פעילות המאוורר

טל שמאי

New member
פעילות המאוורר

שלום לכולם וחג שמח. ברשותי מחשב נייד, תוצרת חברת Acer, דגם - Aspire 5612ZWLMi. המחשב הינו חדש יחסית (חצי שנה). במהלך החודשיים-שלושה האחרונים המאוורר עובד פשוט המון, לעיתים גם כשאני לא עושה שום-דבר במחשב (ממש כל דקה-שתיים). בדקתי טמפ' בתוכנת ה-EVEREST, והן נראות סבירות למדיי. כמו כן, לפעמים המאוורר עושה רעש (למרות שכעת הרבה פחות, כיוון שהיום ניקיתי אותו מאבק וכן את פתחי האוורור). מה עשויה להיות הבעיה?

Jan22

New member
יכול להיות קבצי רוגלה

תוריד את ADAWARE 2007 ,תעדכן ותריץ בדיקה . כמו כן תבדוק את הקבצים בCTRL ALT DELETE בשדה של PROCESSES ותבדוק את הקבצים ש**כעת** רצים במערכת שלך. תיקח קובץ קובץ ותבדוק כאן http://www.sysinfo.org/startuplist.php ,אם תקבל אינדיקציה X - זה אומר שהקובץ לא אמור להיות מותקן ומורץ. קבצי הרוגלה גורמים להאצה של המערכת ולכן המאוורר עשוי לפעול לעיתים קרובות !

טל שמאי

New member
../images/Emo208.gif

טל שמאי

New member
אם כך, מדוע המאוורר עובד כמעט בלי הפסקה?

גם כשאני לא מבצע שום פעולה במחשב.

bar666xp

New member
תיראה יש 2 סיבות עיקריות להעלעת RPM של...

המאוורר.. 1. חום. 2. עבודה. אגב יש מאוורר אחד או 2? אחד לCPU אחד לGPU. בעיקרון המאוורר מעלה RPM בהתאמה לחום של הליבה זאת יכולה לעלות מ2 סיבות 1. עבודה 2. בעיה בקירור. יש מערכות בהן כל פעולת מעבד מפעילה/מעלה RPM מאוורר כדי להקדים תרפה למכה כמו שאומרים... {לא נפוץ}. יתכן כי הבעיה היא בלוח-אם/BIOS שנותן הוראת העלעת RPM בזמנים קצובים... נסה לבדוק אם מדובר בפעולה מחזורית כמו פעם בשעה פעם בX דקות כניראה זאת הבעיה העלה אותה מול היצרן {סביר שיהיה עידקון BIOS שאגב כדאי לבדוק אולי כבר יש}... אגב גם יכול להיות דרייבר של הCPU... מה שמכונה C&Q {קול אנד קוויט בעברית קר ושקט}. אם זה המאןוורר GPU {כ.מסך} חלים עליו אותם כללים +- רק שכאן לרוב זה יהיה בדרייבר של הכ.מסך ולא BIOS.

טל שמאי

New member
יש מאוורר אחד. העניין שבחודשים הראשונים

זה פשוט לא היה כך. המחשב היה שקט מאוד, רק פעם ב... המאוורר פעל. כיום המאוורר פועל כמעט כל הזמן, זה מה שמציק (ואני לא מבין למה, כי כפי שאתה יכול לראות - הטמפרטורות סבירות לגמריי, אין רוגלות ולא מצאתי תוכנות שמכבידות על המערכת).

bar666xp

New member
תיראה מעל 45 מעלות הייתי מודעג אם הוא לא היה

עובד... אז כניראה שמשהו הישתנה והמעבד לא מתחת ל45 מעלות = מאוורר עובד. לגבי RPM גבוה זה כבר מצריך בדיקות... נסה לבדוק וירוסים ואבטחה דרך אתר SYMANTEC לדוגמה... בדוק גם את הפרטים אם יש פורטים פתוחים... לדוגמה בתמונה מצב שאני לא יסבול ויסודר מיידית אחרי כתיבת ההודעה יש פורט OPEN?! יש אגב עוד אחד CLOSED אצלי?! לא לא אצלי בדר"כ הכל STEALTH מיד יתוקן.

ezaton

New member
יכול להיות שהנייד מאפשר שליטה ידנית

בפעילות המאווררים? ביבמ שלי זה אפשרי (בלינוקס, אבל כנראה שגם בחלונות) ויתכן שתוכנת ניהול החשמל/חום הוגדרה (בטעות, בד"כ) להפעיל את הקירור תמיד.

למעלה