פסקת ההתגברות

מה תהיה תגובתך?

• אצא להפגנה

Votes: 2 40.0%
  • אבצע פעולה אלימה

Votes: 1 20.0%
  • אהיה אדיש

• אפתח שמפניה

• אכנס לדיכאון

Votes: 0 0.0%
  • אחר

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    5

דיברגנט חדש

Well-known member
נתניהו הולך על העברת פסקת ההתגברות.
המציאות כפתה עליו את המהלך הזה כאשר ביהמ"ש חרג מסמכויותיו והתחיל לפסוק עפ"י אג'נדות של השופטים במקום עפ"י חוקי הכנסת.
ח"כ טלי גוטליב תיארה זאת בצורה מדויקת כפי שהבאת בשרשור חדש שפתחת לכבודה ובו לדבריה, "בג"ץ צריך לזכור את מקומו וצריך לרסן את כוחו". היא הסבירה: "כשבית המשפט פועל בחוסר סמכות אני לא מכבדת את זה, צר לי. כשבית המשפט, תקשיבו לי טוב, כשהעליון מבטל חוק הוא פועל תוך הפרה בוטה של הסמכות הקנויה שלו בסעיף 2 בחוק יסוד השפיטה".

הגיע זמן לעשות ניקוי אורוות שם ולהחזיר אותו לסמכויותיו ולא לתת לו לקבוע לציבור דברים שהציבור בחר אחרת כפי שצריך להיות בממשל דמוקרטי.

אגב, כרגע הצביעו 3 גולשים ואחד הצביע פעמיים ולכן ישנן 4 תוצאות שונות והפלא בפלא, |תפוז| ה"חכם" מציג את זה כ-33% במקום כ-25% רק בגלל שהצביעו 3 ולא 4 :D

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
השאלה היא לא אם הוא הולך על זה אלא על איזו פסקת התגברות מדובר. אם היא נוגעת רק לחוקים וחוקי יסוד, הרי שאין בה הרבה ממש/חדש זולת הענקת סמכות לביהמ"ש לבטל חוקים, לראשונה מקום המדינה. אם לעומת זאת ילכו על פסקת התגברות שכוללות גם החלטות מנהליות, או לחלופין מה שמכונה יבטלו את עילת הסבירות בפסקי בית המשפט, או אז ורק אז (בניגוד לכל ההפחדות התקשורתיות ואינטרסנטיות) יהיה מדובר בשינוי של ממש.

dory30

Well-known member
נתניהו עבד קשה לחזור לשלטון ולכן לצערך, כנראה שתעבור פסקת התגברות פרווה. הוא מודע לאפשרות של מחאות בציבור.

Harrington

Well-known member
מנהל
נתניהו עבד קשה לחזור לשלטון ולכן לצערך, כנראה שתעבור פסקת התגברות פרווה. הוא מודע לאפשרות של מחאות בציבור.
כמו שזה נראה כרגע נתניהו לא פונקציה בעניין. הנושא בכל מקרה נכפה עליו על-ידי הקואליציה שלו. אגב לא זכור לי שאי-פעם בחיי הבעתי דעה לגבי עוצמת פסקת ההתגברות שצריכה להיות, כך שה"לצערך" הייתה תוספת חמודה אך כרגיל, מצוצה מן האצבע :). לפחות בשלב זה.

dory30

Well-known member
כמו שזה נראה כרגע נתניהו לא פונקציה בעניין.
אה כן? כי נראה לי שהוא לא רוצה לחזור לאופוזיציה. אם הוא רוצה לשלוט, עליו לרסן את שותפיו לפשע.

Harrington

Well-known member
מנהל
אה כן? כי נראה לי שהוא לא רוצה לחזור לאופוזיציה. אם הוא רוצה לשלוט, עליו לרסן את שותפיו לפשע.
אוקיי. אז שרשור השמצות? זה מה שפתחנו הבוקר? אם זאת הייתה כל המטרה, חבל שטרחתי להגיב ברצינות. תהנה לך עם עצמך.

dory30

Well-known member
אוקיי. אז שרשור השמצות? זה מה שפתחנו הבוקר? אם זאת הייתה כל המטרה, חבל שטרחתי להגיב ברצינות. תהנה לך עם עצמך.
פסקת ההתגברות היא פשע נגד העם היהודי. היא תפגע בכל המיעוטים ובתתי הייצוג- נכים, נשים, חיילים, חרדים, ערבים, בעלי בעיות נפשיות ועוד ועוד. בסוף גם תומכיהם הגדולים של נתניהו יבינו, שהם עשו טעות שחיזקו אותו בעניין הזה. על המשפט ויתרתי. שייצא זכאי-רק שלא יחוקק פסקת התגברות.

Harrington

Well-known member
מנהל
פסקת ההתגברות היא פשע נגד העם היהודי.
סתם סקרנות, יצחק רבין, כבוד ראש הממשלה בדימוס אשר הגה את רעיון פסקת ההתגברות והיה הראשון להכניסה לספר החוקים הישראלי, יודע שהוא פשע נגד העם היהודי (בנושא הזה)?
(לא קראתי מעבר לכך. פשוט הצחיקה אותי הבורות המוחלטת של תוקפים מסוימים. העיקר לתקוף. ישש, השמצנו. על מה? אה, אין לנו מושג ירוק. מגוחך ברמות-על).

dory30

Well-known member
סתם סקרנות, יצחק רבין, כבוד ראש הממשלה בדימוס אשר הגה את רעיון פסקת ההתגברות והיה הראשון להכניסה לספר החוקים הישראלי, יודע שהוא פשע נגד העם היהודי (בנושא הזה)?
במקרה, אני דווקא כן יודע. אבל בעוד שרבין וממשיכיו (כולל נתניהו בגרסה הנורמלית שלו) רצו לעשות שימוש נקודתי- אצל ביבי של 5 השנים האחרונות יש מטרה אחת ויחידה, ביטול המשפט. אחד האמצעים לכך הוא סירוס המערכת המשפטית.

Harrington

Well-known member
מנהל
במקרה, אני דווקא כן יודע. אבל בעוד שרבין וממשיכיו (כולל נתניהו בגרסה הנורמלית שלו) רצו לעשות שימוש נקודתי
"שימוש נקודתי"? מי סיפר לך את השטות הזאת? הם הכניסו את זה לאחד משני חוקי היסוד הבסיסיים והחשובים ביותר שחוקקו כאן אי-פעם :). בדיוק ההיפך משימוש נקודתי. סורי, אבל מי שסיפר לך את השטות הזאת או שלא ידע על מה הוא מדבר, או ששיקר ביודעין. אין כאן באמצע.
- אצל ביבי של 5 השנים האחרונות יש מטרה אחת ויחידה, ביטול המשפט.
א. לא נכון.
ב. בחלק שכן נכון, בדרכים רשמיות במסגרת ההגנה הפלילית בלבד.
ג. למרות כל מה שמספרים לך הפרשנים מטעם עצמם, אין אבל אין שום קשר בין פסקת ההתגברות לאפשרות דמיונית כלשהי לבטל את משפט נתניהו. פשוט בלתי רלוונטי לחלוטין (אמירה ששוב וסליחה שאני חוזר על זה, מלמדת או על בורות או על דיבור מתוך פוזיציה נטו).
אחד האמצעים לכך הוא סירוס המערכת המשפטית.
ראשית פסקת ההתגברות לא מסרסת את מערכת המשפט אלא דווקא מחזקת אותה (אם תרצה אסביר מדוע בהרחבה, אבל נראה לי שהדברים ידועים ונכתבו זה מכבר).
שנית גם אם נדמיין עולם פנטזיוני שלא קיים במציאות בו פסקת ההתגברות כן מסרסת את מערכת המשפט, עדיין אין לזה שום קשר משום סוג שהוא להליך פלילי שמתקיים היום.

dory30

Well-known member
ג. למרות כל מה שמספרים לך הפרשנים מטעם עצמם, אין אבל אין שום קשר בין פסקת ההתגברות לאפשרות דמיונית כלשהי לבטל את משפט נתניהו. פשוט בלתי רלוונטי לחלוטין (אמירה ששוב וסליחה שאני חוזר על זה, מלמדת או על בורות או על דיבור מתוך פוזיציה נטו).
לא נראה לי שברוך קרא משלשל פתקים של מפלגות שמאל או אנטי ציוניים בקלפי. הוא אמין ואובייקטיבי.

למעלה