צופים צופים
ברצוני לציין כי התקצרות הפעילות לא היתה חד פעמית אלא פעם שנייה ולכן התרגזתי. יחד עם זאת הבנתי כי אכן יעל המרכזת הבחינה בכך ולכן מהשבוע תשתננה השעות. ביטאתי זאת פה לא ע"מ לעורר דיון ציבורי צופים בעד או נגד, אני מחבבת מאד את הצופים ובמדינה וישוב דמוקרטי מותר להביע דעה או אי שביעות רצון ממה שקורה. סמדר יקירתי, תנועת הצופים אינה פרה קדושה, מותר לתת גם ביקורת. אם בדברייך רמזת על בני, אז צר לי לשמוע את דברייך שאינם מתאימים פה לפורום אך דעי לך שבני ילדון קופצני חמוד וחכם וחבל אם צוות ההדרכה לא מצליח לנהל עמו דו שיח. לעניות דעתי, בצופים צריך להיות כייף. בעיקר כייף עם ערכים לצידו. היתרון העיקרי בתנועת נוער שיש לילדים מסגרת, מסגרת אהובה פעמיים בשבוע ואני בטוחה במאת האחוזים שאם הפעילות תהיה מעניינת וסוחפת, צוות ההדרכה ידע לזרום עם החניכים ולא יהיה עסוק בלהשקיט את החניכים ולהפריד ניצים. אין קשר פה לצופים או לבני עקיבא, יש יתרון עצום לצופים על פני בני עקיבא, בנושא החבר'ה הבוגרים. בבני עקיבא כיתות ט' ומעלה כבר ממעטים להגיע לפעילות, פה בצופים אני שמחה ומופתעת לראות שקיימת פעילות ענפה ואני מודה ומעריכה זאת. אני מאחלת הצלחה רבה לכולם במיוחד ליעל גרינפילד המקסימה.