0Pandemonium0
New member
פעלים.
החלטתי לתרום קצת מהידע שלי כדי לעזור לפורום, ולא רק להציק לכם בשאלות
אני אתחיל בהסבר על פעלים, מכיוון שאני רוצה לכתוב גם על הטיות פעלים, שכבר שאלו עליהן כאן כמה פעמים. אני מבקש ממומחי הפורום לתת ביקורת (ואז אולי זה ייכנס למאמרים), ושכל מי שרוצה המשך, שרק יבקש, ואני אכתוב על הבסיסים, שכבר הסברתי עליהם בכמה הזדמנויות שונות, אבל "על רגל אחת". אז, פעלים: קודם כל, כל פועל נגמר ב-u, והכוונה לכל פועל. יש סיומות שונות שיכולות לשנות את זה, אבל זה ה"מצב הטבעי" של הפועל, ונקרא גם בסיס 3. הפעלים מתחלקים לשלוש קבוצות: יודאן (שלפעמים נקרא גם גודאן), איצ'ידאן, ויוצאי-הדופן. פעלי יודאן הם כל הפעלים, חוץ מאלה שמסתיימים ב-iru, או eru. אלה שייכים לקבוצת פעלי האיצ'ידאן. לדוגמא: iku (ללכת)-יודאן. taberu (לאכול)-איצי'דאן. miru (לראות)-איצ'ידאן. אבל גם כאן יש יוצאי-דופן, שאחד מהם הוא kaeru. אמנם נגמר ב-eru, אבל שייך לקבוצת היודאן ומוטה כמו פעלי היודאן. שלישית, קבוצת יוצאי-הדופן. לא בדיוק קבוצה, כי היא כוללת רק שני פעלים, אז תאלצו לסלוח לי. שני יוצאי-הדופן הם: suru-לעשות. kuru-לבוא. שני אלה נראים כמו פעלי יודאן, אבל הם מוטים בצורה שונה, ולכן לא שייכים לקבוצת פעלי היודאן, אלא לקבוצה (ושוב תאלצו לסלוח לי) עצמאית. וזהו בינתיים. אם יש טעויות, ואני בטוח שיש, אז רק תגידו, וגם אם אתם רוצים המשך
החלטתי לתרום קצת מהידע שלי כדי לעזור לפורום, ולא רק להציק לכם בשאלות