פעילות לחנוכה

יעלים

New member
פעילות לחנוכה

שלום לכל חברי הפורום אני מחפשת פעילות בנושא השמן לילדים בגיל 2-3 (מעבר להפקת שמן או טיגון לביבות) תודה מראש

biel

New member
פעילות עם שמן

תני לילדים צמרוני אזניים שיטבלו בשמן ויצירו על נייר. הנייר הופך שקוף. גם שמן וגם "קסם".

טלגל

New member
הילדים שלך צעירים, ודוקא אכילת

מאכלים מטוגנים בשמן, או להראות להם את השמן של הזית ועוד סוגי שמן, יעזור להם לחוות את השמן. ניתן לתת להם לראות מה קורה לשמן במים, לשפוך שמן לקערת מים ולתת להם לספוג בנייר סופג את שכבת השמן(בעזרתך כמובן) וא זלראות את השמן על דף. אבל באופן עקרוני לא כל-כך כדאי לעשות בגיל הזה עיקר מהשמן, דאי יותר להתעסק עם הסביבון, נרות, חושך ואור......

krn

New member
על איזה מוטיב אתן עובדות?

דווקא מכל סמלי החג, השמן הוא זה שמתחבר לסיפור ההיסטורי. הנר בכלל לא מתאים לי, הרי אני מדליקה בחנוכית שמן. הסביבון. אני לא מוכנה שיהיה נושא מרכזי. נוא רק רקע בחג. אור וחושך, גם לא מתאים לי. אני עובדת לפי סיפור היסטורי שחיברתי בעצמי ומותאם לגיל. אשמח לדעת אם אתן עובדות בגן על פי איזה תיכנון וערכים. אני מכירה גנים שיש לי הרגשה שהגננת לא עצרה לרגע לחשוב מה מתאים לילדים. שהיא עושה פשוט מה שכולם עושים.

קדן

New member
הסיפור ההיסטורי

אני עובדת עם ילדים בני שנתיים וחצי עד שלוש וחצי ולכן בחרתי השנה לא לגעת בסיפור ההסטורי מכיוון שהוא רחוק מאד מעולמם ואני לא מאמינה שזה ידבר אליהם כמו כן יש להם עוד הרבה הרבה שנים לשמוע את הסיפור. אני מתחילה את נושא החג דווקא עם הסביבון שהוא מתחבר וקרוב אליהם מאד,אחר כך נוגעת בנרות בחנוכיה ופחות בכד. וכמובן הכנת לביבות וסופגניות שזה בפני עצמו מפעיל את החושים של הילדים .....
שיר נחמד,אין לי מושג מאין זה לקוח : שני סביבונים יחדיו מסתובבים שני סביבונים ביחד חברים זה אל זה הם מביטים וביחד מחליטים לקפוץ אנו רוצים פעם מחליטים לקפוץ פעם לרקוד פעם חיבוק ועוד ועוד מומלץ לפעילות בזוגות במפגש.

יעלים

New member
בגן אצלנו

אני עובדת בגן כגננת משלימה.הגננת רק יצאה מהמכללה ומאוד קשה לה להעביר נושאים כמו שמן או אור וחושך ולכן אני עובדת על נושאים אלו. בגן יש יותר התמקדות על סביבונים, נרות וחנוכיה. מתחושתי האישית הגננת לא עבדה על פי תיכנון או ערכים אלה דווקא התמקדה בנושאים ביותר קלים עבורה. אשמח לקבל את הסיפור שחיברת. בברכת חג שמח

דובדבן 1

New member
חנוכיה ,נרות, וסביבון-נפלא לגיל הצע

בגיל הצעיר אין צורך להעמיק עם הרבה מידע. החוויה החושנועית היא החשובה. לדעתי גם אין צורך להעמיק ביצירת השמן בגיל זה הם עדיין צעירים מידי. אם ילד ספציפי מתעניין אפשר לספק לו עוד ידע, אך רוב הילדים לא מתעניינים בהיסטוריה ובתאוריה.

יעלים

New member
../images/Emo39.gifצודקת

היום עבדנו על נושא השמן בגן, וגם אני חשבתי שהילדים קטנים מדי להפקת שמן במקום הכנו לביבות, ציירנו בשמן על נייר לבן והדלקנו נרות בשמן. כמובן ששרנו "כד קטן" ובדקנו האם יש שמן בכד שבגן...

דובדבן 1

New member
עבודה על פי ערכים

בגן שלי אני עובדת באופן משמעותי על תקשורת לא אלימה. לפי כך מלחמות הן מחוץ לתחום. ולכן בניתי את סיפורי החגים שהדגש הוא על ההצלחה השמחה ולא על המלחמות והשנאות וההצקות. הגעתי למסקנה שאנו מגדלים ילדים פרנואידים שאנו מספרים להם את רדיפות היהודים בכל הדורות. במיוחד בין פורים לל"ג בעומר. מתחילים בהמן ואז פרעה ואז היטלר ואז הערבים, ואז הרומאים...שבוע אחרי שבוע... מה דעתכן?

אלהלה

New member
../images/Emo13.gif)))))))))../images/Emo20.gif

את צודקת. אבל מה? זה לא נכון? אני עובדת בגן ממש על הגבול, יש לי שומר עם נשק בכניסה, כל שבוע אנחנו יושבים לנו כמה דקות במקלט - רק שיתרגלו לרעיון אם חס וחסה נצטרך. ונכון שקשה כל הזמן לספר שכל הזמן שונאים אותנו ורוצים להשמיד אותנו - מצד אחד - אבל אם לא נספר אז מה העניין בכלל בישיבה שלנו פה בארץ דווקא - ואני ממש לא רוצה להכנס לפוליטיקה. אז את הסיפור ההסטורי אני מספרת בקלילות דווקא וכן מספרת שניסו להשמיד ולא ממש הצליח להם
יש אצלי בגן ילדים בין הגילאים שנתיים וחצי עד שש, כך שאת כל אחד מעניין משהו אחר ובגדול כל הילדים יותר נמשכים דווקא לסביבונים, ואז אני עובדת על כיוון של דברים שמסתובבים ... בתנועה, ביצירה, במשחק ... להכין שמן זה במילא לא ממש יוצא שמן אלא יותר עיסה די גועלית לדעתי - אבל מסקנו והפקנו שמן
ואני רוצה לצאת איתם לביקור בבית בד אמיתי. בקיצור לדעתי כן צריך לספר את הסיפור ההסטורי וזה התפקיד שלנו בגן - ולהדגיש גם את הערכים של החיפוש אחרי שלום ולא מלחמות אבל - אנו נמשיך להגן על עצמנו כי זה המקום שלנו כבר משחר ההסטוריה!

קדן

New member
מלחמות

גם לי יש בעיה עם סיפורי החגים המלווים במלחמות שנאה ורדיפות ולא נשכח גם ימי זיכרון שחלים עלינו לצערי וכן המציאות שלנו היום שמלאה בפיגועים , למה לנו להוסיף להם עוד ועוד בעיקר כשמדובר בילדים בני שלוש וארבע. דרך הסמלים ניתן ללמוד כל כך הרבה ולהנות ולעשות המון ללא הסיפור הסטורי .ואם באמת אין בר|רה אפשר לספר את הסיפור ברמה שמתאימה לקבוצה .זהירות|

דובדבן 1

New member
תודה על ההסכמה

אני כנראה צריכה תמיכה... ערכים יש הרבה. האם הערכים הפרנואידים הם הסיבה שילד ישאר כאן או אהבת הארץ בהווה?-עוד חומר למחשבה.

טלגל

New member
ערכים- לעומת אמת היסטורית

העלת פה בעיה יפה דובדבן, עד איזה גבול לספר את הסיפור של החג, כשבאמת כל פעם יש סיפור נוראי אחר, אבל לא לספר בכלל או לספר רק על ההצלחות (הצלחות לעומת כשלונות? או איך בכלל את מסבירה למה חוגגים את החג?) זו באמת לבחור בדרך הקלה. לדעתי חשוב לספר את סיפור החג מבלי להכנס לפירוט של חנה ובניה, או קרבות ומות הפיל על אלעזר וכו´, אבל יש לספר בעיקרים כדי שתהיה הבנה כלשהיא לילדים על מה החג. אני בעד להתחיל את הסיפור בסביבות גיל ארבע, אם כי אצלי שזהו גן מעורב למרבה הפלא דוקא הילדה הגדולה של הגן הכי פחדה, (אולי היא הכי מבינה)... בקיצור המציאות של ילדי ישראל לא פשוטה, הם נמצאים בסביבה אלימה לכן עלינו להעביר להם את הסיפור בגירסא שלנו כי אם לא הם עלולים להחשף לסיפור בצורה הרבה פחות נעימה. ד"א בקשר לבר-כוכבא והרומאים כיום מספרים שבר-כוכבא היה אולי גיבור אבל הזיק יותר ממה שעזר ולאו דוקא שהרומאים היו הרעים.......

למעלה