות כדי להרות.
כמובן שההחלטה הסופית כמה להקפיא לא תמיד תהיה תלויה בך, ותלויה בין היתר בתגובת הגוף שלך לטיפול ההורמונלי, מצבך הכלכלי (למיטב ידיעתי טיפולי שימור פריון ללא התוויה רפואית הם על חשבון המטופלת) וכו'.
אגב, עוברים שורדים הקפאה הרבה יותר טוב מביציות, כך שאם יש לך אפשרות לעשות הפריה ולהקפיא עוברים - זה מעולה (וגם ימומן ע"י הקופה
).

דפני100

New member
מורף, חייבת הבהרה

כתבת שהקפאת עוברים ( ללא כוונת החזרה.. ) תמומן על ידי הקופה.. את כותבת את הדברים על סמך ניסיון אישי/ידיעה?

למעלה