פעם ראשונה בפורום

gregovihs

New member
פעם ראשונה בפורום

ומקווה שאולי תוכלו לעזור לי ... אני בן 18, ועכשיו בתקופה של מתכונות שאחריה יבואו הבגרויות. יש לי ליקויי למידה ומגיל צעיר הייתי במספר איבחונים שכולם הצביעו על כל מיני ליקויים שבמרכזם קושי בריכוז. תמיד הייתי תלמיד גרוע. בעיקר בגלל שלא היה לי כח להשקיע בלימודים ובגלל הליקויים אני צריך להשקיע פי שלוש מכל אחד אחר וזה יוצר תיסכול רציני. במהלך השנים ההורים שלי עזרו לי ועשיתי המון דברים ופגשתי הרבה מומחים שהיו אמורים לעזור לי להתגבר על הקושי בריכוז ולשפר את יכולות הלמידה שלי. דוגמאות: בית רות (עזרה לילדים לקויי למידה, פסיכולוגים, נוירולוגים, קינסיולוגיה, פרחי באך (אני עדיין משתמש) ועוד... היום כשאני בא לקרוא איזה ספר או משהו שקשור ללימודים המח שלי מתחיל לחשוב על דברים אחרים ואני נתקע ולא מצליח להתרכז פעם אחר פעם. זה לא תמיד קורה, לפעמים אני מצליח להתרכז. בנוסף יש לי זיכרון חלש מאוד לדוגמא: מה שמישהו אחר קורא פעם אחת וזוכר אני צריך לקרוא בערך שלוש פעמים כדי לזכור. אגב, כשאני ניגש ללמוד אני מנסה לשכוח את הליקויים כדי שלא יהיה מצב שמראש אני אדע שלא ילך לי. עכשיו יש לי את כל המבחנים והבגרוית כך שאני אצטרך ללמוד והמון מה לעשות ???

zivadina

New member
ללכת לנוירולוג או פסיכיאטר שמבין

בהפרעות קשב. אם אתה מאובחן כבר כלקוי קשב, הוא יציע לך ריטלין, אם לא אובחנת ככזה, עשה איבחון אצלו או במקום שעושים "מבחן טובה", ואז תדע אם ריטלין עוזר לך. אם אתה נמנה עם אלה שהריטלין משפיע עליהם, תיקח אותו מתי שצריך, בעיקר ללימודים לקראת הבחינות וגם לפני הבחינות עצמן. ובא לציון גואל.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא!../images/Emo140.gif

התרשמתי מאוד מהמודעות שלך לקשיים שלך וכן לתסכול שאתה חש, אחרי שנים של אבחונים וטיפולים אתה לא מצליח כל כך טוב בבחינות ויש לך קשיים ב"שליפת" מידע מהזיכרון. שתי הבעיות האלה מאוד אופייניות להפרעות קשב וריכוז. יש לי כמה שאלות... האם הומלץ לך על טיפול תרופתי כלשהו חוץ מפרחי באך (שזה לא תרופה) ? אם כן, האם השתמשת בתרופה? אם לא היה שיפור מהטיפולים שקיבלת (קינסולוגיה...מה זה?) אולי כדשאי לחפש דרך אחרת שתקל עליך. כתלמיד שאובחן כלקוי למידה אתה זקוק ל"התאמות" או הקלות בבחינות הפנימיות של בית הספר ובבגרויות. האם קיבלת הקלות? אם לא עליך לפעול לקבלת ההקלות, כגון: הארכת זמן, הקראת השאלות, שכתוב, בחינה בע"פ וכו´. הבעיה היא שאני חושבת שעד ה1 במאי היה ניתן להגיש בקשה להקלות דרך יועצת בית הספר. בכל מקרה אם לא עכשיו אז יותר מאוחר תצליח לחזור על הבגרות ולשפר ציונים בתנאי: שתקבל טיפול הולם ומתאים (תרופתי) ותדאג להקלות המגיעות לך. בהצלחה!

gregovihs

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif

דבר ראשון, אני מודע לקיום הריטלין, לאחר התיעצות עם נוירולוג ועוד בעלי מקצוע אמרו לי שלא כדאי לי לקחת ריטלין כי : א)זה לא יעזור לי ב)יש לזה תופעות לוואי יש לי חבר שהוא היפראקטיבי שלוקח ריטלין אז אולי אנסה לקחת ממנו כדי לראות איך זה משפיע עלי. עד עכשיו לא השתמשתי בשום תרופה. קינסיולוגיה זהו מדע שעוסק במוח ונקרא גם "מוח אחד" האנשים שעוסקים בו טוענים שלמי שיש לקוי למידה אז יש לו משהו כמו קצר בין שתי המוחות (הימני והשמאלי)ובעזרת כל מיני תרגילים, עשיית שמיניות ,פרחי באך ועוד אמורים לנטרל את ה"קצר" הזה ולחבר בין שתי המוחות. שווה לבדוק לגבי הקינסיולוגיה,זה שלי זה לא עזר לא אומר שלאחרים זה לא עוזר. אם מישהו רוצה לנסות אני יכול להפנות אותו לקינסיולוגית מוסמכת. בקשר להקלות, יש לי כמה שאני רוצה, אחרת בשביל מה עשיתי את כל האבחונים? ואגב, ההקלות לא ממש עוזרות ... אני לא ממש אוהב תרופות ואני לא יודע אם יש כאלה שיכולות לעזור לי. מכיוון שאמא שלי עוסקת ברפואה אלטרנטיבית היא אמרה שהיא תנסה לתת לי ויטמינים מיוחדים של GNC שאמורים לעזור בעניין. כולי תקווה ...

zivadina

New member
אתה לא רציני!

נסית את הדרך ה"אלטרנטיבית" וזה לא הלך. אולי תנסה עכשיו את הדרך ה"קונבנציונלית"? אבל לנסות לפי כל הכללים: ללכת לנוירולוג או פסיכיאטר, לעשות בדיקות מקדימות, ואז לקחת תרופה לפי חוות דעתם. אין טעם שתיקח מחבר. יש הרבה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון ואתה לא יודע אותם. ואיך הנוירולוג אמר לך שריטלין לא יעזור? הוא נתן לך לנסות? יש לך איזושהי מחלה שמונעת ממך? הכל נשמע לי לא רציני, ומכיוון שזה דחוף לך, לך בדרך הישרה והבדוקה כבר 60 שנה של הרפואה הקונבנציונלית, ואם זה לא יעזור, תדע שלפחות ניסית. בהצלחה אנחנו כאן

דליה.ד

New member
אולי עכשיו אחרי שהנסיונות

האלטרנטיביים נכשלו תוכל לקחת טיפול קונבנציונאלי. ילדי לוקחים ריטאלין וזה עוזר להם בצורה יוצאת מן הכלל. גם הבת הגדולה שלי נגשת עכשיו לבגרויות וזה תענוג לראות איך היא מצליחה במתכונות וגם ללמוד בצורה מרוכזת. חבל שאתם תקועים עוד בשלב הקודם ושאמא מקובעת בכל מיני ויטמינים. זה לא יעזור, חמוד. עד היום לא נמצא הריטלין שעוזר לקשב וריכוז (ואני לא מזלזלת בויטמינים!). אבל אתה בן 18! אולי תיקח החלטה? ותנסה כיוון אחר? אני לא מעודדת אותך ללכת נגד ההורים, אבל אולי תשוחח איתם ותסביר להם מה קורה לך כמו שכתבת כאן?

gregovihs

New member
טוב, אני אנסה

כנראה שאני אנסה ללכת שוב לנוירולוג, והפעם לאחד יותר מוצלח ואני אבקש ריטלין ההורים שלי לא תקועים או מקובעים אין להם בעיה עם תרופות, למרות שדווקא הדרך האלטרנטיבית נראית לי יותר מתקדמת, בדרך המחשבה לפחות ...

למעלה