פסק זמן?!?

אנאיס10

New member
פסק זמן?!?

היי,
אני בת 26 בזוגיות כבר שנה וכמה חודשים עם בחור בגילי. ביני לבין חבר שלי יש כימיה מדהימה בכל מובן שהוא (אינטלקטואלית, פיזית...) אבל לפעמים אנחנו לא מצליחים להבין אחד את השניה עד הסוף.
הוא עדיין בלימודים, אני סיימתי וכבר עובדת בעבודה יציבה. לאחרונה פתח עסק שעובד בלילות ואנחנו פשוט לא מצליחים למצוא זמן להיפגש.
מבחינתי הבעיות ביננו ניתנות לפתרון אבל לפני שבועיים בשעת כעס ועצבים הוא פשוט החליט שהוא רוצה הפסקה ולא עניין אותו כלום.
אני כמובן אמרתי שאם הוא לוקח הפסקה מבחינתי אנחנו פרודים. הוא כנראה לא לקח אותי ברצינות ובאמת הייתי חזקה ולא התקשרתי משך שבוע וחצי.
בסוף הוא שלח הודעה, אמר שהוא רוצה לדבר ולסגור דברים יפה ובאמת נפגשנו.
הוא אמר שהוא אוהב אותי, שהוא לא ימצא טוב יותר ממני ואני מה שהוא מחפש אבל הזוגיות ביננו לא טובה והוא לא יודע מה לעשות.
הוא ביקש הפסקה בלי זמן מוגדר כדי שנוכל להגיע לקשר ממקום יותר נקי, נטול משקעים.
ההבנה שלו את המצב ודרך ההתמודדות שלו מושרשים מבית לצערי והוא ממש מאמין שזה יעזור לנו.
בסופו של דבר ולאחר התייעצות החלטתי שאני נותנת לו הפסקה אבל אני ממש בדילמה.
בכל מקום שאני ניגשת אני מגלה שאנשים לא מאמינים בהפסקות.
אני לא יודעת אם חכם שהוא יודע שאני כאן יושבת ומחכה לו והוא יכול לקחת את כל הזמן שבעולם (מי יודע כמה זמן זה יהיה) על מנת לחזור 'נקי'.
מצב שני- אני אוהבת אותו כל כך, אני מאמינה לו שזה לא מילה אחרת לפרידה אלא באמת רצון אמיתי לפתור דברים, אני מאמינה שהוא לא מסתכל על בחורות אחרות ואני מאמינה שהוא לא משקר עלי.
אבלללל
איך אפשר?!?
איך אפשר להתנהל בעולם בתחושה כה מעיקה שאני לא יכולה לגעת בו, לחבק אותו או אפילו לדבר איתו?!

ואולי זו רק מנה ראשונה כאשר המנה העיקרית היא פרידה והוא מנסה לרכך אותי?
האם ללכת?

איזה ייאוש...

tamar1129

New member
עצתי לך

מתוקה שלי עצתי לך שתמשיכי הלאה כי לא קיים דבר כזה הפסקה שאוהבים ! שיש אהבה מנסים לפתור תבעיה ולהגיע לעמק השווה ולא מרימים ידיים מה שגם זה נותן הרגשה ששומרים אותך על אש נמוכה לא מגיע לך לחכות למישהו שלא סגור על עצמו כי יכול מאוד להיות שהוא בוחן לעצמו אפשריות בעוד את מחכה לו וחבל כי הפגיעה תיהיה לך קשה יותר

חסרה הדדיות

כתבת כך: "החלטתי שאני נותנת לו הפסקה ".

לא כתבת: "החלטתי שאני נותנת גם לי הפסקה".

הפסקות יכולות לעזור אם הן באמת מקובלות הדדית על שני הצדדים ואם מגדירים בהן נקודות זמן לבקרה, אבל במקרה שאת מתארת בעצם נכנעת לגישה שלו ולא הסכמת עליה מנקודת ראות שווה.

למה? כי את מחכה להחלטה שלו והוא גם מחכה להחלטה שלו. לכן המצב לדעתי הוא מצב שיביא להפסד שלך בכל מקרה.

אם הוא יחליט שההפסקה הופכת לפרידה, את תיפגעי. אם הוא יחליט שההפסקה נגמרה, הוא יחזור כשהאיזון ביניכם נפגע ויכולה להיות לכך השפעה מתמשכת על המשך היחסים ביניכם, שלא לטובה. אם את תישברי ותודיעי לו שנגמר, את עלולה להרגיש רגשי אשמה, כי פרק הזמן הבלתי מוגדר טרם נגמר.

בינינו, הוא יודע שאת כרגע מחכה לו ושכל הקלפים בידיים שלו, כי כל הפוזות שתוכלי לעשות לא מסתירות את הרגש האמיתי.

לפיכך, אם את מסכימה להפסקה, תעשי סוויץ' בראש ותני אותה לעצמך, לא לו.

תאמיני לי שאם זה יהיה אותנטי, הוא ירגיש, ידע ויתנהל אחרת.

אם את לא מסכימה להפסקה, תציבי תנאים: או שמנסים לפתור את הבעיות (כולל פתרונות להתנגשות עם הגשמת החלום שלו בעסק שפתח), או שאומרים יפה שלום, מברכים על הטוב שהיה והולכים איש לדרכו, גם אם צריך לנגב דמעות.

בהצלחה

גארוטה

New member
תראי מה זה

את חושבת שיש ביניכם כימיה מדהימה אבל בהזדמנות הראשונה שהיא עומדת למבחן
הוא בוחר לקום וללכת, והוא, הוא אוהב אותך וחושב שלא ימצא טובה ממך ובכ"ז בוחר
לחיות בלעדייך עם התירוץ העלוב של "לחזור נקי", נו באמת.
את נשמעת מספיק אינטלגנטית כדי לא לאכול את הבולשיט הזה ולחשוב שבאמת אחרי הפסקה
ייפתרו כל הבעיות וחילוקי הדעות וכל המשקעים לא יצופו מחדש.

חמודה. זה יותר מידי מקרי שבדיוק שהוא פתח את "העסק שעובד בלילות" הוא בחר לקחת הפסקה.
תעשי 1ּ+1 ותקבלי את התשובה.

וואלק אתה..

נשמע כמו

יותר מדי דרמה, והרבה מאוד חוסר בגרות. אין חיה כזו הפסקה. פשוט אין. מי שלא רוצה או מסוגל לפתור את הבעיות אונליין שישחרר ולא יבלבל במואוח.
מה שאת כעת למדה הוא שלפעמים כימיה זה לא מספיק, כי יש שלל בעיות בתחומים אחרים לא פחות חשובים כמו אופטימיזציה או הסטוריה

מציעה לשחרר אותו מיוזמתך. להבהיר לו שאו שהוא מגיע ומדברים על כל עד שיוצא עשן לבן ומחליטים על ההמשך או שסוגרים את העסק.
זה פשוט לא סביר שתאכלי את עצמך בהולד.

שרון 254

New member
תגידי

"פרודים" זה לא מושג מחיי הנשואים?
ואם הוא מסתכל על בחורות אחרות..אז?
תני לו ללכת ואל תחכי לכלום.
יכאב קצת בתקופה הקרובה אבל את תתגברי.
ואל תשכחי אם נועדתם להיות ביחד זה יקרה.
עכשיו או בעתיד.

seeyou

New member
פרוד קיים רק במצב משפחתי והודר לפי ויקיפדיה

"
פֵּרוּד הוא מצב משפחתי של בני זוג נשואים החיים בנפרד זה מזה, מתוך כוונה, לפחות של אחד מהם, להתגרש.
"

בזוגיות כמו שלכם עם "כימיה מדהימה בכל מובן שהוא (אינטלקטואלית, פיזית...) " ייתכן שהוא סתם "פרד" ומוכר לך סיפורים

לא קיים פסק זמן בזוגיות אלא זה שם מוצר

יוסי

Niandartal

New member
תקראי בין השורות, התשובה ממש שם...

"הוא אמר שהוא אוהב אותי, שהוא לא ימצא טוב יותר ממני ואני מה שהוא מחפש".

נקודת ההנחה שלו שהוא לא ימצא טובה ממך, המשמעות היא שהוא מחפש, אם ימצא אז תגידי ביי ביי.
אם לא ימצא אז "יסתפק" בך ויחזור אלייך.
בכלל המושגים "ימצא" "מחפש" מעידים על זה שהוא לא סגור על עצמו ואת ככל הנראה ברירת מחדל, וגם זה רק כאופציה.
שחררי וצאי לחיים חדשים יפים ויציבים יותר, נשמע שאת אינטליגנטית אבל מאוהבת וזה משבש לך.

בהצלחה

סטנגה Joe

New member
שחררי

יש ביניכם כימיה מדהימה אבל "לפעמים אנחנו לא מצליחים להבין אחד את השניה עד הסוף"?
אני היחיד שרואה את הסתירה במשפט?

כנראה שאין בינכם כל כך כימיה והתאמה.
אם הוא רוצה ללכת אז כנראה שזה כבר נגמר וזה לא זה.

אז תבכי ותכאבי אבל שחררי והמשיכי הלאה.

למעלה