פעילויות חושים

Internet Mom

New member
פעילויות חושים

חשבתי לפתוח שרשור לטובת הורים לפעוטות.
השבוע ניסינו פעילות מקסימה עם קרח ומלח... פשוט מקפיאים קרח בקעריות קטנות, מניחים במגש עם שוליים ומפזרים מלח גס למעלה. עכשיו מטפטפים צבע מאכל ורואים מה קורה!
זה היה פשוט מרתק, אפילו עבור הילדים שלי, שהם כבר די גדולים. המלח חפר מנהרות בקרח, הצבעים חילחלו לתוכו... והכל נמס לאט לאט.
וזה גרם לי להזכר בכך שהפעילויות האלה נורא פשוטות ומוצלחות. למי יש עוד רעיונות מיוחדים?

Internet Mom

New member
מתכונים ביתיים לפלסטלינה

באתר שלי פרסמתי כמה וכמה מתכונים ביתיים לפלסטלינה. אפשר להגיע אליהם דרך הפוסט הזה... בין השאר: פלסטלינה קופצת, בצק מלח פשוט להכנה, ופלסטלינה משיית המכילה שמן תינוקות.

KarinDi

New member
יש לי המון

וואו אני כל כך מצטערת, אני בקושי מספיקה להגיע למחשב, וכשאני מספיקה יש לי מיליון משימות...הבלוג שלי עבר דירה ומתעסק עכשיו הרבה יותר בגן הביתי שלנו ולא רק ביצירה שלי, וגם קיבלתי ליומולדת מחשב חדש ועוד לא ממש סיימתי ללמוד אותו (נניח רק היום הצלחתי בפעם הראשונה להעביר תמונות מהמצלמה...) ופשוט לא הספקתי להגיע לפורום!
בערך 90% מהפעילויות שאנחנו עושות הן "פעילויות חושים"...אני חייבת קצת יותר מיקוד, אחרת אני אפציץ...
למשל: קופסאות תחושתיות, סוגים שונים של בצק, פעילות משאריות אוכל, פעילות מוזיקלית, פעילויות מים וקרח...אולי נגדיר נושא?

Internet Mom

New member
קודם כל... ספרי לנו עוד על הדירה החדשה של הבלוג...

ודבר שני- את צודקת, הנושא אכן רחב מדי. בואו נסכים על חומרים במרקמים מוזרים? כל מיני סוגים של בצק משחק.

KarinDi

New member
עוד מעט, ברשותך :)

אשתף במעבר הדירה של הבלוג, כי הוא מאוד רלוונטי לפורום, אבל אני ממתינה לכמה סגירות אחרונות בדרך...
בצקים ביתיים שניסינו לאחרונה (לפי סדר התמונות. כל המתכונים מהפינטרסט שלי, ויש שם עוד המון מן הסתם)-
בצק תפוחים לראש השנה- מתכון ותובנות כאן
בצק שוקולד- העלתי פה בפורום בעבר, מוצלח מאוד!
נסיו לבצק "סליים" (גועל? רפש?) על בסיס קורנפלור ושמפו- לא היה מוצלח, אז אין המלצה
בצק שאריות מטבח- מהחומרים שנשארו אחרי הכנת כמות כגולה של שניצלים להקפאה, שארית ביצה ושארית פירורי לחם. יצא בצק מדליק! בכלל הבת שלי התמכרה למרקם של ביצים לאחרונה, מהשאריות שמורחים על המאפים...
אחרון חביב, לא ממש בצק וגם בלי תמונה, אבל אנחנו משחקות לאחרונה הרבה בספוג וסבון- כלומר בקצף שנוצר, מרקם מרתק ואפקטים אינסופיים

KarinDi

New member
תמונות 3-4

התהפכו....
רציתי לנצל את זה להמליץ על בצק משחק קנוי כיפי להפליא שגילינו, בצק נמתח בסגנון אחר לגמרי מהרגיל, אבל אני מתעצלת להגיע אליו כרגע ולא מצאתי את שם החברה באינטרנט...בנתיים קבלו תמונה, מחר אחזור עם הפרטים

Internet Mom

New member
מוצק או נוזל?

כאשר מערבבים קורנפלור עם מים מתקבל חומר מוזר שהוא לא מוצק ולא נוזל.
שמים כוס או שתיים של קורנפלור בקערה גדולה או תבנית ומוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת מרקם משחתי. שימו לב שהקורנפלור לא נמס ולא בדיוק מתאחד עם המים... זה כל העניין... הוא אף פעם לא יתאחד.
קצת צבע מאכל יוסיף קצת עליזות לפעילות ועכשיו אפשר להתעניין בחומר המוזר שכאשר לא מפעילים עליו לחץ הוא ממש נוזל אבל כאשר לוחצים עליו- למשל לשים אותו- הוא הופך למוצק.
הסבר ותמונות של התהליך אפשר לראות כאן.

Internet Mom

New member
שקית סבון

מי זוכר/ת?
כשהייתי ילדה זה היה להיט.
שאריות סבון בשקית, מוסיפים טיפונת מים וקצת צבע (כשהייתי ילדה השתמשנו בבפנים של הטושים, אבל עכשיו סוגרים את הטושים כל כך טוב... אבל אפשר להשתמש בכל צבע נוזלי- למשל צבע מאכל).
קושרים או סוגרים בשקית פס-סגור
ועכשיו לשים לשים לשים לשים
מדי פעם השקית נקרעת וצריך להעביר את הבלילה לשקית חדשה.
לא יודעת למה אבל זה סופר כייף... גם לגדולים.

למעלה