פעילויות לקיץ

פעילויות לקיץ

אחרי מספר ראיונות עבודה, קיבלתי משרה בגן של ילדים בני 2-4 . אני אמורה להתחיל לעבוד בתחילת יולי ואני מחפשת נושא (או אפילו שניים) שבו אתמקד במשך חודש וחצי בגן (במסגרת של קייטנה). מנהלת הגן הבהירה לי שהיא עוסקת בנושא הקיץ והמים עם הילדים בחודש יוני כך שנושאים אלה כבר "תפוסים". חשוב לי למצוא בכל נושא שזה יהיה סיפורים, שירים ופעילויות מגוונות וחוויתיות-אשמח אפילו אם תפנו אותי לספרים/קלטות או כל מה שעולה על דעתכם. תודה

הצעה של הנחתום המעיד על עיסתו....

(עניתי לשאלתך גם בפורום "גן ילדים" שאני בו יועצת באופן קבוע): יש הרבה ספרים ובהם רעיונות להפעלה. אני עצמי כתבתי 2 ספרים כאלה , שיש בהם מדרשי תמונות מחיי ילדים בגילאים שנה ועד 5-6. התמונות (שתוככנו בקפדנות על פי עקרונות שפירטתי במבוא לספר) מלווים בהצעות לפעילויות עם התמונה ובעקבותיה וכן בהתעות לפעילויות נוספות. הספרים מתאימים לאינטראקציה הורה - ילד בבית וכן לאינטראקציה גננת- ילד או גננת - קבוצת ילדים. הספר הראשון נקרא "תמונות מספרות לי" והוא מיועד לגילאי שנה עד שלוש. הספר השני (שהוא המשכו, ומלוות אותו אותן דמויות) מיועד לגילאי 3 עד 5-6 בערך. שני הספרים יצאו בהוצאת "יבנה" וניתן למצוא אותם בחנויות הספרים, ב"מיתוס" ובהוצאה עצמה (רחוב מאז"ה 4, תל אביב). אני, כמובן, לא ממש אובייקטיבית- אבל למיטב שיפוטי המקצועי (איך לא?) הספרים האלה יכולים להיות כלי עזר יומיומי לפעילויות עם ילדים, כלי לביטוי רגשות ולהיכרות מעמיקה עם הילד וכלי להעשרה רחבה בתחומים שונים וללמידה של הילדים. בהצלחה , דרורית אמיתי-דרור מומחית לגיל הרך יועצת להורים, גננות ואנשי חינוך http://www.ganyeladim.co.il/drorit.asp ולכל משתתפי הפורום- להתראות ביום חמישי הקרוב מן השעה 21:00. אני אהיה לרשותכן/ם ואשמח לנסות ולעזור בייעוץ ..

ניסנמה

New member
אפשר "למה כובע?"

לצאת מהעובדה שחובשים כובע בקיץ, למה הוא משמש בקיץ ולמה בחורף, לערוך תארוכת כובעים בגן. "קסמן של אגדות ומעשיות", אני מעבירה אותו בסוף שנה, נושא מקסים שמאפשר לך ליצור שפע של פעילויות. נושא " בעלי חיים": מבוייתים וחיות בר, משפחות של בעלי חיים. נושא: "מיים".

טלגל

New member
אפשרי כל נושא שיש לו מוסיקה

מתאימה, ז"א על חיות, זה תמיד טוב, ואז את יכולה לעבוד על קרנבל החיות, או על תנועה חיה של רונית פלד, יש המון סיפורים בנושא חיות והמון עבודות שאפשר להכין. אפשרי בהחלט להכין עם הילדים תיאטרון בובות, להכין איתן את כל תהליך כתיבת והכנת הצגה כולל תפאורה ותחפושות וכרטיסים זו תעסוקה מלאה.

למעלה