פעילות יתר

פעילות יתר

שלום רב, אני בת 30 ויש לי 2 בנות , בנות 5.5 ו- 3 , וכרגע אני בהריון 3 בשבוע 38 אני סובלת ביתר פעילות בבלוטת התריס ובהריון הראשון הייתי מטופלת בבר סיכון ולקחתי פרופיל תאוציל והבלוטה התאזנה . בהריון השני הבלוטה הייתה מאוזנת לגמרי שלא הייתי צריכה טיפול. בדרך כלל אני מטפלת בבלוטה רק שאני בהריון לא שזו גבורה אבל אני לא אוהבת כדורים. כרגע הבלוטה שלי פחות או יותר מאוזנת כשהייתי בבדיקה בבי"ח בלינסון וד"ר שינדלר ראתה את התוצאות היא אמרה שהבלוטה גבוהה אבל לא מצריכה טיפול כרגע. השאלה שלי היא האם העובר יכול לסבול מיתר פעילות או מתת פעילות כשהאמא סובלת. אני מבקשת תשובה דחופה.

יתר פעילות והריון

ד"ר מרקוס עונה (בהעדרה של ד"ר תורגמן): שלום, באם את סובלת ממחלת גרייבס הרי שמקובל בספרות כי כ 10% מהילודים סובלים מיתר פעילות זמנית כתוצאה ממעבר נוגדנים מפעילי בלוטה (לעיתים יתבטא בדופק עוברי גבוה). פחות שכיח הוא מעבר התרופות דרך השליה ותת פעילות יחסית - אין זה מעשי לבדוק את הרמות אך יש להעיר את תשומת לבו של הגניקולוג המטפל (למעקב הריון והן לראות האם העובר מפתח זפק). חשוב גם להקפיד לבדוק את תפקודי בלוטת התריס של הילוד - דבר שנעשה באופן רוטיני בבי"ח ואפשר גם לחזור על כך מספר שבועות לאחר הלידה.

למעלה