פעולת ט"ו בשבט..

yalda123

New member
פעולת ט"ו בשבט..

אני צריכה רעיונות לפעולת טו בשבט, על עצים, צמחים וכו´ או על אכות הסביבה, אני מאווווווד אודה למי שיעזור לי.. תודה רבה , מדריכה במצוקה!

La Gamba

New member
למתי זה?

אשמח לעזור לך, אבל קובץ ההדרכה הישן שלי לט"ו בשבט ארוז כבר בתוך התיק שלי לסמינר מד"צים של התנועה שלי מחר.... אני חוזר ביום ראשון

הייתי מאוד שמחה לעזור לך...

אבל אין לך מטרות לפעולה, ולא שכבת גיל מודרכת. העברנו לא מזמן מערך אקולוגיה (או איכות הסביבה) ויש לי כמה פעולות אבל השאלה מה את רוצה, פעולה שהיא בעלת מטרות מסוימות, או ערב תרבות מגבש ומסעיר. חיזרי אליי ואני אשמח לעזור

yalda123

New member
אז ככה,

זה לכיתה ד´, אחווה של בנות, המטרות זה הן : שהחניכות יפעלו בכבוד זו כלפי ו וכלפי הסביבה שהחניכות יפעלו ביצירתיות ויפתחו ראש גדול שהחניכות יבינו את חשיבות הפרט בקבוצה אלו הן המטרות העיקריות שלי.... אשמח לעזרה תודה מראש...

sichi

New member
אני רוצה להמליץ על חוברת ...

שך קק"ל שנקראת "תנועה ביער" זה הפעלות ופעילויות שקשורות לקק"ל טו בשבט וארץ ישראל... זה של האגף לחינוך נוער, אני יתן לכם מספר טלפון וכתובת, ותבקשו ישילחו לכם... זה רק יכול לעזור, זה לכל שכבות הגיל... *מנהל מחלקת חינוך בלתי פורמלי, מקס בן שטרית. רח´ כנפי נשרים 24, ירושלים. טל: 02-6583303, 051-925180. זהו...

אולי...

תחלקי אותן ל-2 קבוצות ותעשי תחרות ביניהן. אם תקחי אותן פארק זה גם יהיה טוב מאוד. תעשי להן תחרויות שקשורות לטבע, ואת יכולה להכניס בזה יצירתיות וכל מה שאת רוצה, נניח שיכינו את הטנא הכי יפה, או שינטעו איזה שתיל במחנה, או שתעשי כל מני משימות, והם מקבלים דגל או משהו בין 1-3 לפי כמה טוב הם עשו את המשימה, בנוסף לכך אחרי כל משימה הם מקבלים קטע קריאה על הטבע (עצים וכאלה, תבחרי איזה שהוא עץ או יער שיהיה קתוב עליו משהו) ואז הם צריכים לזכור אותו בעל פה ולהגיד לך מה כתוב ולפי כמה שהם זוכרים הם מקבלים שוב בין 1-3 דגלים או מה שלא תבחרי. בסוף מה הם עושים עם הדגלים? הם הולכים לאיזו שהיא פינה, שיש שם המון אפשריות של עצים, ולכל עץ יש את התכונות שלו, גדל בנגב, צפון, צריך מים בלה בלה והם צריכים לכל דגל לבחור עץ ואיפה לנטוע אותו וזה אומר שאת צריכה להכין מפת א"י גדולה גדולה ולשים קופסאות ברחבי הארץ (מישור החוף, נגב, גליל, יהודה ושמורון וכך הלאה) ושם הם שמים את הדגלים עם העצים שבחרו. הקבוצה עם הכי הרבה דגלים מנצחת. ככה זה גם כיף כי יש משימות, וגם כי הם לומדים על העצים וכל החרא הזה. מקווה שיעזור לך!

למעלה