פעילות לסבתא

tali1233

New member
פעילות לסבתא

שלום לכם! בתור נכדה אוהבת קשה לי לראות את המצב של סבתא שלי.אמנם סבי עדיין איתה ומצבו מצויין לגילו(טפו טפו טפו!) אך עדיין אני מרגישה את התיסכול שלה. היא בשנות השיבעים לחייה ואפשר לומר שהיא "תקועה" בבית.אין לה פעילות שמאווררת אותה במהלך השבוע ובגלל זה היא נכנסת לתיסכולים דבר שמשפיע לרעה על בריאותה. סבתא שלי היא אישה חולה אבל לא במצב שימנע ממנה לצאת לפעילות חברתית מסויימת.היא אוהבת אנשים ואוהבת לצאת למרות בריאותה אך עדיין אין לה ממש לאן.סבי לעומתה עדיין עובד כל יום,דבר שמעסיק אותו ומאוורר אותו מאוד ולכן הוא לא מרגיש בצורך של פעילויות נוספות.הוא מאוד אוהב את סבתא שלי ויוצא איתה לעיתים אבל עדיין...זה לא זה.עד שעות הערב היא לבד וזה קשה. אנחנו משפחה מאוד קטנה ואנחנו (3) הנכדים היחידים שלה.למרות הקשר ההדוק עדיין מרגישים את התיסכול שלה ובכלל את חוסר הנעימות שלה שהיא מרגישה כאילו היא מכבידה עלינו בביקוריה.דבר שהוא ממש לא נכון! בכל מקרה,חיפשתי פורום מתאים לשאול את השאלה שלי ואני מאוד מקווה שהגעתי למקום הנכון. והשאלה היא: איזה פעילות אני יכולה למצוא לסבתא שתעסיק אותה פעם בשבוע? אני רוצה מאוד למצוא לה משהו של פעם בשבוע שיהיו בו אנשים (ובעלי בריאות תקינה כמה שאפשר) ומספיק אפילו שזה ייקח רק שעה.אני רוצה שזה יהיה משהו שהיא תחכה לו כל שבוע וזה מה שיחזיק אותה ויסיט אותה ממחשבות מיותרות שנוצרות לה שהיא לבד.אולי חוג כלשהו? יש לכם אולי משהו להציע לי באזור השרון? עדיפות לכפר סבא. אשמח לכל תגובה מצידכם! ואפילו אם זה לא המקום לשאול זאת אשמח אם תפנו אותי למקום המתאים. תודה וסופ"ש נעים לכולכם! :)

maxima

New member
בור טוב טלי............/images/Emo13.gif

כמעט בכל עיר או מועצה אזורית יש פעליות לגיל הזהב תתעניני במקום המגורים אני בטוחה שתמצאי פעילות מתאימה לסבתך

yaely2

New member
מנהל
שלום לך טלי.../images/Emo45.gif

לנכדה הנחמדה.
קראתי את מכתבך ואני אביע את דעתי האישית. אתם יכולים לקנות לה מחשב ולחברה לאינטרנט. אם מסדרים קיצור דרך לשולחן עבודה (אייקון) תוך שתי לחיצות היא צופה בנו בדיוק כמו שאת עושה עכשיו. אחרי זמן מה, לאחר שהיא הכירה את הפורום שלנו, את מראה לה כיצד לכתוב ולהגיב. כאן היא תמצא חברות, נושאים משותפים, ויידע אישי. מעבר לשיחות פה אנו גם נפגשים. נפגשים במפגש כללי, ונפגשים כחברים באופן אישי. יהיה לה עם מי לדבר בטלפון היא תוכל לשמוע מהחברים על פעילויות נוספות. זה לדעתי הפיתרון. האמיני לי יהיה לה חשק לקום בבוקר, ולא יהיה לה חשק ללכת לישון.|בהצלחה

vera2

New member
לטלי שלום "פעילות לסבתא"../images/Emo140.gif

אני אחות במיקצועי ובמסגרת היתנדבותית אני מכירה את המחלקה של תעסוקת בית ביד שרה בעירי (זה לא קרוב לכפר סבא).ממה שכתבת אני לא יכולה להבין מה מצב הניידות של סבתך.והשאלה החשובה ביותר מהם תחומי העיניין שלה. במסגרת תעסוקת בית המרכזת מתאימה אחת מהפעילויות הבאות ל"לקוח" הפעלת מחשב כולל אינטרנט,כתיבת קורות חיים,מלאכת יד, ושיחות או הקראה של עיתון או חומר קריאה אחר.(שירות זה אפשר לקבל דרך ביטוח לאומי גם ואפשר ליבדוק גם שירותים עירוניים כמו ע.ל.ה.בהצלחה.

מנורה

New member
טלי נגע לליבי היחס והקשר לסבתא

והשאלה היחידה שאת צריכה לשאול את עצמך האם הסבתא שלך מעונינת או רוצה את כל מה שאת רוצה. כדאי לשוחח איתה מלב אל לב ולראות מה גורם לה להרגשה זאת. באזור השרון יש פעילות ענפה לגיל השלישי אןם תיהיי מעונינית כתבי לי מסר. שבת שלום וכל טוב

tali1233

New member
תודה לכולכם על התגובות!../images/Emo140.gif

לגבי העניין של המחשב-אני לא חושבת שזה יהיה כל כך ישומי מכיוון שאין לה מושג בזה ואני לא חושבת שיש לה גם סבלנות לזה-היא תרגיש עדיין תלות בנו כל פעם שהיא תתקע ובסופו של דבר המחשב יעמוד סתם. לגבי הניידות,אני יודעת שסבא שלי ישמח לקחת אותה בשעות הערב לכל מקום. סבתא שלי אמנם אישה חולה אבל היא "חיה רעה".למרות שקשה לה היא הולכת כמו גדולה ומתנהגת כאילו היא בשיא בריאותה.היא לא אחת שמדברת על מחלות ואפילו מאוד מצחיקה וצעירה ברוחה.מבחינת תפירה וכל מיני פעילויות כאלה זה לא בשבילה.היא צריכה משהו עם דיבורים וחברה.היא דוברת רומנית ושולטת בדיבור בעברית...לגבי כתיבה בעברית-היא כותבת כמו שהיא שומעת (אני אוהבת שהיא רושמת לי ככה! זה מרגיש הכי אמיתי :)) מכיוון שלא היה מי שילמד אותה כשעלתה לארץ עם קום המדינה. סבתא שלי היא אישה אהובה.כל מי שמכיר אותה נהנה במחיצתה ואני לא אומרת את זה כי אני משוחדת.גם חברות שלי וגם חברות של אמא שלי אוהבות אותה מאוד כי ממש כיף ליהיות איתה ולשוחח איתה. כשאני שומעת את הפעילויות ל"גיל הזהב" אני לא מוצאת משהו שיתאים לה.אני אשמח אם יהיה לכם רעיון נוסף אחרי הפירוט (והייחצון ;)) הרב שעשיתי לה. שבת שלום
(מנורה,אני שולחת לך מסר)

למעלה