פעילות בתנועה

פעילות בתנועה

היי בנות,

אני מחפשת רעיון לפעילות בתנועה בנושא העץ/ טוב בשבט
למישהי יש רעיון?

לצעוד עם אביזרים של הגינה (מגרפה וכו')

לפי "כך הולכים השותלים".

יש דיסק מקסים של מירב האוסמן שיש שם הרבה שירים שאפשר לעשות פעילויות מסביב. היום למשל השתמשנו בשיר על השקדיה שבאות חיות לבקר אותה ולאחל לה מזל טוב אז פיזרתי מלא שקדיות מפוליגל ורוד והילדים הפכו להיות החיות שבאות לאחל מזל טוב- פרפר, דבורה וכו'. היה מקסים!

galizoe

New member
קצת חופרים במעדר, לא לאט ולא מהר...

אחלה שיר מפעיל לטו בשבט (איך שותלים שתיל של דתיה בן דור).
יש לי גם דקלום שאנילא זוכרת כרגע למי זכויות היוצרים אז לא כותבת - הגוף שלי הוא עץ - ואז ממחישים את זה שהעץ מקובע למקומו (הרגליים צמודות ולא זזות, גזע ושורשים) בהנגדה לתנועתיות של פלג הגוף העליון (ענפים וצמרת).
יש גם שיר נחמד על יום הולדת לשקדיה שמזמין תנועתיות - לעוף כמו ציפור/פרפר/דבורה - שבאים לברך את השקדיה, אני בד''כ מזמינה קבוצת ילדים לכל חיה מעופפת ולא כולם יחד כדי שיהיה פחות צפוף.

galizoe

New member
קצת חופרים במעדר, לא לאט ולא מהר...

אחלה שיר מפעיל לטו בשבט (איך שותלים שתיל של דתיה בן דור).
יש לי גם דקלום שאנילא זוכרת כרגע למי זכויות היוצרים אז לא כותבת - הגוף שלי הוא עץ - ואז ממחישים את זה שהעץ מקובע למקומו (הרגליים צמודות ולא זזות, גזע ושורשים) בהנגדה לתנועתיות של פלג הגוף העליון (ענפים וצמרת).
יש גם שיר נחמד על יום הולדת לשקדיה שמזמין תנועתיות - לעוף כמו ציפור/פרפר/דבורה - שבאים לברך את השקדיה, אני בד''כ מזמינה קבוצת ילדים לכל חיה מעופפת ולא כולם יחד כדי שיהיה פחות צפוף.

אולי "ולס להגנת הצומח"?

אם הילדים מספיק בוגרים, אפשר להתאים תנועות מקסימות למילות השיר.
השיר, כאן:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/o...3dy55b3V0dWJlLmNvbS93YXRjaD92PXcyRTNoeGhiQWM0

אפשר לחלק את הילדים לקבוצות כשכל קבוצה מבצעת חלק אחר של השיר. את הפזמון כולם יחד.
במרכז הייתי מציבה תמונו של הפרחים המוזכרים בשיר, כאשר המילים זהירות לא לדרוך, מבוטאות בתנועה של רגל כמעט מתקרבת ומתרחקת.
מקווה שהובנתי.

רק אתמול הבנתי את הטעות

אתמול בלילה הקשבתי לדורי בן זאב מספר על חברו מנחם זילברמן ז"ל ובין היתר על דברים שהיה שותף לכתיבתם.
מסתבר שאת המילים לשיר הקרוי " ולס להגנת הצומח" כתבו ושרו חברי להקת הנח"ל כשבעצם רצו לרמוז על ההטרדות המיניות והאחרות שקרו כמעשה של יום יום על ידי קציני צהל הבכירים והזוטרים בעיקר כלפי הבנות.
אז אחרי ששמעתי את הרקע לכתיבת השיר שחפן בחובו בסתר את מצוקת החיילות , אני לא חושבת שאעשה בו שימוש נוסף בט"ו בשבט.

למעלה