פעם אחת ודי

loislane1

New member
פעם אחת ודי

שמעתם על הבחור שניסה לחטוף את מטוס אל-על לתורכיה. השמועות מספרות שהמאבטחים במטוס נתנו לו מכה אחת בלבד בחזה זה הספיק לשתק אותו לכמה דקות. לזה אני קוראת א-ו-מ-נ-ו-ת !!!

קציצון

New member
אומנות

כמה מאבטחים הם היו מינימום 2 אחד קופץ עליו ומרתק אותו השני מתחיל להכינס לו מכות במפתח לב ובסביבה אומנות לחימה גם ערסים יכולים לעשות את זה אלא עם כן גם ערסים בשבילך הם אומני לחימה אז זה כבר דיון אחר

neko

New member
לא לזלזל במאבטחים של רש"ת,

לחבר´ה האלה יש "LICENSE TO KILL"
ואת היכולת לעשות זאת. הקורס שלהם אורך חצי שנה במסגרת השב"כ, כאשר דרישת הקדם המינימלית היא שרות קרבי מלא ונתונים מתאימים ליחידות המיוחדות. האימונים שלהם מאד אינטנסיביים וכוללים בעיקר בקרב מגע, תוך התמקדות בטכניקות הריגה והימום. בנוסף, יש להניח שהתוקף במקרה זה לא היה מיומן. אני לא חושב שבןאדם כחוש ממוצע (התמונה שלו לא הפחידה אותי יותר מדי) יכול לעמוד באגרוף בחזה מגורילה (גם אם לא מיומנת).

fa jing

New member
מה שאמרתם אינו מדוייק כל כך...

בעצם לא מדוייק הרבה....( המקרה במטוס).... אך מטעמי חיסיון אני לא יכול לפרט.... אז עכשיו אני מבין איך מתחילות אגדות ושמועות טיפשיות על הלוחמים הישראלים.

akira

New member
שאלה

למה אתה חושב ששרות קרבי מלא תורמת הרבה להיותך אומן לחימה ? למה הנתונים המתאימים תורמים להם ? האם מישהו שיש לו אסטמה ולכן אינו יכול להיות קרבי יהיה אומן לחימה יותר גרוע? האם העובדה שאני מוכשר לירות במרגמה 60 גורמת לי להיות אומן לחימה טוב יותר?

neko

New member
אני לא חושב ששרות קרבי תורם

הרבה להיותך אומן לחימה. זה כן דבר שישפר לך את היכולות הפיזיות ובעיקר הנפשיות, ויכין אותך לקרב יותר טוב (בין אם בשדה הקרב ובין אם פנים מול פנים), אבל לא כמו ששלוש שנים בשיטת לחימה טובה יתרמו לך. בכל מקרה, זה לא רלוונטי. ציינתי את זה כי זו דרישת קדם של הקורס. הקורס הוא שנותן להם את הכלים להלחם פנים מול פנים ברמה גבוה. בנוסף, ההכשרה שלהם כוללת גם (מן הסתם) עבודה עם נשק חם, וכנגדו, אז כן, ללחימה שבה הם עוסקים הכשרה מוקדמת על נשק גם עוזרת.

תורמת גם תורמת.

שרות קרבי, מעצב את האישיות ומעניק הרבה לאדם, כמעט כמו לימוד אומנות לחימה. אין לי כוח להתחיל להיכנס לכל התכונות והפילוסופיות, אבל רוח לחימה, יכולת קבלת החלטות ותיפקוד במצבי לחץ - הם רק חלק מהדברים. "האם מישהו שיש לו אסטמה ולכן אינו יכול להיות קרבי יהיה אומן לחימה יותר גרוע?" איך זה מתקשר לעניין?

akira

New member
שלום

לשאלתך NEKO ציין שהם צריכים לעמוד בתנאים מתאימים ליחידות מיוחדות - כלומר בריאות. בקשר לכך שלאדם שעבר שרות קרבי יש יתרונות - נכון. אני אישית שרתתי את שלוש שנותיי בגבעתי. אז נכון שזה תורם, אבל זה זה לא תרומה כ"כ משמעותית ליכולתך בתור אומן לחימה. בקשר לעיצוב האדם, אני מסכים בהחלט.

לגבי ולגבי בלבד

השרות הצבאי במובן של אמנויות לחימה הבהיר לי שני דברים: 1. הייתי ועודני פחדן בן פחדן שלא יודע להתמודד עם כל סוג של כאב. אחרי שמכריחים אותך בשירות הצבאי לספוג כאב, אתה יכול להתמודד עם אימון מגע מלא קצת יותר טוב, ופחות מפחד להתאמן באימוני זוגות. 2. הייתי (וכבר קצת פחות) ילד שמן ומוזנח מבחינה פיסית, דבר שהפריע להתקדמות שלי באמנות (יש גבול סביר בכל מקום, גם אם זו אמנות שלא מדגישה כושר). אחרי שהכריחו אותי בצבא לרוץ, למדתי לשלב את זה בחיים שלי. כל זה מעבר לדברים האחרים שלמדתי. אפשר להגיד שאלו דברים חיצוניים, אבל אני לא בטוח אם הייתי לומד אותם בארבע שנים של אמנות לחימה כמו בארבע שנים בצבא.

לא זאת השאלה

לא מדובר על אימוני קרב מגע בצבא, אלא איך השרות הצבאי משפיע/השפיע ועזר ליכולות שלנו כאנשים שעוסקים באומנות לחימה.

טכניקות הריגה?!

נקו, רוב הפרטים שמסרת (גם לגבי משך הקורס) אינו נכון, אך כפי שאמר חנן, מעמי בטחון שדה לא ניתן לפרט יותר מדי...

neko

New member
אלו הפרטים שנמסרו לי מחברי

לעבודה בנתב"ג. יכול להיות שגם בתוך הרשות קיימים משחקים של בט"ש?

akira

New member
תשמע

גם לפי מה שאני יודע רוב הפרטים שמסרת אינם נכונים....

לא נעים לי להגיד,

אבל חירטטו לך את הצורה! יש לי כמה חברים שעשו את הקורס הזה, חלקם עובדים בנתב"ג, ואני גם מכיר את האימונים שמעביר בקורס הזה (מכיר מהצד). חוץ מזה, תחשוב לרגע - איזה מורה היה מלמד טכניקות הריגה לכל אחד?

neko

New member
דבר ראשון,

להרוג זה לא כ"כ קשה. חלק מהטכניקות ההורגות שאני יודע הסקתי לבד. בעניין מורה - השב"כניקים לא מתעסקים בשטויות. הם מלמדים מה שצריך. בזה אני בטוח.

akira

New member
נכון

אבל בד"כ כדי להרוג משתמשים באקדח. לא מלמדים אותם טכניקות הרג וכן הלאה. לצערי הדיון פשוט לא מתאים לרשת.

neko

New member
האמת היא שהדיון לא מתאים לכלום,

והפך מזמן ל
אחד גדול. חוצמזה, אני נעלב שעבדו עלי. חשבתי שעברתי את הגיל.

loislane1

New member
אני לא אומרת

שלא היה להם קל. אבל אפילו שהם עלו עליו כמותית, מיליון דברים היו יכולים להשתבש להם בדרך, בתוך מטוס מלא נוסעים. ובקשר לערסים - תן לי כמה דקות ואני חוזרת אליך בקשר לזה

למעלה