פעילות בנושא סין

שלגיה73

New member
פעילות בנושא סין

אני צריכה להעביר בערך חצי שעה פעילות לילדי כיתה א בנושא- סין
יודעת שיש פה נשים מופלאות שידעו לעזור לי
תודה

מ י כ ל10

New member
מנסה

יש בכיתה אפשרות למצגת?
הייתי מראה כמה תמונות של הארץ, האנשים - מי מכיר? מי יודע? זה בישראל?
מראה מפה של העולם - מראה את ישראל על המפה. קטנטונת.
חוזרת לתמונות - זאת סין. איפה סין? מראה במפה. רחוקה. ענקית. כמה אנשים חיים בסין?
המנהגים בסין שונים מאלה שבארץ - מראה בגדים, בתים, אופניים, אוכל, שפה, כלי נגינה, מוזיקה ומרחיבה קצת (תמונות, הסברים, קטעי מוזיקה, סרטונים קצרים. אם יש ולא יותר מדי התלהבות אפשר לשאול אותם איך זה אצלם). הייתי מציעה לאכול אורז במקלות, אבל זה מתאים יותר לגן ולא לבי"ס.
על הילדים: בסין יש בד"כ ילד אחד במשפחה. גם הילדים בסין הולכים לבי"ס (באיזה גיל?). מראה קצת תמונות (הם ישנים בצהריים - ראש על השולחן עם כריות קטנות. כולם לאותו כיוון). מראה כתב סיני ונותנת להתאמן בכתיבת סימן.
מלמדת לומר שלום בסינית, ואולי גם "שמי ...", מראה את הדגל ומקנחת בחידון קצר (מראה תמונת דגל - ישראל / סין - של איזו מדינה הדגל הזה?, מראה קערת אורז / פלאפל - באיזו מדינה? וכו'. כל מה שדיברתם עליו)

מ י כ ל10

New member
ושכחתי

אחרי כל הרדוקציה וההתמקדות בשונה מסיימת ב:
למרות ההבדלים, גם הילדים והאנשים בסין אוהבים, חולמים, משחקים, פוחדים, כועסים, שמחים, מקווים...

kramerkaren

New member
ממשיכה את מה שמיכל אמרה

מביאה כמה מלים בסינית - ברכות אולי אפילו, או מלים יפות כאלה - אהבה שלום אושר מסבירה על הכתב הסיני ונותנת להם להעתיק מלה כזו (אפשר אפילו להדפיס ולהדביק על החלונות ולתת לילדים להעתיק ע"י זה שמדביקים דף שקף (או דף רגיל) על הדף.
מבברת איזה "שנת" היה כשהם נולדו (ושימי לב שבטח יש 2 שנתונים בכיתה) ומדברת על השנה ההיא ומה היא מסמלת, והשנה הזו שהיא שנת הקוף אאל"ט, ומה היא מסמלת.
אפשר לעשות טקס תה סיני, או לקנות עוגיות מזל
אפשר לעשות פעילות עם אורז, או את חידת גרגר האורז - אני זוכרת את כל אחד מהילדים שלי נפעמים מהסיפור.
וכמובן יש לך המון סיפורי עם ואגדות, פשוט צריך לבחור אחד וזהו.

ליאת של עדי

New member
מנהל
סין מדינה מדהימה

מסתבר שהם המציאו המון דברים. את יכולה לשוחח איתם על סין 10 ד שלמות מעניינות עם הרבה אינפורמציה חיובית.
כובעי נייר סיניים- להכין בכיתה לכל ילד נסי בבית קודם לראות איך זה הכי קל לך)
גזירי נייר (שמקפלים וגוזרים ואז פותחים. אנחנו בסוכות מחברים ועושים שרשרת)

שלגיה73

New member
מקסימות אתן תודה

ובאמת לא זכרתי את סיפור גרגר האורז בהקשר הזה
נתתן לי מלא רעיונות

למעלה