פסקל..

סמיילי5

New member
פסקל..

מישהו כאן מתמצא בפסקל? אני צריכה עזרה.. הייתה לי שאלת בית כזאת שלפיה אני צריכה לכתוב תוכנית. קלט: מספר שלם וחיובי פלט: הדפסת כל המספרים האי זוגיים בלי להשתמש בפעולת ה- if התוכנית צריכה להיות כתובה עם פעולת ה while. תודה! עכשיו, כדי להבהיר את הדברים: יש לי מספר נתון. אני לאט לאט מפרקת אותו (ע"י mod 10) וכך מקבלת כל פעם את ספרת האחדות. כל פעם אני בודקת את הספרה הזו אם היא זוגית או לא. הקטע הוא שאני מורשת להשתמש ב while אבל לא בif... הבנתם? תודה! אשמח לעזרה!!!
 

IdanR

New member
נשמע לי כמו שאלה תמוהה קצת..

אבל בכל אופן את יכולה לגרום לwhile להתנהג כמו if אם את גורמת ללולאה לרוץ רק פעם אחת נגיד. למשל על ידי הדלקת דגל, או שימוש בbreak (קיים בפסקל?).
 
נסיון לענות:

במקום לבצע: "אם המספר מתחלק בשתים עם שארית 1 אז הדפס אותו" אפשר לבצע: "כל זמן שהמספר מתחלק בשתים עם שארית 1 בצע: ---הדפס את המספר ---הגדל את המספר באחד."
 
למעלה