פעילות לאחר שבר

פעילות לאחר שבר

אני כשבועיים לאחר הורדת גבס משבר בקרסול. האורטופד ממליץ עדיין לא להפעיל עומס על הרגל, אך הפיזיוטרפיסט טוען שהרגל כשירה לפעילות.חזרתי השבוע לספורט שלי (טיפוס צוקים) ולא הפריע לי לפעילות, אך ביום יום יש עוד כאבים. האם אני גורם לעצמי נזק או כל עוד לא כואב בפעילות ניתן להמשיך ??

למי להקשיב

נשמע לי, בלי להתמחות בתחום הפיזיקלי, שקיבלת שתי עצות סותרות משני אנשי מקצוע. באופן כללי - אני מעדיפה במקרים כאלה ללכת על האמצע (מה שבטוח בטוח). אני במקומך הייתי חוזרת בהדרגה לפעילות ואם יש כאבים הגוף כנראה מאותת משהו. זה לא אומר לא לזוז בכלל, כדי להמנע מהתנוונות והתקצרות של שרירים, אבל כן להקשיב לגוף וללכת איתו. מילת המפתח ה ד ר ג ה בהצלחה ותרגיש טוב סיגל

אחר שבר

ויס הנפח, ישנן שתי גישות כפי ששמת לב האחת אומרת שאם השבר הוחזר למקומו ניתן לשאת עליו משקל והשניה דורשת מנוחה. הכאב לאחר טיפוס ההרים לא חייב להיות מהשבר אלא מהשרירים והגידים הלא מתורגלים אחר המנוחה בגבס כך שאם תעשה מאמץ חריף יתכן ולא יהיה נזק לעצם אך אתה עלול לקרוע שריר או גיד. אני בעד פעילות אקטיבית אך הדרגתית ובכל מקרה תדאג שהנעל תחזיק טוב את הקרסול. אני אישית בעד ישיבה על ערסל במקום תיזוזים על צוקים
החלמה מלאה ושיהיה בכיף. עמי

למעלה