פעילות בצופים

ההיא2

New member
פעילות בצופים

האם הבחנתם לאחרונה כי פעילות הצופים התקצרה? הפעילות בשבתות הסתיימה כבר בשעה 17:00 כשמוצ"ש היה קרוב ל 18:00. חבל, כי לילדים אין סבלנות להמתין שעה עד לתפילה וסתם מתפזרים לביתם.

catingos

New member
בושה

חייבים להחליף תנועת נוער בכפר לבני עקיבא הילדים חוזרים הביתה ללא תפילה! כשאנו שולחים את ילדינו לצופים אנו מצפים שיתפללו שם!

ממש לא !!!!!!!!!

זה ישוב מעורב , וזה אחד מהדברים שאני חושבת ולא מעט אנשים בישוב יסכימו איתי שצריך להשאיר בישוב לי אין עדין ילדים אבל כחילונית אני לא ארצה לשלוח את הילדים שלי לבני עקיבא אלא לצופים .

תנועת נוער

לפני הרבה שנים בני עקיבא לא היו מעונינים שיפתח כאן סניף. הצופים הדתיים הרימו את הכפפה ופתחו שבט ברוח הכפר. אם יש בעיה אולי כדאי לדבר עם המרכזת בשבט ועם כל מי שצריך ולפתור את הבעיה במקום לדבר בהתלהמות ובצורה כזו שאומרת"כל מה שנעשה עד עכשיו לא נעשה נכון". איך הגענו עד היום?

מקובית

New member
המדריכים בצופים עושים עבודה נהדרת

ואם קיים קושי יש לדבר ולנסות לבדוק מה קרה שהילדים השתחררו מוקדם. אולי החניכים שיגעו את המדריכים שלהם ולכן הפעולה הסתיימה קודם? אולי המדריך לא חש בטוב? למה ישר לקנטר? ולמי שמציע את בני עקיבא - כדאי לחשוב שוב- הצופים הדתיים הם האיזון הנכון המקיים את נושא הדתיים- חילוניים. עם ההקצנות הקיימות בציבור הדתי נראה לי שבני עקיבא לא יאהבו כל כך ולא מאמינים כל כך בחיים של דתיים וחילוניים יחד. באשר לתפילה- מי שחשוב לו שהילדים שלו יתפללו -יחנך אותם לכך !!!!!- לא לסמוך על אחרים!!!

תגובה קצרה

הי, אני מרכזת הדרכה בשבט ומתוקף התפקיד שלי אני יכולה להגיד לך שמה שהיה עם הבן שלך ממש לא היהאמור לקרות, אבל אני לא חושבת שיש צורך בתגובה כ"כ קיצונית.. נכון, זה לא בסדר שהפעולה הסתיימה בשעה כזאת מוקדמת (אם זה באמת המצב- אולי הוא חזר לפני שהמדריכים שיחררו את כולם... אולי) אבל זה קרה בעיקר בגלל שעוד לא הזזנו את שעת המנחה והמפקד- אבל צאת השבת התאחרה... ולכן באמת החל מהשבוע התפילה בשבת תהיה בשעה 16:00 והמפקד ב:16:30. וכמו שאורנה אמרה- המדריכים באמת עושים מעל ומעבר בשביל הפעולות האלו ואין סיבה לזלזל בהם.. הודעה כזו בפורום נותנת רושם שכך הוא המצב בשבט וזה לא נכון. אני ממליצה לך לדבר עם יעל, מרכזת השבט/איתי/נועה גנזל/הרשג"ד/המדריך--- לא חסר, וזה נראה לי יהיה יותר אפקטיבי מאשר לדבר על זה פה ולפתוח דיון לא רלוונטי על סגירת השבט... תודה ואני מקווה שבהמשך יהיה יותר טוב. בקשר לתפילה במוצאש- דברי בבקשה עם ילדך, כי כניראה שלמדריכים הוא פחות מקשיב.

ההיא2

New member
צופים צופים

ברצוני לציין כי התקצרות הפעילות לא היתה חד פעמית אלא פעם שנייה ולכן התרגזתי. יחד עם זאת הבנתי כי אכן יעל המרכזת הבחינה בכך ולכן מהשבוע תשתננה השעות. ביטאתי זאת פה לא ע"מ לעורר דיון ציבורי צופים בעד או נגד, אני מחבבת מאד את הצופים ובמדינה וישוב דמוקרטי מותר להביע דעה או אי שביעות רצון ממה שקורה. סמדר יקירתי, תנועת הצופים אינה פרה קדושה, מותר לתת גם ביקורת. אם בדברייך רמזת על בני, אז צר לי לשמוע את דברייך שאינם מתאימים פה לפורום אך דעי לך שבני ילדון קופצני חמוד וחכם וחבל אם צוות ההדרכה לא מצליח לנהל עמו דו שיח. לעניות דעתי, בצופים צריך להיות כייף. בעיקר כייף עם ערכים לצידו. היתרון העיקרי בתנועת נוער שיש לילדים מסגרת, מסגרת אהובה פעמיים בשבוע ואני בטוחה במאת האחוזים שאם הפעילות תהיה מעניינת וסוחפת, צוות ההדרכה ידע לזרום עם החניכים ולא יהיה עסוק בלהשקיט את החניכים ולהפריד ניצים. אין קשר פה לצופים או לבני עקיבא, יש יתרון עצום לצופים על פני בני עקיבא, בנושא החבר'ה הבוגרים. בבני עקיבא כיתות ט' ומעלה כבר ממעטים להגיע לפעילות, פה בצופים אני שמחה ומופתעת לראות שקיימת פעילות ענפה ואני מודה ומעריכה זאת. אני מאחלת הצלחה רבה לכולם במיוחד ליעל גרינפילד המקסימה.

למעלה