פעילויות באימון...

פעילויות באימון...

יש לי מתאמנת שמאוד מעוניינת לקבל יותר קרדיט על עבודתה. היא מאוד מוערכת מבחינה מקצועית דבר אשר תורגם לאחרונה בהעלאה בשכר ובשיחת עידוד מהמנהל. הקושי שלה הוא מול המנהלת הישירה שלה. היא לא מקבלת ממנה קרדיט והשיחות שלהם מתסכמות בהוראות מצד המנהלת בלבד. אני מרגישה שהתירגום לכסף והערכה מצד המנהל לא מספקות אותה והיא זקוקה ל'שבירת קרח' מצד המנהלת הישירה. מה עושים? אשמח לרעיונות... בנוסף, האם יש איזה אתר לפעילויות באימון? משהו מעבר למילים... בסגנון שעושים ימי אימון בשטח רק משהו יותר ל 1X1. תודה!

שגיא י

New member
הערכה - צורך בסיסי

אני יכול רק להניח שחוסר פירגון הוא חלק מהאופי של המנהלת, ונראה שיהיה קשה לשנות זאת. אם זה נורא מפריע, עדיף לעבור משם, עם כל הקושי שבדבר, כי השחיקה עלולה לתת את אותותיה ולפגוע בביצועים ובאיכות החיים של המתאמנת. לרוב אני ממליץ על מיקוד שליטה פנימי, אבל במקרה הזה נראה לי שהבעיה היא חיצונית בלבד. שגיא

ordanco

New member
מה?

אנחנו לא יועצי השמה אלא מאמנים אישיים, יש לה נושא אימוני ומקום לצמיחה.

ordanco

New member
בוודאי

יש פה גישות שונות של אימון וכמעט בכל שאלה יש כמה כיווני תשובה, שזה נפלא ומבורך בעיני, נשאלת השאלה - האם מה שענית זה גישה של אימון באיזושהי שיטה? אחרי הכל זה פורום של אימון אישי - coaching ואולי אני טועה כאן ואם כך אשמח אם תעמידו אותי על טעותי

שגיא י

New member
פרשת דרכים

אני מודה לך על השאלה. רצוי שאימון יהיה ממוקד בדברים שהם ברי השגה. הרי לא נשלח אנשים להילחם בטחנות רוח... במקרה שלנו, האם המנהלת לא מודעת לצורך של העובדת האיכותית שלה במשובים חיוביים? או שמא יש לה עצמה קושי נפשי אמיתי בביטוי רגשי? אם מדובר באפשרות השניה, הרי שהיינו צריכים להעביר את המיקוד כולו למקום שבו יש לנו מעט מאוד, אם בכלל, שליטה. האם זה שווה את המאמץ? אם, לעומת זאת, נאמן את המתאמנת שלנו במעבר שלה למנהל אחר, תהליך שדורש המון אנרגיה, יש יותר סיכוי שנמצא את המבוקש. כמובן שאני לא רואה את התמונה כולה, כי אני מתבסס רק על ההודעה של הילית בן למעלה. שגיא

ordanco

New member
אתה מקסים

האיכפתיות שלך מקסימה, שנינו לא יודעים מה קורה שם בכלל, לשנינו איכפת שיהיה שם סוף טוב, החיים הם עדין שלה, שנינו לא יודעים מה השיעור שם, אולי השיעור זה לדעת לנתב את חיי למקומות עבודה או חיים מסויימים ואולי השיעור הוא לדעת לבנות הערכה עצמית פנימית ולא על סמך גורמים חיצוניים. זה עדין השיעור שלה, שיעור זה לא טחנות רוח, הדימוי הזה מציג את השיעור כקשה, אולי זה לא יהיה קשה לבנות הערכה עצמית ודווקא לעבור מקום יותר קשה לה. נראה שאתה מרגיש צורך למתן את האדם כדי שלא יתאכזב, זה שלך יקירי, זה נסיון החיים שלך, זה לא קשור אליה....

שגיא י

New member
אני לא מנסה להנמיך ציפיות

אני כן מנסה להימנע מציפיות לא מציאותיות. וזה חלק מהשיקוף. זה הכל.

ordanco

New member
מזה ציפיות לא מציאותיות

מזה ציפיות לא מציאותיות? היכן באמת גבול ההגיון? היכן כדאי לומר רגע רגע?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך לשוחח עם המנהלת (ובכלל)

זו לא שיחה פשוטה כלל - צריך להעביר את השיחה מערוץ אינסטרומנטלי לערוץ הרגשי, כדי שהמנהלת "תראה" אותה. מודל שיכול לעזור בזה הוא המודל של תקשורת מקרבת. הוא בנוי מארבעה שלבים: 1. כשאני רואה/שומע - החלק הזה הוא תצפית עובדתית ללא פרשנות למשל "כאשר אני נפגשת איתך ל1 על 1, את מנחה אותי מה לעשות הלאה בעבודה" 2. אני מרגישה למשל במקרה זה - עצב/תסכול. 3. כי חשוב לי /כי אני זקוקה - כאן בא הצורך האותנטי - למשל "כי אני זקוקה למשוב והערכה על עבודתי" 4. והייתי רוצה - כאן באה בקשה ספציפית - למשל "שתאמרי לי משהו על המשימות שביצעתי". אתן יכולות לעבוד ולבדוק את כל החלקים של המשפט ולראות מה נכון ומה אפשרי עבורה לומר. זה דורש אומץ ואותנטיות, אבל בזכות זה גם פותח באופן לא מאיים.

לא הבנתי את השאלה בסוף

אתר לפעילויות באימון? משהו מעבר למילים? הסתקרנתי, מה התכוונת?

הלוואי וידעתי להסביר במדויק אבל...

הכוונה היא מעין 'יציאה מהשיגרה'. ללמד איזה כלי דרך פעילות מסוימת. לא דרך מפגש רגיל. למשל: יש המון פעילויות שאפשר לעשות עם ילדים ודרכם ללמד על ערכים כמו חברות כנות ומנהיגות. מקווה שהבהרתי לך קצת יותר

הבנתי עכשיו

נשמע מדליק, אבל אין לי רעיון כזה. מה שאני עושה עם אנשים חוץ מדיבורים, היא עבודה בשיטת ה"התמקדות". יש קורס שלומדים, ואז אפשר לעשות את זה עם אנשים. לנו זה מאוד מוצלח. בהצלחה

aduda5

New member
תהליך רגשי

הי יקירה, תחילה,בעיניי יש לבדוק מה הקושי הרגשי שעולה שם ולעשות drill down, למה היא זקוקה להערכה במילים, האם היא מרגישה טוב עם פעילותה במסגרת העבודה ( ממקום של אחריות אישית אל מול מה שלא תוכל להשפיע) מה היא חווה מאיפה זה מגיע, איך נראית הערכה בעיניה, האם היא מסופקת ומוגשמת במסגרת תפקידה. השלב בא הוא לבחון מה הפחד, איזה חסם מחשבתי נמצא שם ולחבר בין מה שהלב מרגיש למה שהראש חושב (יכול להיות שהיא החליטה שעליה להוכיח לעצמה ולהצליח במקום זה אבל לא בדקה עם עצמה האם הוא מספק אותי) רק לאחר מכן יש לבנות תקשורת מקרבת כפי שאמרה פה אחת מעמיתתנו. לפני שיוצאים לעשייה יש להבין מאיפה הדברים נובעים על מנת ליצור שינוי אמיתי , לכל אדם יש קוד רגשי מסוים מתוכו הוא פועל ושם בדר"כ נמצא התקיעות יכול מאוד להיות שמה שהיא חווה מול הבוסית הוא מראה להתנהלות רגשית שהיא ממחזרת במקומות עבודה ואולי גם במערכות יחסים? מקווה שסייעתי עדי אזולאי "האחות הגדולה"- אימון אישי

יודה ב

New member
פעילויות באימון

על מה המתאמנת שלך מבקשת להתאמן? אם זה על כך שהמנהלת שלה תפרגן לה, אז כנראה שזה לא נושא לאימון . אי אפשר לאמן מישהו על משהו שאיננו תלוי בו. לעומת זאת הייתי מציע לך לבדוק את המילה: "זקוקה" מה משמעותה? אולי לאמן אותה (כמו שהוזכר) על מיקוד שליטה פנימי. שתפסיק להיות זקוקה. אני לא הייתי נכנס להמלצות על לעזוב את העבודה אלא בהחלט על היכולת שלה לשלוט בסיטואציה מבלי "להזדקק" לדברים חיצוניים.

למעלה