פעולת בחירות

פעולת בחירות

טוב, אז ככה. אנחנו מדריכות בצופים שמעבירות פעולה לכיתה ז'(בתנועת הצופים-הנהגת צבר- שפועלת בחו"ל) על הבחירות שמתקרבות. אנחנו בעצם צריכות הסבר טוב ופשוט של מצעי הבחירות והדברים ששונים בין המפלגות: מרצ, קדימה, ליכוד וש"ס. העניין הוא שניסינו לקרוא את מצעי הבחירות של המפלגות הללו אבל הם נשמעו אותו דבר ולא ממש הצלחנו להבין את התכלס... מאוד מאוד נודה אם אולי כל אחד יבחר מפלגה ויסביר עליה, בעצם רק הנקודות העיקריות. תודה רבה!!

noamgk

New member
אם אתן רוצות למצוא הבדלים ברורים,

קחו מפלגות שרחוקות בהשקפותיהן אחת מהשנייה. למשל: מרצ והאיחוד הלאומי-מפד"ל (במישור המדיני), הליכוד והעבודה (במישור הכלכלי), ש"ס ושינוי ז"ל (במישור הדתי). ואפשר לצרף גם את קדימה כדוגמא למפלגה שאין לה אידאולוגיה ודרך ברורה.

iRoNBaLLz

New member
הוא לא דיבר על העובדה שהיא מהצופים

ואפשר להזדהות עם מפלגות כאלה או אחרות. היא דיבר על כך שלקדימה, כמפלגת מרכז וכמפלגה חדשה, אין דרך אידיאולוגית ברורה כמו למפלגות משני הצדדים שלה.

E טי

New member
וואלה צודק!

שתיהם תנועות חסרות אידאולוגיה, שמטרתם היחידה היא להעסיק את חבריהם...

meitush123

New member
בייבי סיטר

שהילדים לא יחשפו חס וחלילה לרעיונות מהפכניים מדי

לא מדוייק.....

הם מחנכים למנהיגות ומהפכות, אך לא למטרה מסויימת.... יעני מרד לשם עצם היותו מרד, ולא לשם מטרה או ערך מסויים.

meitush123

New member
שזה מטומטם למדי

מה גם שהמטרה העיקרית זה בעצם: "כן, תמרדו קצת ואז תחזרו להיות בורגנים קטנים וצייתנים)

אני מסכים.

מרד לשם המרד הוא טיפשי ביותר. אבל להגיד שהם לא מחנכים למהפכנות זה לא נכון....

אני לא מבין איך לא מצאתם הבדלים...

יש הבדלים תהומיים בין המפלגות הגדולות! בכל אופן יש סיכום מאוד יפה באתר אומדיה בקטגוקית בחירות. הנה לינק: http://www.omedia.co.il/Show_WithIntroduction.asp?MenuID=698&ThreadID=1014017

אין הרבה הבדלים

מתמודד אחד קצצן האחד משביתן וזה שנשאר הוא לקקן אני לא מוצא הרבה הבדלים

למעלה