פס קישוט

גש ברקת

New member
פס קישוט

אנחנו רוצים לצבוע פס קישוט לאורך דופן הסירה למישהו יש ניסיון? סוג הצבע? איפה קונים? תודה

gb228

Active member
לא עשיתי, אבל ממה שראיתי

יש שתי אפשרויות. פס מודבק - יש לקנות, למשל ב WEST MARINE, במספר רוחבים וצבעים - נראה לי שזו השיטה היותר מקובלת על מנועיות. חיסרון - מתקלף/נקרע עם הזמן. ייתרון - פשוט ליישום והסרה צבע - צבע TOPCOAT בהתזה תוך מיסוך עם מסקינג טייפ. חסרון - יישום, צריך לעבוד היטב עם המסקינג טייפ (יש סוג מיוחד לצבע של 3M) כדי שהשוליים יהיו באמת חדים. ייתרון - עמידות וגמישות ברוחב, צורה וצבע. נראה לי שמברשת או רולר לא יהיו טובים הן בגלל איכות הצביעה ועובי השכבה. אני לא יודע אם מקובל לעבוד בהתזה עם שבלונה - נראה לי יותר למצב שבו רוצים לצבוע צורה מסובכת ולא פס ישר.

zina71955

New member
גליל מסרינג טייפ רחב כחול, שמשני עבריו למטה

ולמעלה נייר עיתון מודבק לגוף במסקינג טייפ פשוט לצורך התיחום. ספריי טופ קואט ויום יבש בלי רוח.

1שריל

New member
נתחיל בזה שצריך להיות יצירתי

יש לתכנן את פס ה קישוט תוך כדי לקיחה בחשבון(שיצא ישר/בהתאם) של השיפועים בגוף הכלי שאותם תרצה לצבוע יש לרכוש נייר הדבקה יעודי (לא פשוט/רגיל ובטח לא פלסטי כפי שהציאו לך) יש משמעות לצורת/חוזק ההידבקות , ויכולת ההורדה / הסרה לאחר היישום -יש בצבע חום ויש כחול (אני השתמשתי בכחול) יש לכסות היטב את שני צידי הפס וברוחב גדול , במידה ותרצה ליישם בריסוס (לא מציע לך)-עף למרחקים ומאוד מלכלך בשביל שטח יחסית קטן - ניתן גם לבצע עם מברשת , אני יישמתי עם רולר ברוחב המתאים גש לטמבוריה מקצועית(שם גם תוכל לרכושאת שאר האביזרים ) גוון לך צבע מתאים של "טמגלס" - עבוד/יישם לפי ההוראות הרשומות על קופסאת הצבע- הכנס לאתר של טמבור לגבי כול אינפורמציה - ד"א יש להם מדריך לצביעת כלי שייט - יישם לפחות 2 שכבות , הסר נייר הדבק בסיום העבודה הארות - יש להשתמש בציוד הגנה כפפות,עם במקום סגור בנשמיה ,אין לנשום אדי הצבע/מדלל/מקשה, -רצוי באויר חופשי , פני השטח צריכים להיות ישרים , במידה ויש רכיב/חלק בתוך רצף הפס יש לצבוע סביבו בעדינות עם מכחול/מברשת ,כדי ל"להכנס לפינות" - כשבועיים לאחר היישום בצע "וואקס" בהצלחה

סוניה

New member
לא ליישם שתי שכבות

על אותו סרט הדבקה. לא חשוב כמה איכותי יהיה הסרט - עם שתי שכבות צבע זה יהיה סיוט להוריד אותו - וגם יש סיכוי טוב לחרבן את העבודה. אם רוצים שתי שכבות - יש להסיר את הסרט אחרי השכבה הראשונה = ולהדביק שוב עבור השכבה השניה.

למעלה