פעילות ובישול...

אבי 122

New member
פעילות ובישול...

שלום לכולם...

איזה פירות או ירקות רצוי לבשל ?

איזה פעילות מומלצת- אחרי גיל 60 ?

תודה וחג שמח
אבי

0 אור 0

New member
לפי איזו שיטה?

יש את הטבעונאים שטמעדיפים את כל המזון לא מבושל או מבושל ביבוש עד 40 מעלות, ויש שיטות (חלק מהסינים) שאפילו ירקות מציעים להקפיץ קצת לפני האכילה.
אני מציעה להפעיל שכל ישר והקשבה לגוף ולראות מה מתאים לך יותר
אישית אני מעדיפה את רוב הירקות והפירות במצבם הטרי - אבל יש את אלו שמקובל לבשל או להקפיץ כמו ברוקולי, תפוחי אדמה, בטטות ועוד - ואני עם המקובל
לגבי פעילות:
כל דבר שטוב ונעים לך.
אני אישית נמנעת מפעילות של הי-אימפקט, וגם לא אלך בדיוק עכשיו ללמוד סקי, אבל כל דבר שהוא מתון מזה מתאים לי מאד.

hal767

New member
היי אבי וחג שמח.

אני לא ממליץ לבשל פירות. הם במייטבם בצורתם הטבעית. עמידותם לחום, נמוכה.

ירקות גם כן במייטבם כשאינם מבושלים. החום תמיד הרסני כשמדובר בערך תזונתי ובחיות של המזון.
יחד עם זאת ישנם מזונות שחייבים חימום, כמו בטטות, תפו"א, דלעות, דגנים וכד'. בהחלט ניתן לגוון את התפריט באמצעות ירקות שונים, כמו כלרבי, לוף, בצל, כרובית, קישוא וכד'. יתרונם היחידי של הירקות המאודים הוא בזאת שהם מאפשרים לגוון את הארוחות ולהוסיף טעמים, ובמציאות רובנו זקוקים לזאת. כמו כן ישנה נטיה בחורף הקר לאכול אוכל חם יותר, וירקות מאודים ישרתו הייטב את הדרישה הזאת.

מאד חשובה הדרך בה אתה מחמם את המזון. אידוי, בישול בסיר אדים, היא שיטת הבישול הטובה ביותר.

פעילות גופנית הינה איגדבידואלית. לעיתים, בגילאים מבוגרים יותר ישנן מגבלות. החשוב הוא שהפעילות לא תזיק.

אבי 122

New member
רוצה להבין...

מה בדיוק ההבדל בין בישול לאידוי.
הרי גם באידוי- המזון מתחמם.
אני מניח שבבישול וויטמינים ומינרלים עוברים למים
ונניח שאני משתמש במים להכנת מרק, האם במקרה כזה
אני מקבל את כל הוויטמינים והמינרלים שהיו בירקות
כמו באידוי- או שלא ?
האם מותר לאכול שיבולת שועל- שאינה מבושלת ?

תודה
אבי

hal767

New member
חלק מהתשובה נמצא בשאלה שלך.

אידוי הוא חימום בטמפרטורה נמוכה יותר מבישול. זה יתרון.
באידוי אין כמעט בריחת יסודות מזון למים. בבישול הבריחה היא גדולה.
השימוש במי הבישול מחזיר במשהו חלק מהיסודות שברחו. אבל אל תשכח שמינרלים שברחו מנותקים כימית מהמזון השלם, ולכן קליטתם בגוף היא אפסית.

מחקרים הראו באופן ברור ביותר שבבישול במים נפגע המזון מבחינת ערכו התזונתי עד 80%, כפונקציה של סוג המזון ומשך בישולו.
באידו נשמרים כ - 80% מהערך התזונתי. וישנם ירקות, כמו תפו"א למשל, שעמידותם לחום גבוהה במיוחד והם מאבדים רק 5% מערכם התזונתי.

עובדות אלה מראות את יתרון האידוי על הבישול, אך גם טעמם של הירקות המאודים טוב יותר מאלה המבושלים.

שיבולת שועל מאד עמילנית. אני חושב שכן כדאי לבשל או אפילו לאדות.

למעלה