פעילות ספורטיבית?

55רותה

New member
פעילות ספורטיבית?

שלום רב, אני סובלת מזה שנים רבות מפריצת דיסק בגב התחתון, פעמיים עד שלוש בשנה סובלת מכאבים עזים מתמקדים מהישבן ומוקרנים לשוק ימין / שמאל. הם עוברים לאחר כמה ימי מנוחה עם כרית חמה / טיפול בדיקור סיני/ שיאצו , שאלתי היא איזה ספורט מתאים בנוסף להליכה רגלית מתונה (ללא עליות וירידות), שחיה . האם אפשר לרכב על אופנים?לא אופני כושר. תודה מראש

חן M

New member
לדעתי

או אימון אישי או שיעור יציבה. אני בדרך כלל ממליץ לאנשים דברים יותר כללים אבל מאחר ואת סובלת מכאבים את צריכה שמישהו ישגיח עלייך בכל רגע נתון.

kashke

New member
חשבת להצטרף לקבוצת

פלדנקרייז? או לקחת מספר שיעורים אישיים בשיטה?

ספורט וכאבי גב

מנסניוני כל סוג של פעילות אירובית כגון הליכה, ריצה, שחיה, אופנים וכו' לא מזיק ואף מונע כאבי גב במידת מה. עבודה עם משקולות לא מומלצת לרוב.

חן M

New member
../images/Emo8.gifעל זה נושא זה אנחנו חלוקים.

אחד המיתוסים הגדולים ביותר שקיימים הוא שחדר כושר=פיתוח גוף. היום בעזרת ידע רלוונטי ניתן לאמן מתאמנים בחדר הכושר בכדי לשמר יכולות פונקציונאליות,או בכדי למנוע פציעות,וכל עוד האימון מותאם על פי האבחנה המקצועית של הגורם המאבחן האימון לא אמור להיות מזיק. כמו בכל ספורט גם בחדר הכושר יש פציעות,אבל בכדורסל ובכדורגל שיעור הפציעות הוא גבוה פי כמה מונים. משקולות לא נועדו רק בכדי לשפר כח,ניתן לאמן לשפר ולשמר בעזרתם את שיווי המשקל,קוארדינציה,סבולת השרירים המייצבים,טווחי תנועה במפרקים ועוד... דוקא אצל אנשים לא מאומנים תחול ירידה מהירה יותר של יכולות ועל כן ככל שהם יהיו יותר מבוגרים הסבירות לפציעות אצלהם תגדל.

חן M

New member
../images/Emo13.gifתודה../images/Emo45.gif

אני מקווה שעם הזמן יותר ויותר רופאים ישתפו פעולה עם מדריכי כושר ומטפלים,ומצד שני אני מקווה שרמת המדריכים והמטפלים תעלה,חייב לציין שבשנים האחרונות יש מגמה חיובית של עלייה ברמת המדריכים והמטפלים.

r a f a g a v

New member
אופניים מצויינים אם... רוכבים לאט

ובמתינות... רכיבה מהירה ומאומצת מובילה למאמץ-יתר של שרירי הישבן והגב התחתון... לגבי כאבי גב - בפעם הבאה, אם חס וחלילה יכאב הגב - נסי להניח / לקשור אל הגב התחתון קרחום קפוא, עטוף במגבת... אצל רבים ממטופלי, כולל אותי (כן - אני מטפל גם בעצמי..
) זה פועל מצויין. ו... שום דבר לא יעזור: עליך ללמוד לחיות נכון... ראי בקישור למטה, בפרק "דרכים להקלת העומס" ובכלל. ** תרגילי מתיחות מומלץ מאוד (!!!!) לא לבצע כשכואב הגב!!

למעלה